WF2 naar winst   |    1 - okt - 2018

Geel-Wit wint van Geel-Zwart!

“Drie doelpunten genoeg voor drie punten”

Voorbeschouwing Na de succesvolle bekercampagne, startte WF de competitie vorig weekend met een teleurstellend resultaat uit tegen ZAP. Niet alleen het resultaat was teleurstellend, maar ook het vertoonde spel liet te wensen over. Geen man over boord, aangezien ZAP een meer dan degelijk elftal is. Dit weekend is er gelukkig weer kans op revanche, daar VVW op bezoek komt op ’t Krijt. VVW is de afgelopen seizoenen een angstgegner gebleken gezien het feit dat de vorige vier wedstrijden in een overwinning voor de mannen uit “Hoof” zijn geëindigd. Weet WF2 deze negatieve reeks te beëindigen en de eerste thuiswedstrijd in een driepunter te laten eindigen?

Zwaag, 30 september 2018

Westfriezen 2 – VVW 2 Met iets minder spelers dan vorige week, had de technische staf toch een sterke selectie tot zijn beschikking vandaag. Met veel verre uitwedstrijden dit seizoen is de wedstrijd van vandaag bijna een derby te noemen. Naast dat feit, is winnen van Wervershoof natuurlijk altijd noodzaak. Aan de omstandigheden kan het vandaag in ieder geval niet liggen. Met een lekker zonnetje, goede temperatuur en een pas gemaaid hoofdveld werd er stipt half 12 afgetrapt door Geel-Zwart.

De beginfase was aftasten voor beide elftallen en logischerwijs werden beide teams nog niet gevaarlijk. Westfriezen nam in het vervolg het initiatief en wist, door zorgvuldig te zijn in balbezit, goed op te bouwen. Tot echte kansen kwam WF nog niet, door slordigheden op de helft van de tegenstander. VVW wist daarentegen in zijn geheel niet gevaarlijk te worden, over de grond wisten ze geen gaatje te vinden en lange ballen werden allemaal onschadelijk gemaakt door de sterke defensie van Westfriezen. Aanvoerder Van der Laan zette vanuit het midden de lijnen goed uit en via de flanken werd WF steeds dreigender. De Geelwitte machine had met een 3-0 voorsprong kunnen gaan rusten maar grote kansen voor Berends en Van Beek eindigden respectievelijk op de paal, op de Dorpsstraat en in de handen van de keeper. Dit had een 0-0 ruststand tot gevolg.

De tweede helft trachtte VVW meer druk te zetten en zo de opbouw van WF onschadelijk te maken. Het centrale duo Bregman en Buis gaf echter geen krimp en van de geboden ruimte werd dankbaar gebruik gemaakt. Een goede lange bal van Buis belandde achter de verdediging en bracht Van Beek voor de tweede keer 1 op1 met de keeper. Deze keer kwam hij wel als winnaar uit de strijd en kwam Westfriezen op een terechte 1-0 voorsprong. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld. Peschier vond de volledig vrijstaande Brandhoff, die op zijn beurt Vredenduin vrij voor de keeper zette. Vredenduin gooide er wat mislukte schijnbewegingen uit, maar die bleken voldoende om de keeper diep het bos in te sturen, 2-0. In het vervolg vergat WF de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien en zodoende bleef VVW geloven in een resultaat. Het offensiefje van de gasten was nauwelijks een offensief te noemen en hield dan ook niet lang stand. Schotten kreeg de eer om de wedstrijd toch vroegtijdig te beslissen. Nonnekes, die sterk inviel, speelde Schotten hard in. Schotten speelde zichzelf met een heuse pirouette knap vrij en rondde koelbloedig af.

Zo eindigde de wedstrijd in een dik verdiende overwinning en is er een einde gemaakt aan de negatieve reeks tegen de tegenstander van vandaag. Deze overwinning brengt ons in het linker rijtje en geeft ons voldoende perspectief voor volgend weekeind, wanneer wij weer thuis mogen spelen. Dit keer is promovendus Bloemendaal de te kloppen tegenstander.

Westfriezen – VVW ’51 1-0 Van Beek (Buis) ’57 2-0 Vredenduin (Brandhoff) ’83 3-0 Schotten (Nonnekes)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend