WF2 maatje te klein!   |   19 - apr - 2022

“WF2 zakt naar de gevarenzone”

Voorbeschouwing Westfriezen 2 haalde uit de afgelopen 6 wedstrijden, slechts 2 punten. Aankomende maandag staat er een zware uitwedstrijd tegen KFC op het programma en dus moeten de mannen van trainer Schaap weer aan de bak. Na de eerste periode stond WF nog op een knappe 4e plaats. In de tweede periode wist echter alleen hekkensluiter Den Helder het minder te doen dan wij. De verschillen op de ranglijst zijn dusdanig klein dat er absoluut nog geen reden tot paniek hoeft te zijn. Belangrijk is dan wel dat deze negatieve reeks wordt doorbroken. Te beginnen op paasmaandag tegen KFC, waarvan in eigen huis met 0-2 verloren werd.

Koog aan de Zaan, 18 april 2022

KFC 2 - Westfriezen 2 Vandaag hadden wij slechts de beschikking over 12 fitte spelers. Peschier en Berends zijn onze bekende afwezige en dit keer voegden R. en J. Hoogland zich ook bij de geblesseerde. J. Hoogland kwam zaterdag thuis met een ‘onverklaarbare’ dikke knie en R. had te veel last van zijn enkel. Alle ‘afwezigen’ gaven vandaag echter wel akte en dus gingen we alsnog met een grote groep richting de Koog.

Onder heerlijke omstandigheden begon de wedstrijd om 11.30 uur. De toss ging hopeloos verloren waardoor we met de zon op ons gezicht de eerste helft tegemoet gingen. Het spelbeeld van vandaag werd al snel duidelijk. KFC had veel balbezit en WF hield de linies dicht bij elkaar. Wanneer WF2 de bal had gold echter andersom hetzelfde. Toch was het de thuisploeg dat gevaarlijk wist te worden en keeper Knol tot twee keer toe tot een knappe redding dwong. Westfriezen wist alleen gevaarlijk te worden in de tegenstoot. Krikke dacht met een boogballetje een niet te missen kans aan Brandhoff te bieden. Laatstgenoemde rekende echter op iets anders, waardoor hij net een paar centimeter te kort kwam. De wedstrijd verliep onderling uiterst vriendelijk, maar toch vond de scheidsrechter het nodig om de wedstrijd te staken. Principieel dat hij was stuurde hij een ieder die niet op het wedstrijdformulier stond uit de dug-outs. De thuisploeg had daar dusdanig lang (onvriendelijk) commentaar op, dat de wedstrijd even stil moest worden gelegd. Na de hervatting moest er nog 7 minuten gespeeld worden en leek de ruststand met 0-0 bereikt te worden. Hun linksback dacht daar echter anders over. Met zijn chocoladebeen schoot hij de bal onberispelijk in de verre kruising. Hierdoor gingen we met een minimale achterstand aan de limonade.

In de tweede helft trachtte WF door meer druk te zetten om tot meer kansen te komen. Het druk zetten ging bij vlagen goed alleen tot kansen kwamen wij niet. Wanneer niet veel later de organisatie niet goed staat wordt de achterstand verdubbelt. Volledig vrijstaand werd de bal weer onhoudbaar achter keeper Knol geschoten. Na deze tegentreffer leek ons verzet geknakt en mochten wij blij zijn dat de wedstrijd in 3-0 eindigde.

Door de resultaten op de andere velden is WF2 nu afgezakt naar de 12e plaats op de ranglijst. Een plaats welke ‘recht geeft’ op nacompetitievoetbal voor lijfsbehoud. Met nog 8 wedstrijd voor de boeg is er echter nog genoeg kans om de weg omhoog in te slaan. Beginnend aankomende zondag, wanneer wij HSV ontvangen.

KFC - Westfriezen ’41 1-0 ’63 2-0 ’74 3-0

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend