WF2 heeft het zwaar!   |   13 - feb - 2023

“Geen baas in eigen huis”

Voorbeschouwing

Waar WF2 nog het ene succes na het andere aaneenreeg aan het begin van het seizoen, daar komen de resultaten de laatste wedstrijden niet vanzelf. Met slechts 3 punten uit 3 wedstrijden zijn we de promotiepoule niet goed begonnen. Na de eerste nederlaag tegen AFC’34 werd nog goed gereageerd door in Julianadorp atypisch te winnen. Vorig weekend leverde echter een wanvertoning op, in eigen huis tegen De Grasshoppers. Dit weekend wacht ons weer een thuiswedstrijd. Ditmaal komt FC Den Helder op bezoek. Tegen hen hebben wij voor de winterstop ook al gespeeld. Lange tijd leken we daar vrij eenvoudig met de overwinning aan de haal te gaan, waar het niet dat 2 slippertjes toch voor een puntendeling zorgden. Om zicht te houden op promotie moet er eigenlijk gewonnen worden. Iets wat nu al 3 thuiswedstrijden op een rij niet gelukt is. Kan WF2 de punten nu wel in eigen huis houden?

Zwaag, 12 februari 2023

WF 2 – FC Den Helder

15 man sterk hadden wij vandaag tot onze beschikking. Kramer moest geblesseerd verstek laten gaan, Hartnack zat ziek thuis en Van Beek mocht mee met het vlaggenschip. Daarentegen sloot Wevers weer aan. Doordat de KNVB ons niet meer tegelijk met WF1 thuis laat spelen, mochten wij op het onwennige tijdstip van 12 uur aanvangen.

Na een verkorte warming-up en een verloren toss werd er onder prima omstandigheden door de beginnend leidsman vlak na het middaguur voor het eerst op het fluitje geblazen. Het zou een wedstrijd worden waarbij het publiek niet verwend zou worden en de sluitposten nauwelijks onder vuur genomen werden. WF2 toonde weer voldoende inzet, maar was aan de bal weer te slordig. Te snel werd er voor een dieptebal gekozen en te vaak werden duels verloren. Dit bood de tegenstander de kans om vrij eenvoudig overeind te blijven en lange tijd de bal in de ploeg te houden. Verder dan dreigende taal kwamen zij echter ook niet. De geelhemden deelden de meeste speldenprikjes uit, maar tot grote kansen leiden dit niet. Het onsympathieke Den Helder maakte beter gebruik van het warrige fluiten door de Leidsman en schuwde fysiek en verbaal geweld niet. Het had ook met 10 man moeten gaan rusten, maar de scheidsrechter vergat een slaande beweging met rood te bestraffen. Met 0-0 en 11 tegen 11 werd zodoende de theepauze bereikt.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. WF2 bleef slordig aan de bal en creëerde nauwelijks kansen. De uitploeg loerde op hun kans en werd daarbij veelvuldig geholpen door de gele. Meermaals waren we al gewaarschuwd, maar nieuw balverlies leidde tot een snelle onnodige 0-1 achterstand. Dit bood de uitploeg gelegenheid om het spel nog meer te vertragen en onze vocabulaire uit te breiden met de een na de andere vriendelijke verwensing. De leidsman had de wedstrijd nauwelijks in de hand, waardoor er van voetbal nauwelijks meer sprake was. WF2 probeerde er nog een slotoffensief uit te gooien, maar ook nu kwamen we nauwelijks tot kansen. In de allerlaatste minuut leek de verdiende gelijkmaker er toch te komen. De Jager had een piekfijne voorzet in huis, maar van dichtbij werd er naast gekopt. Blessuretijd was ons niet gegund, waardoor de wedstrijd in 0-1 eindigde en de punten naar het einde van de wereld vertrokken.

Door de uitslagen op de overige velden blijven de verschillen klein, maar vooralsnog staan we op een WF2 onwaardige 7e plaats. Aankomend weekend zijn we vrij en lopen we 4 dagen lang de polonaise. Daarna spelen we in de 1/8ste finale van het bekertoernooi een thuiswedstrijd tegen De Spartanen.

WF – FC Den Helder

’59 0-1 

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend