WF2, pas op de plaats   |   26 - mrt - 2017

Laagvlieger, te hoog gegrepen!

“Wereldgoal Brandhoff niet voldoende voor de overwinning”

Voorbeschouwing
Als fiere koploper van de tweede periode en eerste belager van koploper Spartanen gaan wij vol vertrouwen de nieuwe week in. Waar we drie weekenden geleden voor drie topduels stonden, wisten wij al deze toppers in winst om te zetten. Nu wachten er voor ons op papier 4 “makkelijkere” wedstrijden tegen de mindere goden uit de twee klasse A. De eerste tegenstander van deze reeks is Vios Warmenhuizen, de huidige nummer 9. In de heenwedstrijd waren ze ons eerste slachtoffer van onze spraakmakende opmars. Toen ging de wedstrijd verdient met 1-0 gewonnen en konden wij zo onze eerste drie punten bijschrijven. Is WF2 in staat om de titelaspiraties levende te houden?

Warmenhuizen, 26 maart 2016

Vios Warmenhuizen 2 – Westfriezen 2
Vandaag moesten we zó vroeg verzamelen dat we zelfs voor het kantine personeel aanwezig waren. En ondanks de vele leuke feestjes die er waren zaten er toch 14 voor het oog frisse jongens in het wedstrijdsecretariaat voor de bespreking. Na een lange reis en een warming-up op het erbarmelijk slechte hoofdveld konden we beginnen aan weer een belangrijke wedstrijd. Het begin was nog voor de geelhemden en de eerste 5 minuten gingen zoals verwacht. De roodzwarten konden niet meer dan gedachteloos de bal vooruit schieten en het balbezit werd aan ons gelaten. We hadden echter zeer weinig tijd nodig om ons volledig aan te passen aan hun niveau. Er werd veel te snel een weg vooruit gezocht en veel te traag omgeschakeld bij balverlies. Waardoor Vios er af en toe zomaar dreigend uit kon komen. De wilskracht die de vorige weken ons sterkste wapen bleek, leek nu nog in Zwaag vergeten te zijn. Daarnaast hielp het slechte veld ook niet mee om “lekker te voetballen”. Zo spiegelden zich een wedstrijd af waar vooral het publiek niet verwend werd. Totdat zij ineens konden opveren na een geweldige goal van B. Berends. Een voorzet van rechts nam hij in een keer op zijn linker slof om de bal snoeihard achter de verbouwereerde keeper te schieten. Saillant detail dat dit wel onze eigen keeper Knol betrof en zodoende dus een 1-0 achterstand betekende. Niet veel later werden de druiven nog zuurder en keken we tegen een 2-0 achterstand aan door een benutte penalty. Na deze 2-0 wisten wij tot de rust nog 1 schietkans te creëren, maar die miste precisie. In de kleedkamer vielen er duidelijke woorden en we wisten wat ons te doen stond. Alleen een overwinning zou ons, vanwege ons belabberde doelsaldo, in de race voor de titel houden.

Na de rust zocht Vios uiteraard nog meer de verdedigende stellingen en hanteerde ze de bekende ‘parkeer de bus’ tactiek. Kansen voor ons bleven dan ook uit tot dat we minuut 54 schrijven. D. Peschier gooide de bal fantastisch naar N. Brandhoff. Brandhoff hoefde op zijn beurt de bal alleen nog maar heerlijk uit de draai, snoeihard en vanaf 30 meter over de keeper heen te schieten. Dit was voor hem natuurlijk een koud klusje en zo werd onze achterstand gehalveerd. Dit leek even een opmars naar meer, maar de storm ging al weer snel liggen. Het was eerder Vios dat af en toe heel gevaarlijk was in de counter, maar het was aan ‘Man of the match’ Van Diepen en keeper Knol te danken dat er niet meer gescoord werd. Wij wisten daar alleen een kopbal en een goede kans na een goede actie van Haarms tegenover te zetten. De eindstand was dan ook 2-1 voor de rood-zwarten en dat geeft maar weer van welk belang een goede dosis strijd voor ons is. Wanneer dat ontbreekt kunnen wij zomaar tegen een zeperd aanlopen.

De uitslagen op de andere velden zijn ook nog heel ongunstig waardoor wij zijn gezakt naar plek 3 en de koppositie in de tweede periode zijn kwijt geraakt. In de huidige situatie is de 3e plaats toereikend voor nacompetitie. De achterstand op de koploper is nu 4 punten met nog 4 wedstrijden te gaan. Aan ons de taak om de druk erop te houden door onze wedstrijden te winnen en zo ook in ieder geval de derde plaats veilig te stellen. Volgende week weer een lastige wedstrijd, dan ontvangen wij Spirit.

Vios Warmenhuizen - Westfriezen
‘24 1-0 E.D. B. Berends
‘35 2-0
’54 2-1 N. Brandhoff (D. Peschier)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend