WF2 lijdt stevige nederlaag   |   25 - sep - 2018

WF2 lijdt stevige nederlaag!

“Frommelgoals in overvloed”

Voorbeschouwing

Na drie bekerwedstrijden, begint vandaag eindelijk het nieuwe seizoen in de reserve eerste klasse A. Als je de ranglijst van vorig seizoen erbij pakt is dit gelijk een wedstrijd in het kader van David tegen Goliath. ZAP wist vorig seizoen tweede te worden door een goed eindschot en Westfriezen eindigde vorig seizoen als nummer 13 en moest alle zeilen bijzetten om via de nacompetitie niet te degraderen. WF2 heeft ten opzichte van vorig seizoen echter veel meer spelers tot zijn beschikking en hoopt zodoende niet mee te doen in de onderste regionen. Kan WF2 het seizoen beginnen met een driepunter?

Breezand, 23 september 2018

ZAP 2 – Westfriezen 2

De zondag begon met een heuse primeur, WF2 verzamelde om negen uur ’s ochtends en iedereen was zowaar op tijd. Met 16 man sterk, een luxeprobleem, vertrokken de geelhemden goed gemutst voor de lange reis richting Breezand. Aangekomen mochten wij het hoofdveld niet betreden en mochten wij onder herfstachtige omstandigheden aantreden op een achterafje. 

Westfriezen had op papier voldoende voetballend vermogen op het veld staan om rustig op te kunnen bouwen en zo de vijandelijke helft te bereiken, maar toch kwam dit niet uit de verf. De beginfase was dan ook duidelijk voor de gastheren, die een stuk beter voor de dag kwamen. De veelbesproken tweede bal was continu voor een withemd en in balbezit wisten de geelhemden nauwelijks gevaarlijk te worden. De logische 1-0 voorsprong viel dan ook na geklungel in de defensie. Ook na deze 1-0 was WF niet in staat om druk op de bal te krijgen, maar toch kregen zij een opgelegde kans om de gelijkmaker op het bord te zetten. De kans was niet aan Berends besteed, die zijn hopeloze doelpoging nog bijna gepromoveerd zag worden tot onbedoelde assist. Schotten was attent, maar raakte slechts de lat. Wanneer dan vlak voor rust ook nog de 2-0 valt, na gefrommel in de eigen 16, kan WF spreken van een teleurstellende eerste helft

Vol goede moed en met een kletsnat pak ging WF opzoek naar de aansluittreffer in de tweede helft. Alle goede bedoelingen ten spijt deelde ZAP al snel de genadeklap uit. Met een derde frommelgoal op rij, besliste ZAP de wedstrijd. Over de volgende 40 minuten kunnen we kort zijn. ZAP wist nog twee maal te scoren en WF wist ondanks een aantal mogelijkheden niet op het scorebord te komen. 

Toch zijn er nog een aantal hoogtepunten te benoemen. Aanvoerder Van der Laan, die al net zo lang in de selectie speelt als sommige jongens oud zijn, heeft voor het eerst in zijn leven gekopt en een sliding gemaakt. Hiervoor verdiende hij een publiekswissel en werd hij vervangen door Brandhoff, die op zijn beurt voor het eerst geoorloofd mocht klagen op de leiding met de aanvoerdersband trots om zijn linker bovenarm. Naast deze hoogtepunten was er ook nog een dieptepunt, waar linksback Smit naar een op het oog vervelende hamstringblessure vroegtijdig naar de kant moest.

Al met al een teleurstellende zondag voor de Geel-witte machine. Volgende week is er echter kans op revanche, wanneer wij thuis aanvangen tegen VVW uit Wervershoof. VVW is in het verleden een vervelende tegenstander gebleken, maar daar gaan wij volgend weekend verandering in proberen te brengen.

ZAP – Westfriezen

`19 1-0

`42 2-0

`51 3-0

`62 4-0

`79 5-0

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend