WF2 ongeslagen in eigen huis!    |   19 - okt - 2023

“Punt maximaal haalbare”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 begon het seizoen met hoge ambities, maar vooralsnog komt dat nog niet geheel van de grond. Het bekeravontuur eindigde al na de groepsfase en in de competitie werden uit de eerste 3 wedstrijden slechts 3 punten behaald. Hierdoor zijn we terug te vinden op een teleurstellende 11de plaats. Aankomende zondag ontvangen wij Limmen, wat net als wij 1 keer heeft gewonnen en 2 keer als verliezer van het veld is gestapt. In eigen huis zijn we dit seizoen nog ongeslagen. Al moet gezegd worden dat we ook pas 2 keer op ’t Krijt hebben mogen spelen. Toch is het een reeks welke wij graag in stand houden.

Zwaag, 15 oktober 2023

Westfriezen 2 – Limmen 2

Helaas ook deze zondag een aantal afwezigen. Goevears genoot van de zon in Lissabon, R. Hoogland was geveld door de mannengriep en Weevers had last van zijn leeftijd. Daartegenover stond het debuut van Blanker, de rentree van Kramer en de wonderbaarlijke wederopstanding van Nonnekes. Peschier bewees zichzelf als echte teamspeler door zelfs gehavend op de bank plaats te nemen, zodoende hadden we de beschikking over 14,5 man. Coach Schaap wist een basiself uit de hoge hoed te toveren, waarmee wij op jacht gingen naar de drie punten.

De winter is in aantocht en de herfst is begonnen en zo begonnen we met een frisse wind en een beetje regen aan de verkeerde kant van ons hoofdveld. De beginfase was overduidelijk voor ons. De uitploeg wilde koste wat kost opbouwen, waardoor wij veelvuldig snel de bal konden veroveren. Verder dan wat halve mogelijkheden kwamen we echter niet, waardoor het scorebord ongewijzigd bleef. In balbezit werd er redelijk opgebouwd waardoor we vooral veel balbezit hadden. Verder dan ons middenveld kwamen we helaas niet, waardoor de tegenstander gevaarlijker kon worden vanuit de omschakeling. Ook dit leidde niet tot kansen, maar het bracht de wedstrijd wel meer in evenwicht. De 0-1 kwam dan ook uit het niets, was een hard gelag en bovenal onnodig. Dit bleek 1 van de schamele hoogtepunten uit de eerste helft waardoor we met 0-1 aan de thee gingen.

Het tweede bedrijf begon hetzelfde als het eerste. Westfriezen had duidelijk de overhand en was nu ook meer te vinden op de helft van de tegenstander. Tot grote kansen kwamen we echter niet waardoor de kleine achterstand in tact bleef. Achterin had WF de zaakjes keurig op orde waardoor wij weinig van de tegenstander te duchten hadden. De verdiende gelijkmaker kwam dan ook en mocht er weer zijn. Invaller De Putter stond koud in het veld om een doorgekopte vrije trap koelbloedig binnen te schieten. Zodoende heeft hij zijn persoonlijk record al verbroken met 2 goals in 1 seizoen. Nog veel belangrijk, Carla heeft ‘m gezien! Nog geen 2 minuten later hadden we op voorsprong moeten komen. Superspits Hoogland bleek helaas nog niet helemaal wakker en kopte de bal met zijn ogen dicht. Van kleine afstand ging de bal niet in, maar naast de goal. De geelhemden wilden per se winnen en namen extra risico’s. Hierdoor golfde het spel de laatste 15 minuten heen en weer. WF leek nog 1 keer gevaarlijk te kunnen worden, maar een goede bal van Peschier kon nog net worden onderschept. Aan de andere kant mogen we keeper Knol bedanken dat we niet met lege handen kwamen te staan. Onze ‘cat’ moest zich volledig strekken om met zijn vingertoppen de bal tegen het houtwerk te kunne duwen. Zo eindigde de wedstrijd in een, terecht, 1-1 gelijkspel.

Verdedigen was WF2 solide vandaag, aan de bal bleek het echter niet in staat om tot uitgespeelde kansen te komen. De ongeslagen thuisstatus blijft wel in stand, maar de gewenste driepunter bleef uit. Met 4 punten uit evenveel wedstrijden staan wij nu bovenaan in het rechter rijtje. Aankomende zondag zijn wij vrij. Zondag 29 oktober spelen we uit tegen hekkensluiter Alcmaria Vitrix.

Wordt vervolgd!

WF - Limmen

`38 0-1

`69 1-1 De Putter (Hoogland)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend