WF2 in vermakelijk duel naar 1 punt!   |   24 - apr - 2023

“Inzet wordt net niet beloond”

Voorbeschouwing

Vorige week hebben wij onszelf een slechte dienst bewezen door een ruime voorsprong uit handen te geven. Hierdoor lijkt de titel uit zicht terwijl wij juist dit weekend op bezoek mogen bij de koploper. Voor de 2e keer dit seizoen mogen wij namelijk op bezoek naar het einde van de wereld, Den Helder. Voor de winterstop gaven we in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen waardoor we met 1 punt genoegen moest nemen. In de promotiegroep ontvingen wij Den Helder in Zwaag, waar wij geheel onnodig tegen een 0-1 nederlaag aanliepen. Onze achterstand op Den Helder bedraagt 7 punten met nog 4 wedstrijden te spelen. Alleen een klein wonder kan ons nog richting promotie brengen. Dan moet er om te beginnen zondag gewonnen worden. Weet WF2 de punten mee te nemen uit het hoge noorden?

Den Helder, 23 april 2023

FC Den Helder 2 - Westfriezen 2

De spoeling lijkt met de week dunner te worden en zodoende hadden wij ook deze zondag de hulp van Nonnekes opgetrommeld. Hierdoor hadden wij toch de beschikking over 14 fitte spelers. Bregman, Korrel, Hartnack, Rood en Vloeijberghs moesten allen geblesseerd verstek laten gaan. De tegenstander van vandaag, Den Helder, kan bij winst kampioen worden. Een feestje dat wij maar wat graag, tijdelijk, uit willen stellen. 

De weergoden waren ons weer goed gezind; de temperatuur was perfect, het zonnetje deed haar best en voor Den Helderse begrippen was het bijna windstil. Nadat de scheidsrechter voor het eerst had gefloten was het belang van de wedstrijd snel duidelijk. Beide teams legde enorm veel energie in de wedstrijd wat ervoor zorgde dat het spel snel heen en weer ging. Westfriezen had het meeste balbezit, echter was de thuisploeg wat dreigender in de omschakeling. Al hadden zij wel de hulp nodig van de grensrechter, welke even ‘vergetem’ was dat je op eigen helft geen buitenspel kon staan. Hoogland leek namelijk alleen op de keeper af te kunnen gaan, waar het niet dat de vlag resoluut omhoog werd gestoken. Halverwege de eerste helft was er een korte fase waarin Den Helder de druk wat opvoerde. Eerst moet keeper Knol handelend optreden, niet veel later kon een voorzet maar net onschadelijk worden gemaakt en uit de daaropvolgende corner kon Deun ternauwernood voorkomen dat de bal werd binnen geschoten. De allergrootste kans was echter voor ons. Door goed druk zetten wisten wij de bal te veroveren, welke via De Jager bij Kramer kwam. Laatstgenoemde stuurde met een goede aanname twee blauwhemden het bos in en leek binnen te punteren. Zijn inzet ging, helaas voor ons, via de binnenkant van de paal voorlangs. Direct hierna floot de goed leidende leidsman voor de dikverdiende limonade. 

Na de rust veranderde het spelbeeld iets. Met de wind in de rug durfde de thuisploeg iets meer druk vooruit te geven wat ons logischerwijs iets verder achteruit drukte. De thuisploeg had in de beginfase veelvuldig de bal, maar tot meer dan corners of voorzetten welke onschadelijk konden worden gemaakt kwamen zij niet. Doordat beide ploegen met een gelijk spel niets opschoten werd er door beide ploegen opportuun gespeeld. Dit ging de zorgvuldigheid echter niet ten goede. Het laatste half uur leken de zenuwen bij de thuisploeg toe te nemen, maar hier wisten wij nauwelijks gebruik van te maken. De grootste kans was wel weer aan ons besteed. Brandhoff zette zijn hoofd tegen een goed genomen vrije trap. Via de vingertoppen van de keeper eindigde deze echter op de lat. Dit bleek het laatste wapenfeit en zo eindigde deze wedstrijd zoals deze begon, 0-0.

Vorige week heerste er boosheid en teleurstelling na het gelijke spel, deze zondag was het alleen teleurstelling in het resultaat. Al kon WF2 zichzelf weinig verwijten, 90 minuten lang werd er hard gewerkt voor elkaar. Helaas bleef de beloning in de vorm van een doelpunt uit. Met nog 3 wedstrijden te gaan en een achterstand van 7 punten hebben wij nu een groot wonder nodig. Het begint met het winnen van onze eigen wedstrijd, volgende week uit tegen HSV.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend