WF2 sluit 2019 in stijl af!   |   17 - dec - 2019

“Bloemendaal slachtoffer van dadendrang”

Voorbeschouwing

Aankomende zondag staat de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Een jaar dat begon met vechten tegen degradatie en uiteindelijke rechtstreekse handhaving en dat kan eindigen als “Herbstmeister” in diezelfde eerste klasse. Daarvoor moet er wel worden gewonnen van Bloemendaal, de huidige nummer 6. Vorig seizoen bleek dit een degelijke tegenstander en toentertijd ging de uitwedstrijd onverdiend met 1-0 verloren. Waar wij ons toen veilig konden spelen daar kunnen wij ons nu, bij winst en gunstige uitslagen op andere velden, kronen tot winterkampioen. Kan WF2 een gooi doen naar deze nietszeggende titel?

Bloemendaal, 15 december 2019

Bloemendaal 2 - Westfriezen 2

Voor de eerste keer sinds lange tijd, een exact gelijke selectie ten opzichte van de voorgaande week. Dit keer dus ook weer de beschikking over 15 spelers, met alleen Meester en Heerschap als afwezigen. Beide kampen nog steeds met een blessure. Vanwege de reisafstand mochten we in het donker verzamelen en na een aantal gemiste afslagen kwam iedereen tijdig aan op het complex van BVC Bloemendaal. 

De toss werd vandaag voor de tweede keer op een rij gewonnen (rectificatie), wat gezien de onstuimige weersomstandigheden een voordeel leek te zijn. Met de wind in onze rug  begonnen we goed aan deze lastige uitwedstrijd. De eerste fase van de wedstijd controleerde de geelhemden, in balbezit was men zorgvuldig en bij balverlies werd deze weer snel veroverd. Dit leidde ook de vroege voorsprong in. Een afgeslagen bal werd door Berends in een keer op doel geschoten, gedragen door de wind en geholpen door de keeper viel de bal binnen. Westfriezen wist deze goede fase nog eventjes door te zetten en Van der Laan leek de 0-2 op zijn slof te hebben. De Bloemendaalsche sluitpost had deze keer echter wel een weerwoord op deze inzet. Wat volgde was een hele slordige fase van WF2. Ballen werden om soms onverklaarde redenen ingeleverd bij de thuisploeg, welke in balbezit alleraardigst wist te voetballen. Dit hielp de thuisploeg dan ook in de wedstrijd en we hadden binnen luttele minuten tot twee keer toe kunst en vliegwerk nodig om een tegengoal te voorkomen. Zonder zelf nog goed te voetballen werd de ruststand wel bereikt met een 0-1 voorsprong.

In de rust moest Deun vervangen worden en dat leverde wat wijzigingen op in de opstelling. Na rust waren de omstandigheden flink verslechterd, de regen kwam met bakken uit de hemel en de wind werd een nog grotere spelbreker. Dit kwam het spel van beide elftallen niet ten goede. Vooral Westfriezen had moeite om tot een fatsoenlijke aanval te komen, wat gezien de tegenwind niet geheel onlogisch was. De thuisploeg had veel de bal, maar wist nauwelijks tot een uitgespeelde kans te komen. Vooral uit corners en vrije trappen wisten zij enigszins gevaarlijk te worden. In de tegenstoot wist WF weinig speldenprikjes uit te delen. Een van deze prikjes zorgde toch voor een verdubbeling van de voorsprong. Haarms werd de diepte ingestuurd en was sneller dan zijn directe tegenstander, hij wist het overzicht goed te bewaren en bood Vredenduin een niet te missen kans. Dit was de doodsteek voor de thuisploeg en de wedstrijd leek dan ook stilletjes ten einde te gaan. Waar het niet dat een ongelukkig eigen doelpunt de aansluitingstreffer opleverde. Dit bood de thuisploeg weer hoop en keeper Knol moest niet veel later met een geweldige reflex de gelijkmaker voorkomen. Uit een corner moest de bal nog één keer van de lijn worden gewerkt, voordat de leidsman de laatste 3 blaasjes van 2019 uitblies. Eindstand 1-2.

Een hard gejuich en drie zwaarbevochten punten waren het resultaat. Volgens de thuisploeg was de overwinning enigszins gestolen en we kunnen ze niet geheel ongelijk geven. Voetballend was het vandaag zeker niet goed, maar aan arbeid ontbrak het weer niets. De ‘concurrenten’ wisten vandaag ook te winnen en zo blijven we op een gedeelde tweede plaats staan op 1 punt van de koploper. Helaas geen Herbstmeister, maar nog steeds een hele goede eerste seizoenshelft voor Westfriezen 2. Na 5 weekenden winterstop hervatten wij op 26 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zaanlandia. WF2 wenst een ieder fijne feestdagen en ziet u graag weer terug in 2020.

Bloemendaal - Westfriezen

`16 0-1 Berends

`72 0-2 Vredenduin (Haarms)

`84 1-2

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend