WF2 graaft eigen graf!   |    5 - dec - 2022

“Comeback eindigt in mineur”

Voorbeschouwing

WF2 liet vorige week zien dat het 1 van de beter voetballende ploegen uit de reserve 2e klasse is. In eigen huis werd er geen spaan heel gelaten van Kleine Sluis. Wat resulteerde in een dik verdiende 8-1 overwinning. Dat bracht ons nog steviger aan kop van onze competitie en op 1 punt van een plek in de promotiepoule. Dat laatste puntje moeten we halen in de resterende twee competitiewedstrijden. Onze eerste kans is op bezoek bij onze buurman uit Nibbixwoud, SEW. Deze ploeg troffen we eerder dit seizoen in de beker. Toentertijd werd er eenvoudig en ruim gewonnen, 7-1. Bij winst is WF2 ook nog eens zeker van het winterkampioenschap, voor wat dat waard is. Wordt Westfriezen 2 dit weekend Herbstmeister?

Nibbixwoud, 4 december 2022

SEW 2 - WF 2

Een nieuw gezicht in de weer goed gevulde kleedkamer. Vanuit het vlaggenschip sloot Rood aan om ons te versterken. Daarentegen moest Korrel verstek laten gaan vanwege een blessure en was Vloeijberghs afwezig vanwege ziekte. Dat zorgde ervoor dat we met 15 man sterk richting het ijskoude Nibbixwoud vertrokken.

De kopjes staan op scherp toen de kolderieke scheidsrechter voor het eerst op zijn fluitje blies. Met de wind in de rug gingen we direct opzoek naar de openingstreffer. De thuisploeg trachtte op te bouwen van achteruit, maar door een gebrek aan voetballend vermogen en hoge druk vanuit onze kant werd er veelvuldig gekozen voor een roei naar voren. WF had daarentegen veelvuldig de bal en probeerde voetballend tot mogelijkheden te komen. Tot grote kansen kwamen we nog niet en uit de eerste kans van de thuisploeg was het direct raak. De leidsman zag een overduidelijke overtreding op Bregman over het hoofd wat hun linksbuiten in staat stelden op de 1-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Geen man over boord, want nog tijd genoeg. De geelhemden voerden de druk op en kwamen tot steeds groter wordende kansen. De gelijkmaker liet dan ook niet heel lang op zich wachten. Een steekpass van Berends zette Hartnack vrij voor de keeper. Laatstgenoemde zag zijn inzet nog gestopt worden, maar Goevaers was er als de kippen bij op de rebound in twee instanties binnen te werken. De thuisploeg kwam nog steeds tot niet veel meer dan lange ballen naar voren, maar 1 van deze lange ballen bracht hen wel weer op voorsprong. Weer was het hun linksbuiten, die dit keer heel fraai binnenschoot. Zo leidde hun 2e kans tot hun 2e doelpunt en werd de rust met een 2-1 achterstand bereikt. 

In de kleedkamer bleef Bregman geblesseerd achter en heerste er opportunisme. Er was geen twijfel over het feit dat wij de betere ploeg waren. We grossierde echter in balverlies en verdedigend was er van een organisatie nauwelijks te spreken. Desalniettemin gingen we weer vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker. De tweede helft was voetballend echter van een nog lager niveau dan het eerste bedrijf. Aan de bal werden er oneindig verkeerde keuzes gemaakt en na het uitvallen van Deun was er achterin nog minder controle. Vlak hiervoor waren we al op een 3-1 achterstand gekomen na weer een spaarzame kans voor de thuisploeg. In het vervolg bleven we wanhopig zoeken naar doelpunten, maar tot een fatsoenlijke aanval kwamen wij nauwelijks. Doordat we nog meer risico namen kon de thuisploeg nu wel gevaarlijk worden. En zo geschiede dat vrijwel elke counter van SEW tot een hachelijke situatie voor onze goal leidde. Een kwartier voor tijd wist Van Beek de spanning echter terug te brengen na een goede voorzet over de grond van Brandhoff. Als een minuut voor de tijd de, nauwelijks terecht te noemen, gelijkmaker toch valt na een benutte penalty van Brandhoff lijkt WF2 het benodigde punt toch te halen. WF ontving een penalty nadat positieve uitschieter De Putter gevloerd werd binnen de 16. Met nog 2 minuten te gaan gingen de jonge honden in het geel toch nog op zoek naar de winnende treffer. Dit resulteerde echter niet in drie punten, maar in de deksel op de neus. Na knullig balverlies op het middenveld werd hunnies linksbuiten in staat gesteld om zijn hattrick te voltooien.

Gezien de gehele wedstrijd was een gelijkspel misschien terecht geweest, maar de overwinning van de thuisploeg was niet geheel onterecht. Zodoende wisten we niet op eigen kracht het laatste punt te behalen, maar door de uitslagen op de overige velden zijn wij toch al zeker van de kampioensgroep. Ook voeren we nog steeds de ranglijst aan waardoor we volgende week alsnog winterkampioen kunnen worden. Dan moet er in eigen huis wel gewonnen worden van VVS. 

SEW - WF 

`18 1-0 

`27 1-1 Goevaers (Hartnack)

`39 2-1 

`58 3-1 

`76 3-2 Van Beek (Brandhoff)

`89 3-3 Brandhoff

`90 4-3

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend