WF2 maatje te klein voor Fortuna W.!   |   16 - okt - 2019

“Wedstrijd gespeeld na 20 minuten”

Voorbeschouwing

WF2 heeft dit seizoen alle smaakjes alweer gehad. Eenmaal werd er gewonnen (HBC thuis), eenmaal verloren (Kolping Boys uit) en eenmaal gelijk (Zouaven uit). Dit brengt ons met een totaal van 4 punten keurig in het linker rijtje. De tegenstander van dit weekend, Fortuna Wormerveer, is nog ongeslagen en bezet de tweede plaats. Deze ploeg is vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse en zou dus een geduchte tegenstander moeten zijn. Kan Westfriezen 2, Fortuna Wormerveer op hun eerste nederlaag trakteren? 

Zwaag, 13 oktober 2019

Westfriezen 2 – Fortuna Wormerveer 2

Na twee uitwedstrijden, stond er deze zondag eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. Waardoor wij ons op een enigszins schappelijke tijd mochten melden in de bestuurskamer. Hier troffen wij 15 fitte spelers aan. Meester (geschorst), Heerschap (Geblesseerd) en Peschier (Vlaggenschip) ontbraken vandaag. Waar we de eerste drie wedstrijden tegen top5 kandidaten hebben mogen voetballen, daar treffen wij vandaag een kampioenskandidaat. 

Dit werd ons ook direct duidelijk aan wanneer de wedstrijd begon. WF2 was iets te afwachtend en daar wisten de gasten wel raad mee. Met veel positiewisselingen en een hoog baltempo trachtten zij ons uit elkaar te spelen. Hier hadden de geelhemden veel moeite mee, maar het was een persoonlijke fout die de 0-1 op het scorebord bracht. Een ongelukkige terugspeelbal werd onderschept en koeltjes afgerond. Na deze goal bleef het eenrichtingsverkeer, maar WF2 wist de verdedigende linie dicht te houden. De scheidsrechter van dienst besloot echter een handje te helpen en gaf de gastheren tot twee keer toe een discutabele penalty. Beide werden onberispelijk binnen geschoten en zodoende keken we na 22 minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Een oorwassing leek in de maak, maar gelukkig herpakte de thuisploeg zich aardig. Door meer strijd te leveren en hoger druk te zetten wisten we de gasten verder van onze goal te houden en waren we in staat om zelf kansen te creëren. De grootste kans was voor Haarms, die nu een goede individuele actie de 1-3 leek binnen te schieten. Helaas ging zijn inzet over de goal.

Met een 0-3 ruststand gingen aan de thee om vervolgens goed uit de kleedkamer te komen. De gasten namen wat gas terug en WF2 begon zowaar goed mee te voetballen. Dit leverde een vijftal gigantische kansen op, maar tot doelpunten leidde dit niet. Of hun sluitpost stond in de weg of ons vizier stond niet op scherp. Uiteindelijk wist Heus toch de 1-3 binnen te schieten en leek een kleine verrassing in de maak. Echter was het Fortuna die direct hierna naar de 1-4 counterde en daarmee ons verzet brak. Wanneer de man in het zwart vervolgens Buis een onverklaarbare rode kaart geeft, in een verder op het veld vriendelijke wedstrijd, lopen de gasten uit naar 1-6. Het slotakkoord was aan Vredenduin, die na een mooi bal van onze aanvoerder knap wist af te ronden. Na deze 2-6 kregen wij nog een aantal kansen op de score iets dragelijker te maken, maar meer dan dit zat er vandaag niet in.

Al met al een terechte nederlaag tegen een ploeg welke voor nu een maatje te groot bleek. Waar we het eerste half uur nog omver werden geblazen, daar waren we het restant een stuk brutaler en wisten wij redelijk mee te komen. Deze nederlaag werpt ons terug naar plaats 8. Volgend weekend wacht ons een heuse derby uit in Wervershoof tegen VVW die onderweg 1 punt meer hebben verzameld dan wij. Vervolgens speelt ons vlaggenschip ook tegen VVW, dus komt dat zien.

Westfriezen – Fortuna Wormerveer

`5 0-1 

`12 0-2

`22 0-3

`63 1-3 Heus (Schuurman)

`67 1-4

`78 1-5

`81 1-6

`86 2-6 Vredenduin (Van der Laan)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend