WF2 houdt de punten weer in eigen huis!   |   22 - nov - 2021

“Drie op een rij!”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 heeft de afgelopen weken de weg omhoog ingezet. Uit de eerste drie wedstrijden werd er slechts 1 punt verzameld. Uit de laatste vier wedstrijden zijn er daarentegen 9 punten bij elkaar gevoetbald. Met 10 punten uit de eerste 7 wedstrijden zijn wij zodoende terug te vinden op een keurige 7e plaats. Na een weekend welverdiende rust wacht ons deze week een thuiswedstrijd tegen Meervogels ’31. De ploeg uit Akersloot heeft vooralsnog 1 punt minder dan ons verzameld en staat dus onder ons op de ranglijst. Het verleden heeft echter uitgewezen dat wij het altijd bijzonder lastig hebben tegen deze tegenstander. Onze laatste wedstrijd van vorig seizoen ging nog met 4-1 verloren tegen deze ploeg. Kan WF2 de winstreeks voortzetten?

 Zwaag, 21 november 2021

Westfriezen 2 – Meervogels ’31 2

Wat een weelde op deze zonnige zondagmorgen. Westfriezen 2 heeft vandaag de beschikking over 16 spelers. Keeper Knol brak de vorige wedstrijd zijn sleutelbeen en is logischerwijs niet aanwezig, zijn plek onder de lat wordt ingenomen door pensionado Punter. Alle overige spelers zijn vandaag fit en inzetbaar. Op een verlaten Sportpark ’t Krijt mochten wij ons om 10.15 uur verzamelen in de kantine. Waar op tijd komen normaliter nogal een probleem is, blijken de geelhemden voor een blikje Spa Goud wel tijdig uit bed te kunnen komen. Trainer/Coach Schaap bleek nog niet helemaal wakker, gezien hij dacht de mogen starten met 12 spelers. J. Hoogland was het kind van de rekening en zag een basisplaats als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Nadat laatste man Deun de warming-up overleefd had en aangaf te kunnen spelen, vingen wij achterin aan met ons vertrouwde duo Bregman – Deun. Toen uiteraard de toss weer werd gewonnen, begonnen wij vanaf ons favoriete kantje met 11 man sterk aan deze wedstrijd. WF2 begon scherp aan de wedstrijd en was in de beginfase de bovenliggende partij. Het strijdplan van de tegenstander werd al snel duidelijk. Veelvuldig probeerde zij vanuit achteruit de ruime achter onze verdediging te bespelen. Onze achterhoede stond echter als vanouds en maakte veel van deze ballen onschadelijk. Het overwicht in de beginfase werd ook uitgedrukt in de score, WF2 kwam namelijk binnen het kwartier al met 1-0 voor. Hielkema gaf een piekfijne voorzet op Kramer, die op zijn beurt schitterend binnenkopte. Een schitterende goal waarop afgelopen week nog getraind was. Na deze goal kwam de wedstrijd meer in evenwicht en vond de wedstrijd vooral op het middenveld plaats. Kansen waren zodoende schaars en doordat WF2 steeds minder de bekende “tweede bal” wist te winnen, raakten wij de controle een beetje kwijt. Een matige ingooi, slechte aanname, dramatische tackel en verkeerd instappen later stond er toch een beetje uit het niets de gelijkmaker op het scorebord. Zo vlak voor rust was dat een hard gelag. Met een 1-1 stand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

Vooraf hadden we waarschijnlijk blij geweest met deze tussenstand, maar gezien de wedstrijd hadden wij het gevoel dat er meer in zat. De tweede helft gingen we dan ook verder waar we gebleven waren en op zoek naar de voorsprong. Peschier leek al snel voor de 2-1 te zorgen, maar zijn inzet eindigde helaas op de paal.  Vlak daarna moest Van Beek zich met een blessure laten vervangen door Krikke. De uitploeg ging net als wij ook voor de overwinning en kwam uit een fraaie goal ook op voorsprong, 1-2. Eventjes leek de geelwitte-machine te stokken. Het inbrengen van Hoogland en Nonnekes bracht weer vers bloed op het middenveld en een cadeautje van de tegenstander werd met open armen ontvangen. Een verre uittrap van Punter werd slecht ingeschat door de laatste linie van de gasten, waardoor Krikke alleen op de keeper af mocht. Krikke hield zijn hoofd koel en rondde prima af. Snel hierop volgde ook nog de 3-2 en weer was het Krikke. J. Hoogland zette Krikke vrij voor de keeper, die keurig door de benen van de sluitpost binnenschoot en het doelpunt vierde met een acrobatisch hoogstandje. Met nog 10 minuten op de klok werden R. Hoogland en De Putter ingebracht om de overwinning over de streep te trekken en dat is iets wat je wel aan WF2 kan overlaten. Met een goede dosis energie en het mes tussen de tanden werd er geen kans meer weggeven en bleven de punten in het mooie Zwaag.

Zo wist Westfriezen haar derde wedstrijd op een rij winnend af te sluiten en werd ook de derde thuiswedstrijd op rij gewonnen. Door de uitslagen op de andere velden zijn wij gestegen naar de 4e plaats. Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen, nummer 3, HSV Heilo.

Westfriezen - Meervogels

‘14 1-0 Kramer (Hielkema)

’42 1-1 

’63 1-2

’74 2-2 Krikke (Punter)

’78 3-2 Krikke (Hoogland)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend