WF2 schittert in Wognum   |   12 - mrt - 2017

WESTFRIEZEN 2 SCHITTERT IN WOGNUM


“Sterke verdediging basis voor de drie punten”

Voorbeschouwing
Na de goede 2-0 overwinning van vorige week tegen naaste concurrent de Foresters, wacht deze week de volgende topper. Dit maal mogen we uit aantreden tegen Spartanen, een heuse derby in de zondag tweede klasse A. De heenwedstrijd werd volledig tegen de verhouding in met 1-0 gewonnen door de Geel-witte machine. Spartanen bezet op dit moment de 2e plaats, met 4 punten voorsprong op ons (#3). Bij een overwinning zullen wij dus goede zaken doen en het gat verkleinen tot 1 punt op de nummer 2 en 3 punten op koploper HSV. Een nederlaag zou echter betekenen dat de aansluiting en de kans op het kampioenschap heel ver weg is. Klink er na zondag wéér: Spartanen…. Ik dacht het niet!?

Wognum 12 maart, 2017

Spartanen 2 – Westfriezen 2
Door het wegvallen van aanvoerder B. van der Laan, hielden wij een wel erg krappe selectie over. Met 11 fitte spelers, keeper J. Thijs als wissel, een (halve) wissel en Ryan die later aansloot vanuit WF8 hebben we toch weer een representatieve selectie op de been weten te krijgen. De tegenstander van vandaag staat bekend om zijn solide verdediging, daarentegen hebben ze ook weinig scorend vermogen. Ook deze zondag waren alle ingrediënten weer aanwezig voor een heerlijke wedstrijd; de nummer 2 ontvangt de nummer 3, een heerlijke lentedag en veel publiek langs de lijn. Wij verwachtten een Spartanen dat vanaf het eerste fluitsignaal met druk vooruit zou spelen, maar niets was minder waar. Spartanen liet ons opbouwen en zakte in tot de middenlijn. Het heft lag dan ook volledig in onze handen en kansen lieten niet lang op zich wachten. Het was in de beginfase vooral gelegenheidsmiddenvelder R. Haarms die voor gevaar zorgde. Uit 1 van zijn acties kwam ook de eerste goal van de wedstrijd. Hij passeerde 2 man om vervolgens om doel te schieten. Hunnies keeper had moeite om de bal te verwerken en M. Buis was er als de kippen bij om de 0-1 op het scorebord te zetten. Ook na deze goal bleef Spartanen afwachtend voetballen, waardoor wij niet in de problemen kwamen. Sterker nog, de 0-2 werd op het bord gezet. Weer was het Haarms die met een fraaie actie R. Meijer alleen voor de keeper zette. Meijer nam zijn tijd en ronde deze kans keurig af. Binnen het half uur stond WF2 dik verdiend op een ruime voorsprong. Tot de rust kwam hier geen verandering in, waardoor wij met een voldaan gevoel aan een kopje veel te zoete thee konden lurken.

De tweede helft kwam Spartanen met hele andere intenties het veld op. Nu gaven zij wel veel druk vooruit en zochten zij snel de aanval met lange ballen van achteruit. Wéér bleek onze verdediging als een huis te staan. Wat de Spartanen ook probeerde ze kwamen er nauwelijks doorheen. Toch stond het binnen het uur 1-2, een lange bal werd niet goed ingeschat en ineens lag de bal achter Knol in ons netje. Geen man overboord, maar toch voetbalt dat iets minder lekker. Spartanen was genoodzaakt nog meer risico te nemen om kansen te creëren. Ze wisten echter maar 1 keer door onze verdediging te glippen, maar Knol hield ons op de been met een fantastische reflex. WF 2 kreeg nog voldoende kansen om de bevrijdende 1-3 op het scorebord te zetten, maar eigen falen en een ‘goed’ geïnstrueerde Wognumse assistent scheidsrechter zorgde ervoor dat het spannend bleef. We hielden het hoofd echter koel en sleepten de dik verdiende 1-2 overwinning over de streep.

Een goede eerste helft en een uitstekende verdediging bezorgde ons deze week de drie punten. Hierdoor doen wij nog volop mee om de prijzen. Volgende week wacht ons echter alweer een moeilijke wedstrijd. Dit maal ontvangen wij nummer 4, Vitesse ’22 uit Castricum. Ook nu tellen alleen de 3 punten wegens de moordende concurrentie. Tot zondag!

Spartanen – Foresters
’14 0-1 M. Buis
’27 0-2 R. Meijer (R. Haarms)

’58 1-2

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend