WF2 keert puntloos huiswaarts!   |    5 - nov - 2018

WF2 keert puntloos huiswaarts!

“Wedstrijd begint een uur te vroeg”

Voorbeschouwing

Na de teleurstellende thuisnederlaag tegen FC Den Helder is WF2 gezakt naar de onderste plaats van het linker rijtje. Om in dit rijtje te blijven staan moet er dit weekend een resultaat worden geboekt tegen nummer 4, RKVV Velsen. Deze ploeg is een bekende van vorig seizoen, toen wij thuis wisten te winnen    (3-1) en uit puntloos huiswaarts keerden (2-0). Velsen heeft tot dusver pas 1 keer verloren en zet daar 3 overwinningen en 2 gelijke spelen tegenover. Kan WF2 Velsen op de tweede nederlaag van het seizoen trakteren?

Driehuis, 4 november 2018

RKVV Velsen 2 - Westfriezen 2

Net als vorige week was ook deze keer de verzameltijd niet voor iedereen weggelegd. Was het vorige week nog secondespel daar kwam Vredenduin deze week een aantal uur te laat, maar dit zal nooit meer gebeuren heeft hij ons beloofd. Brandhoff had dit weekend uitgekozen om met de vrouw op pad te gaan en aanvoerder Van der Laan nam een snipperdag in verband met een van tevoren ingecalculeerde kater. Schotten en Van Beek kwamen op hun beurt terug vanuit het Vlaggenschip en zo hadden we weer een mooi gezelschap bij elkaar.

Toen we het er eindelijk over eens waren welk elftal er in hun uitshirt aan zou treden en de scheidsrechter zijn zenuwen een plekje had gegeven, kon er worden afgetrapt op een heerlijk grasveld met een bijbehorend herfstzonnetje. Ondanks de aanwezigheid van alle ingrediënten om een lekker potje voetbal te spelen, bakte WF2 er de eerste helft niet veel van. Na 20 minuten keken we dan ook al tegen een terechte 2-0 achterstand aan en het was aan keeper Thijs te danken dat de achterstand niet groter was. Een zeldzaam foutje van Deun leidde de 1-0 in en de 2-0 werd ingeschoten door 1 van de 6 vrijstaande zwarthemden. WF dacht op 5 meter te kunnen verdedigen en kreeg het niet voor elkaar om de bal bij de goede kleur te krijgen. Na de 2-0 gooiden de gelen de schroom een beetje van zich af en lieten zij zich niet langer gebruiken als speelbal. De kracht van de tegenstander lag voorin en achterin waren zij zeker kwetsbaar, maar tot grote kansen wisten wij nog niet te komen. Vlak voor rust leken we op een beslissende 3-0 achterstand te komen. Een ouderwetse “Pannenkoek” uit de mond van plaatsvervangend aanvoerder Steenman richting de leidsman, liet laatstgenoemde echter besluiten deze aanval af te fluiten. Zo werd deze domme gele kaart gelijk één van de nuttigste dit seizoen. De ruststand bleef zodoende 2-0.

In de rust lieten de geelhemden het niet na elkaar de waarheid te vertellen en dit was terug te zien in de tweede helft. Al was het voetbal lang niet altijd goed, aan inzet was er geen gebrek. Met druk op hun achterhoede werd de angel uit hun spel gehaald en uit de omschakeling kon WF kleine speldenprikjes uitdelen. Voor de aansluitingstreffer hadden we de hulp van de thuisploeg nodig. Schotten was er na miscommunicatie bij de tegenstander als de kippen bij en schoot de bal in het verlaten doel. Van deze aansluiting kon helaas niet lang genoten worden, want na 5 minuten keken we alweer tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Een vijandige corner kon niet worden weggewerkt en werd knap binnengeschoten. Deze klap kwam WF niet meer te boven al leidde een late goal van Steenman (á la Vinicius Junior) nog tot een klein slotoffensiefje. Dit offensiefje was echter niet genoeg om een gestolen puntje mee naar Zwaag te nemen.

Voor de eerste keer dit seizoen verliezen wij twee keer op een rij. Hierdoor zijn wij nu terug te vinden aan de top van het rechter rijtje. Volgend weekend is er geen competitievoetbal, maar dan gaan wij de spreekwoordelijke kortste route naar Europa bewandelen. Voor de eerste knock-out ronde mogen wij richting Koog aan de Zaan om onder het genot van de heerlijke cacaolucht de volgende ronde proberen te bereiken.