WF2 pakt puntje.   |    1 - feb - 2018

WF2 eindelijk van de 12 punten af!

“Eindelijk een einde aan reeks 0-punters”

Voorbeschouwing

Waar WF2 boven verwachtingen goed begon aan de eerste seizoenshelft, met het doorbekeren na een moeilijke bekerpoule en 12 punten uit de eerste 5 competitiewedstrijden. Daar was het vervolg niet om over naar huis te schrijven. Dat Westfriezen werd uitgeschakeld in de beker door hoofdklasser ADO’20 was geen schande. De 6 competitienederlagen en vooral de wijze waarop daarentegen waren wel zorgwekkend. Kinderlijk eenvoudig lieten de geelhemden zich de kaas van het brood eten. De winterstop kwam dan ook als geroepen. Met een weekendje weg in Breda en een gourmetavond werd er voldoende aan teambuilding gedaan. De eerste oefenwedstrijd tegen Zwaagdijk 1 gaf niet het gewenste resultaat (1-1) en het daarbij samenkomende vertrouwen. Kan WF2 direct na winterstop, de reeks nederlagen stoppen?

Breezand, 28 januari 2018

ZAP 2 – Westfriezen 2

Net als in 2017, mochten wij ook nu weer veel te vroeg verzamelen voor een uitwedstrijd. Toch zat iedereen stipt optijd in de bestuurskamer en konden we zelfs een nieuw gezicht verwelkomen. Verloren zoon Steenman maakte na een half jaar afwezigheid vandaag weer zijn rentree in het heilige geel van Westfriezen. Met 15 man sterk en vol goede moed vertrokken wij op weg naar het hoge noorden.

Aangekomen lag het echte gras er verrassend goed bij en nog verrassender, WF nam vanaf de aftrap direct het heft in handen. Geholpen door de harde wind die dwars over het veld stond, zorgde WF er met goed druk zetten voor dat ZAP niet van zijn eigen helft af kwam. Aan de bal zag het er ook alles behalve slecht uit. Met een ijzersterk spelende Brandhoff in de spits, Steenman die direct de regie over het middenveld nam en een laatste linie die alert was bij de uitvallen van de gastheren gaf de geel witte machine het heft niet meer uit handen in het eerste bedrijf. Enige smetje was dat er geen 100% kansen gecreëerd werden. Afgezien van een drietal schoten van buiten de 16, maakte we geen aanspraak op de 1-0. De brilstand stond tijdens het rusten dan ook nog op het bord.

De tweede helft een ander spelbeeld. Nu hadden wij de wind vol tegen en kwamen wij moeilijk bij de goal van de tegenstander. ZAP wist echter net als wij de eerste helft, de tweede helft nauwelijks kansen te creëren. Wanneer zij dan in scoringspositie kwamen stond sluitpost Thijs zijn mannetje en hield ze allemaal van scoren af. Een kwartier voor tijd leken wij toch op achterstand te komen. Thijs had in eerste instantie een goed reflex in huis maar de rebound leek te worden binnen gekopt. Hij besloot de bal voor leeg doel echter op de lat te koppen en zodoende bleef het 0-0. Dit zal ook de eindstand worden. De laatste kans was nog voor ons, een vrije trap op kansrijke positie, van Steenman, belandde helaas in de muur.

Na weken van nederlagen was er dan eindelijk weer een uitslag om tevreden over te zijn. ZAP stond een stuk hoger dan wij op de ranglijst en die hebben wij terecht op een gelijkspel gehouden. Nu is de taak aan ons om deze lijn door te trekken. Voor aankomende zondag staat er gelijk een flinke kluif op het menu. Dan ontvangen wij koploper KFC die ons uit op een 6-0 nederlaag heeft getrakteerd.

ZAP – Westfriezen 0-0

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend