WF2 op koers   |   10 - sep - 2018

Punten blijven op ‘t Krijt!

“Westfriezen komt op 6 uit 2”

Voorbeschouwing Na de winstpartij van vorige weekend, mogen de mannen van Wil Bakker dit weekend aanvangen op het eigen Krijt voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander van vandaag is het naar de eerste klasse gepromoveerde Zaanlandia. Zaanlandia wist net als Westfriezen zijn eerste bekerwedstrijd te winnen (4-1 winst op Always Forward) en zodoende staan de nummer 1 en 2 uit de bekerpoule tegenover elkaar. Weet Westfriezen de drie punten op ’t Krijt te houden?

Zwaag, 9 september 2018

Westfriezen 2 – Zaanlandia 2 Vandaag stond de eerste thuis wedstrijd van het seizoen op het programma. In tegenstelling tot vorige week mochten we nu op een normale tijd verzamelen wat ervoor zorgde dat bijna iedereen op tijd was. Met een 15 man sterke selectie was het weer ouderwets gezellig en werd ons het strijdplan voor vandaag toegelicht.

Net als vorige week waren wij ook deze keer de bovenliggende partij in de openingsfase. In Bussum moesten we dit initiatief echter weggeven na 30 minuten en dat waren we deze week voornemens niet te doen. Zaanlandia probeerde te leunen op hun defensie en gevaarlijk te worden in de omschakeling. Achterin had Westfriezen het echter prima op orde en probeerde wij op onze beurt de ruimte achter de verdediging te vinden. Met een schitterende dieptebal vond Smit deze ruimte en de vrijgespeelde Schotten ronde koelbloedig af door de bal over de keeper te lobben. In het vervolg probeerde WF zorgvuldig tot kansen te komen, maar tot 100% kansen leidde dit niet. De 1-0 voorsprong werd geconsolideerd tot aan de thee. Al moest keeper Thijs nog 1 keer handelend optreden na een glijpartij van Meester en viel Kuipers uit met een hamstringblessure.

Waar Westfriezen het initiatief had in de eerste helft, daar had de tweede helft een ander spelbeeld. De Geelwitte machine begon een beetje te haperen en in balbezit werd geregeld een verkeerde keuze gemaakt. Dit zorgde ervoor dat Zaanlandia fanatiek op jacht kon naar de gelijkmaker. Met kunst en vliegwerk bleef Westfriezen overeind. Verwoede pogingen van de zwarthemden werden gekeerd door Thijs of eindigden op het houtwerk. Toch viel 20 minuten voor tijd de gelijkmaker. Een slecht schot werd van richting veranderd en liet onze sluitpost kansloos. Vlak voor deze gelijkmaker waren we ook al met 10 man komen te staan door het uitvallen van Schotten. Zaanlandia rook bloed en ging volle bak voor de overwinning. Van de geboden ruimte werd echter dankbaar gebruik gemaakt. Een lange bal werd doorgekopt door Brandhoff, die op zijn beurt Apreda vond. Apreda had nog een lange weg te gaan, sprintte er drie man uit en bleek oog in oog met de keeper over ijzeren zenuwen te beschikken door de bal droog in de verre hoek te schieten. Na de 2-1 gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar naarmate de tijd vorderde nam hun geloof af en kregen wij meer ruimte. Een onnodige rode kaart en een scheidsrechter die wel erg lang door wilde spelen zorgden toch nog voor een penibele slotfase. Apreda maakte echter aan alle onzekerheid een einde door met een vrijwel identieke goal, na een knappe bal van Nonnekes, de einstand op 3-1 te bepalen.

Met 6 punten uit de eerste twee wedstrijden is Westfriezen goed begonnen aan het bekeravontuur. Na afloop van de wedstrijd werd het seizoen stijlvol geopend met optredens van de nieuwe nachtengaaltjes. Voor deze week staat er oefenwedstrijd tegen KGB op het programma en wordt het weekend ingeluid met een wedstrijd tegen de oud-internationals. Het echte hoogtepunt vindt op zondag plaats, met een thuiswedstrijd tegen onze buurman Always Forward. 1 Punt zal genoeg zijn om de volgende ronde te halen, maar we gaan uiteraard voor de volle buit op ons eigen veld.