​WF2 schiet zichzelf in de voet   |   19 - feb - 2018

WF2 schiet zichzelf in de voet!
“Onderste regionen gevaarlijk dichtbij”

Voorbeschouwing
Ondanks dat Westfriezen 2 de vorige wedstrijd verloren had, gingen zij toch met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd. Er werd namelijk prima weerstand geboden tegen de koploper uit de eerste klasse, die pas vlak voor tijd de wedstrijd wisten te beslissen. Deze week staat er een hele andere wedstrijd en tegenstander op het programma. Een heuse 6-punten wedstrijd tegen directe concurrent De Kennemers uit Beverwijk. De uitwedstrijd ging met 0-3 gewonnen en WF was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Kan WF2 de drie punten in eigen huis houden en de gevarenzone (voor eventjes) verlaten?

Zwaag, 18 februari 2018

Westfriezen 2 – De Kennemers 2
Waar we de vorige keer spelers te over hadden, was het deze week weer behelpen. Door de vele afwezigen, moesten er een aantal basisspelers opdraven bij het vlaggenschip. Gelukkig was Radjkoemar terug uit Suriname en was Keizer bereidt om zijn vrije zondag op te offeren. Hierdoor hadden wij een elftal op de been die in staat moest zijn om de tegenstander van vandaag te verslaan.

Het begin van de wedstrijd begon rommelig. WF was niet in staat om goed druk te geven op de achterhoede van de gasten. De gasten waren op hun beurt niet in staat iets fatsoenlijks te doen met het balbezit. De omschakeling was duidelijk het zwakke punt van de roodhemden en daar probeerde de geel-witte machine profijt uit te halen. Doordat WF echter te slordig was in balbezit, kwamen er geen echte kansen uit voort. Toch was de eerste kans meteen raak. Peschier legde de bal panklaar neer voor Berends, die deze alleen nog maar binnen hoefde te werken. WF 2 stond op een 1-0 voorsprong én dat was al héél lang geleden. Helaas konden we hier niet lang van genieten. Uit een onterechte vrije trap, schoot hun laatste man de bal wel heel erg mooi in de kruising. Westfriezen had tot de rust nog een aantal kleine kansjes, maar de rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Na rust ging het eigenlijk direct mis voor WF. Uit een slecht genomen corner was Westfriezen niet alert en mocht er vrij worden binnen geschoten én keek WF weer tegen een achterstand aan. Deze achterstand werd snel weer weggewerkt door een benutte penalty van Van Beek nadat Kuipers onderuit was geschoffeld. In het vervolg hield het veldspel echter niet over, waardoor WF veel te veel onnodig balverlies leed. Een logisch gevolg was dan ook dat de 2-3 viel en WF weer tegen een achterstand aan keek. De Kennemers beperkte zich logischerwijs tot verdedigen en tijdrekken, waardoor WF veelvuldig de bal had en opzoek ging naar de verdiende gelijkmaker. Keizer dacht als invaller deze gelijkmaker binnen te volleyen, maar helaas spatte zijn poging uiteen op de lat. In het vervolg creëerde wij nog een aantal kansen, maar toen de leidsman zijn laatste fluitje uitblies stond er toch echt een 2-3 stand op het scorebord.

Een pijnlijke nederlaag tegen een directe concurrent werpt ons terug naar de 11e plaats op de ranglijst. Deze plaats zal aan het eind van de rit lijfsbehoud betekenen, maar het verschil met de ploegen onder ons is enorm klein. Aan WF de taak om punten te gaan pakken, om te beginnen volgende week thuis in de derby tegen Spartanen.

Westfriezen – De kennemers
’11 1-0 Berends (Peschier)
’14 1-1
’51 1-2
’64 2-2 Van Beek
’69 2-3

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend