WF2 houdt de punten op ‘t Krijt!   |   17 - okt - 2022

“Het doel was weer ‘net’ te klein”

Voorbeschouwing

Na het voortvarende begin van WF2 was daar uit het niets het collectieve falen van vorige week. Uit in Julianadorp werd er volledig onnodig verloren met 3-2 van JVC. Aankomend weekend wacht, mededegradant van vorig seizoen, Spirit ’30. De ploeg uit Hoogkarspel vond net als wij hun Waterloo in de nacompetitie en moet het dit jaar een trede lager proberen. Gezien de uitslagen beleeft Spirit nog geen goed seizoen. In de beker werd 3 keer verloren en in de 2e klasse A werd pas 1 punt behaald. Historisch gezien is Spirit ook een graag geziene tegenstander, zelden werd er niet gewonnen van de blauwhemden. Dat en het feit dat WF2 dit seizoen alle drie de thuiswedstrijden heeft gewonnen, geeft de burger moed. Kan WF2 de ongeslagen thuisstatus behouden?

Zwaag, 16 oktober 2022

WF 2 – SC Spirit ’30 2

Wat kan 7 dagen verschil een verandering teweeg brengen. Om 10.15 uur stipt zat de gehele bestuurskamer al overvol en de zaterdagnacht was nauwelijks te ruiken. Zelfs Vloeijberghs wist tijdig ’t Krijt te vinden. Daarnaast keerde Kramer terug uit de lappenmand, sloot Weevers aan vanuit het Vlaggenschip en was vedette Van Diepen weer bereid om zijn herintreding met een week te verlengen. De Jager was helaas nog niet fit genoeg en Van Beek jr. genoot van de Spaanse zon en zodoende hadden we de keuze uit 16 man sterk.

We worden het gehele seizoen al verwend met heerlijk weer op de zondagochtend en ook deze zondagmorgen was dat niet anders. Kop of munt was weer een eitje, waardoor we om 11.15 uur op ons vertrouwde kantje begonnen aan de wedstrijd. De beginfase was overduidelijk voor WF en dat had al snel de 1-0 moeten opleveren. Hun keeper had echter een goede redding in huis op de inzet van Hoogland. Diezelfde Hoogland had in 10 minuten al een hattrick achter zijn naam kunnen hebben. In plaats daarvan was de stand nog 0-0 en waren we 2 ballen kwijt. Wat volgde was eenrichtingsverkeer met de ene na de andere kans voor de thuisploeg. Menigeen had het vizier echter niet op scherp staan. Waardoor het goede druk zetten maar niet beloond werd met een doelpunt. Totdat Hoogland besloot dat hij na ruim een half uur zijn eerste goede bal ging raken en direct voor de openingstreffer zorgde. Weevers vond met een goede bal van achteruit de diepgaande Hartnack. Laatstgenoemde legde de bal terug op de rand van de 16 en Hoogland schoot het leer tegen de touwen. Tot de rust bleef WF2 kans na kans creëren, maar gescoord werd er niet meer. Aan de andere kant werd de uitploeg nog 1 keer gevaarlijk. Keeper Van der Velden verkleinde zijn hok echter goed en zag de bal voorlangs gaan. Ruststand 1-0, expected goals 9.4.

Niets leek een makkelijke tweede helft in de weg te staan, maar toch veranderde het spelbeeld na de thee. De geelhemden kregen moeilijker druk op de gasten waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. De uitploeg wist echter niet tot kansen te komen terwijl wij sporadisch nog gevaarlijk doorkwamen. De 2-0 na 60 minuten spelen leek dan ook de beslissing te gaan zijn. Weer werd vanuit achteruit de diepgaande Hartnack gevonden die Brandhoff een niet te missen kans gaf, 2-0! Het verzet van Spirit leek gebroken en het was wachten op de 3-0, WF bleef alleen de kansen missen. Met als resultaat dat de laatste 20 minuten nog onnodig spannend werden. Spirit ging opportuner spelen en kwam 10 minuten voor tijd op 2-1 na een binnengeschoten vrije trap. Hierna beleefde wij nog 1 hachelijk moment alvorens we de wedstrijd dan toch beslisten. Goevaers had eerst nog voor leeg doel gemist, maar gooide nu de wedstrijd in het slot. Invaller Korrel gaf een goede assist op mede-invaller Goevaers die 1 op 1 als winnaar uit de wedstrijd kwam al denkt de KNVB daar nog anders over. Hoogtepunt van de wedstrijd komt echter op naam van De Putter, die zichzelf vakkundige tackelde in de vijandelijke 16. Eindstand 3-1 en het publiek als grote winnaar!

Door de driepunter is WF2 thuis nog steeds ongeslagen en bezet het de 4e plaats in de competitie. Later die middag moesten er nog 6! man uit 2 mee met ons Vlaggenschip. Voor Hartnack werd het een onvergetelijk zondag. Nadat hij eerst MOTM was bij 2 maakte hij ook nog, onder luid gejuich, zijn officiële debuut in 1! Volgende week geen competitievoetbal, maar vervolgen wij onze weg in het bekertoernooi. Waar wij nog slechts 22 overwinning verwijderd zijn van FC Vaduz uit. Op ‘t eigen Krijt ontvangen wij hoofdklasser RKVV Velsen en word het een hels karwei om thuis ongeslagen te blijven.

WF – Spirit ‘30

`33 1-0 Hoogland (Hartnack)

`60 2-0 Brandhoff (Hartnack)

`81 2-1

`86 3-1 Goevaers (Baha Men a.k.a. Tropical Danny a.k.a. Korrel)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend