WF2 nog niet veilig!   |   21 - mei - 2019

“Gemiste kans”

Voorbeschouwing

Door de goede resultaten van de afgelopen weken, vinden wij onszelf terug op de 10e plaats met nog twee speelrondes te gaan. Met dit weekend de uitgelezen kans om ons definitief veilig te spelen en ons verblijf in de eerste klasse met minstens één seizoen te verlengen. Het ‘enige’ wat hiervoor moet gebeuren is dat wij onze wedstrijd winnen in en tegen Bloemendaal óf dat Zwanenburg of LSVV hun wedstrijd verliest. De thuiswedstrijd tegen Bloemendaal ging geflatteerd met 5-0 gewonnen, met Vredenduin in een hoofdrol met 2 goals en 1 assist. Is lijfsbehoud een feit na deze speelronde?

Bloemendaal, 19 mei 2019

Bloemendaal 2 - Westfriezen 2

Vandaag vertrokken wij met 13 man sterk richting het mooie Bloemendaal. Deze week met de gebruikelijke 13 namen maar zonder Steenman, Van Beek, Vredenduin, Eldering, Kuipers  en Kroonenburg. De gele botsauto van Nonnekes vond vandaag zijn Waterloo, waardoor begeleider Hendriks zijn kunsten als servicemonteur mocht tonen en zodoende kwam toch iedereen op tijd aan op het complex.

De beginfase was absoluut voor Westfriezen, iedereen leek te beseffen dat er goede zaken konden worden gedaan. Een stevig overwicht in het eerste kwartier leidde helaas niet tot de verdiende openingstreffer. De thuisploeg speelde in een verschrikkelijk laag tempo en in plaats van daar gebruik van te maken, gingen wij mee in hun tempo. Het logische resultaat hiervan was dat wij de controle verloren en steeds meer in de achteruit moesten. Uit nog een spaarzame goede aanval van de geelhemden kwam een grote kans voor onze aanvoerder, maar zijn inzet was helaas niet goed genoeg. Niet veel later leek Haarms ons toch op voorsprong te zetten, maar zijn poging eindigde tergend langzaam op de paal. Een voorsprong was dan ook niet persé verdiend geweest in deze fase van de wedstrijd en vlak voor rust kregen wij de deksel op de neus. Een voorzet vanaf rechts kon vrij worden binnen geschoten achter keeper Thijs. Met een 1-0 achterstand zochten we de kleedkamer op, waar we allemaal weer wisten te vertellen waar het aan lag.

De tweede helft stond er een scherper Westfriezen op het veld, al hield het voetballend nog niet over. Toch was deze scherpte voldoende om de regie over te nemen en om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Deze leek er ook te komen, waar het niet dat de poging eindigde op de lat. De thuisploeg wist op haar beurt niet meer gevaarlijk te worden en leek genoegen te nemen met een kleine overwinning. Met een tweetal wissels aan onze kant probeerde we meer snelheid in het elftal te krijgen, waar vooral Peschier de linkerflank veelvuldig wist te bestrijden. Gedurende de wedstrijd kregen we door dat beide concurrenten gelijk hadden gespeeld en dat wij minstens een punt nodig hadden om ons definitief veilig te spelen. Met stormram Deun erbij in de spits gingen wij alles of niets spelen om de gelijkmaker te forceren. Deze leek er ook te komen toen Buis mocht aanleggen voor een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. Zijn goede poging spatte echter uiteen op de paal en zodoende ging de wedstrijd, onnodig, met 1-0 verloren.

Zoals eerder vermeldt, zijn wij nu nog steeds niet veilig maar bezetten wij nog wel de 10e plaats. Met LSVV op 2 punten en Zwanenburg op 3 punten achterstand en beide met een vele malen slechter doelsaldo, moet het gek lopen wil lijfsbehoud volgend weekend niet een feit zijn. Maar met voetbal weet je het maar nooit….

Bloemendaal – Westfriezen

`39 1-0

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend