WF2 nog op 0 punten!   |    4 - okt - 2021

“De Rijp neemt de punten mee uit Zwaag”

Voorbeschouwing

Vorige week werd er terecht maar onnodig verloren van de Spartanen. Dit weekend nemen we het in eigen huis op tegen De Rijp 2. Voor velen onder ons een onbekende tegenstander, waar zij nieuw zijn in de reserve eerste klasse. De Rijp is dit seizoen goed begonnen. In de beker bleven zij ongeslagen en haalden zij de volgende ronde en ook de eerste competitiewedstrijd werd gewonnen. In eigen huis waren zij met 6-1 veel te sterk voor Vios-W. Om van die hatelijke nul af te komen is voor WF2 de opdracht eenvoudig. Weet WF2 deze opdracht succesvol af te ronden?

Zwaag, 3 oktober 2021

Westfriezen 2 – De Rijp 2

Deze zondag helaas weer geen voltallige selectie. Peschier en De Jager moesten beide geblesseerd verstek laten gaan en Berends verkoos een weekend overzees boven een voetbalzondag. Desalniettemin had trainer Schaap de beschikking over 14 fitte spelers waarmee we de strijd aan konden gaan.

Waar er vorige week nog onder zomerse omstandigheden afgetrapt mocht worden, daar blies de scheids nu om 11.30 uur zijn eerste fluitje terwijl de herfst haar intrede deed. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en het publiek werd niet bepaald verwend. Een zeldzaam foutje van keeper Knol opende de wedstrijd en bracht de uitploeg op een 0-1 voorsprong. WF2 kwam nauwelijks tot kansen en mocht na 35 minuten ook nog eens met 10 man verder. De scheidsrechter beoordeelde een wilde actie van Hielkema als natrappen en bestrafte hem met rood. Met nog een klein uur op de klok leek het een kansloze middag te gaan worden. De Rijp was voetballend niet bij machte om van het overtal te profiteren en WF2 zette daar zelf ook weinig tegen over. Zo werd de thee gehaald met een 0-1 ruststand.

Na rust eenzelfde beeld. De gasten bleven gemakkelijk overeind en konden op zoek naar hun tweede treffer. Deze kwam er ook na een goedlopende counter. Met een 0-2 tussenstand en 1 man minder op het veld was er weinig geloof meer in een goede afloop. Het laatste sprankje hoop kon ook de ijskast in nadat Nonnekes een penalty veroorzaakte. Dit buitenkansje werd benut en bracht de stand op 0-3. Dit bleek achteraf het slotakkoord waardoor de eindstand op 0-3 bleef staan.

Zo staat Westfriezen na 2 wedstrijden nog op 0 punten en beide wedstrijden doen zij zichzelf de das om. Volgende week wacht de geelwitte-machine een derby in Wervershoof tegen het eveneens puntloze VVW. Daar kan WF2 gaan strijden voor de eerste punten van dit seizoen. Ook ons vlaggenschip speelt die middag in Wervershoof dus komt dat zien.

Westfriezen – De Rijp

‘24 0-1

’52 0-2

’73 0-3

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend