WF2 haalt doelstelling met verve!   |   12 - dec - 2022

“Kein Herbstmeister”

Voorbeschouwing

Vooraf aan de najaarscompetitie was de doelstelling eenvoudig. Een plek bij de bovenste 5 behalen om ons zodoende te plaatsen voor de kampioensgroep na de winterstop. In deze fase van de competitie kunnen wij namelijk promotie afdwingen naar de eerste klasse. Na de eerste 5 wedstrijden hadden we al 12 punten verzameld en leek deze doelstelling een fluitje van een cent. In de daaropvolgende 3 wedstrijden behaalden we echter ‘maar’ 4 punten en verloren we 3 punten in de laatste minuut. Daardoor is er op de laatste speeldag nog een theoretische kans dat wij de gestelde doelstelling niet gaan behalen, maar hebben wij ook het winterkampioenschap nog volledig in eigen hand. Bij winst eindigen wij namelijk ‘gewoon’ 1ste, wat verder geen gevolgen heeft. Dit weekend treffen wij VVS ’46 op ons eigen Krijt. VVS heeft de punten nog hard nodig om überhaupt bij de bovenste 5 te eindigen. Op ons eigen complex werden alle wedstrijden dit seizoen nog gewonnen dus plek 1 ligt voor het oprapen. Of toch niet?

Zwaag, 11 december 2022

WF 2 – VVS ’46 2

Ook deze zondag weer een vertrouwd beeld in de bestuurskamer. Elke stoel of kruk was weer bezet en logischerwijs hadden wij dan ook weer een brede selectie. Korrel en Deun moesten beide vanwege een blessure verstek laten gaan en Weevers sloot weer aan vanuit het Vlaggenschip. Uiteraard waren alle (langdurige) geblesseerde gewoon aanwezig, waardoor iedereen aanwezig was en de dug-out weer overvol zat met veel te knappe mannen.

De andere mannen stonden aan de aftrap aan de verkeerde kant van het veld. De oranjehemden begonnen voordat de wedstrijd al begonnen was met psychologische oorlogsvoering door op ‘ons’ kantje te gaan staan. Hier moesten wij schijnbaar van bijkomen gezien de rommelige openingsfase. Balverlies was weer troef en we gingen rustig verder waarmee wij vorige week geëindigd waren in Nibbixwoud. De uitploeg zakte bij balbezit van onze kant diep in op hun eigen helft en wij waren niet bij machten op er door heen te voetballen. Doordat de linies veel te ver uit elkaar stonden kon de uitploeg naar hartenlust counteren. Gieltjes en Bregman maakten veel van deze counters ongedaan, maar het was ook te danken aan de uitploeg zelf dat zij nauwelijks tot een kans kwamen. Op schoten van afstand of voorzetten vanaf de zijkant had keeper Van der Velden continu een antwoord. Naarmate de eerste helft vorderde en wij de poppetjes anders op het veld hadden gezet, kregen we eindelijk controle. Dit leidde tot een mogelijkheid voor Hoogland en een hele goede counter. Hartnack stuurde Van Beek goed de diepte in. Laatstgenoemde was niet zelfzuchtig en hield het overzicht. Zijn voorzet was echter net te scherp voor Mak om deze binnen te tikken. De rust werd zodoende met een terechte 0-0 stand bereikt.

Na de thee was het spel van onze zijde nog steeds slordig, maar wisten wij het gevaar van VVS in ieder geval te beperken. Kansen bleven echter ook in de tweede helft schaars. Totdat Hoogland en Goevaers inene opdoken voor hun sluitpost. Hun keeper had tot nog toe meer weg van een volleyballer, maar had op deze inzet een goede redding in huis. Dat een brede bank van waarde is, bleek ook nu weer. Waar de krachten bij de gasten wegvloeiden, daar konden wij nog voldoende frisse krachten inbrengen. Dit zorgde ervoor dat VVS de zich de laatste 20 minuten beperkte tot tegenhouden en wij met de handrem erop opzoek gingen naar de winnende. De laatste en grootste kans was echter nog voor de uitploeg, maar ook deze keer speelden zij het niet goed uit. De wedstrijd eindigde zoals het begon in 0-0.

Na de wedstrijd bleek dat alleen concurrent Grasshoppers wist te winnen, waardoor zij als herfstkampioen de winterstop in gaan. Wij eindigen op een keurige 2e plaats met een doelsaldo van +16. Doordat we in de laatste 4 wedstrijden slechts 5 punten wisten te verzamelen enigszins een teleurstelling. Na de winterstop gaat het echter pas om de knikkers én we hebben ruimschoots aan de doelstelling voldaan én we zitten nog in het bekertoernooi. Van de 13 wedstrijden die we gespeeld hebben, werden er 9 gewonnen en 2 gelijk gespeeld. Tel daarbij op dat we een aantal hele goede wedstrijden hebben gespeeld en je kan alleen maar concluderen dat we tevreden mogen zijn. Nu mogen wij even genieten van een paar weken rust om waarschijnlijk om 15 januari onze eerste wedstrijd om het echie te mogen spelen. Namens heel WF2 wensen wij iedereen alvast een fijne kerst en we zien jullie in het nieuwe jaar!

Was getekend, MOTM

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend