WF2 speelt spectaculaire topper!    |   28 - nov - 2023

“Op het tandvlees naar een punt”

Voorbeschouwing

Na een moeizaam begin van de competitie heeft WF2 de laatste 5 wedstrijden de smaak te pakken. 4 keer winst en 1 gelijkspel brengt ons op een gedeelde eerste plaats. Daarbij moet gezegd dat mede koplopers SSA-SJO VV Egmond en AFC ’34 respectievelijk 2 en 1 wedstrijd(en) minder gespeeld hebben. Desalniettemin draaien we goed mee in de reserve 2e klasse A en aankomend weekend staat er een echte test voor de deur. Wanneer wij op bezoek mogen bij het nog ongeslagen VV Egmond. Uit 6 wedstrijden wisten zij al 16 punten te verzamelen en vooral het aantal gescoorde doelpunten is indrukwekkend. Om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen mag er niet verloren worden en zal een overwinning meer dan gewenst zijn. Kan WF2 zich meten met de koplopers?

Egmond, 26 november 2023

SSA-SJO VV Egmond 2 - Westfriezen 2

Het begint op een traditie te lijken, maar ook deze zondag hadden we te maken met afwezigen. Rots in de branding Bregman was op trainingskamp in Londen en jonge god Brix ging liever afdansen dan voetballen. Daarentegen had Weevers de mannengriep overleefd en keerde ook Vloeijberghs weer terug op wedstrijdformulier. Beide namen plaats op de bank waar ook R. Hoogland en De Putter mochten plaatsnemen. Waardoor trainer Knaap weer over een bank vol knappe wissels kon beschikken.

In alle vroegte vertrokken we richting Egmond waar we iets na 11en begonnen aan wat een heerlijke voetbalwedstrijd zou worden. De beginfase was zonder twijfel voor de thuisploeg, dat de bal snel over de echte grasmat liet gaan. WF2 poogde druk te zetten, maar kreeg de linies niet dicht op elkaar waardoor er eenvoudig tussendoor gespeeld kon worden. Met kunst en vliegwerk bleven we op de been. Deun haalde een inzet van de lijn, keeper Knol had 2 fantastische reddingen in huis, we hadden een engeltje op de lat en Deun mocht nogmaals als lijnstopper optreden. Tegen alle verhoudingen in kwamen wij dan ook op een onterechte 0-1 voorsprong, maar ook die tellen. Peschier wist een aanval te onderscheppen en stuurde Hoogland direct richting de goal van de tegenstander. Hoogland zou Hoogland niet zijn als hij deze kans niet als een echte spits wist binnen te prikken. Het druk zetten werd in de ijskast gezet en WF besloot het over een andere boeg te gooien in het vervolg van de wedstrijd. Heel lang konden we helaas niet genieten van deze voorsprong. Uit 1 van de vele corners kopte hun boomlange spits de verdiende gelijkmaker tegen de touwen. Een tegendoelpunt die op zeker voorkomen had kunnen worden. Even zo snel stonden we echter alweer op voorsprong. Uit een afgeslagen hoekschop kwam de bal weer voor de voeten van Peschier, die de bal weer voor de goal bracht. Gieltjes kwam een teenlengte te kort om binnen te schieten, maar legde de bal wel panklaar neer voor Deun. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en schoot zijn eerste van het seizoen binnen. In het kwartier dat volgde tot de rust speelde zich een leuk schouwspel af. De thuisploeg was comfortabel aan de bal en bestookte ons doel met vele aanvallen. Daarentegen waren wij gevaarlijk in de omschakeling waar er veel ruimte voor ons was achter hun laatste linie. De 1-2 voorsprong leken we dan ook tot de rust te behouden, echter deed weer een corner ons de das om. De corner kon nog weggewerkt worden, maar vervolgens mocht de bal veel te makkelijk weer onze 16 in geslingerd worden en bij de 2de paal worden binnen geschoten. De thuisploeg dacht met een gelijke stand aan de thee gedaan, echter hadden zij geen rekening gehouden met de weerbaarheid van de geelwitte-machine. De Jager vond met een piekfijne vrije trap Kramer die even zo fijn binnenschoot! Na 45 knotsgekke minuten stond er een 2-3 tussenstand op het scorebord.

Uiteraard wisten wij dat de voorsprong niet geheel terecht was, maar er werd dusdanig hard gestreden dat er ook niet veel op te dwingen viel. Vol goede moed begonnen we dan ook aan het tweede bedrijf en als snel werden we weer beloond. Goevaers werd alleen op de keeper afgestuurd. Zijn aanname liet nog te wensen over, maar hij behield wel het overzicht en bood de kans aan Nonnekes. Laatstgenoemde schoot uit de draai knap binnen, 2-4! Met nog ruim 30 minuten op de klok was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. WF2 streed voor wat het waard was en hield enorm lang stand en het duurde tot minuut 81 tot de gele muur geslecht werd en weer was het een dode spelsituatie. Helaas voor ons viel ook de gelijkmaker nog na een ongelukkige uittrap wat de stand op 4-4 bracht. De scheidsrechter leek zich echter ook te vermaken en besloot oneindig lang door te laten voetballen. Wat beide teams nog in de gelegenheid bracht om de volle buit te pakken. De grootste kans was voor de thuisploeg, maar die vonden weer de geweldig keepende Knol op hun weg. Eindstand 4-4; 1 punt voor Egmond, 1 punt voor WF en 3 punten voor het publiek.

Zo zetten wij onze ongeslagen reeks voort en behouden wij de 3e plaats op de ranglijst. Volgende week ontvangen wij middenmoter HSV en gaan we op voor het verlengen van deze reeks. Zo lang de instelling blijft zoals deze de afgelopen weken getoond is, dan biedt dat vertrouwen.

Wordt vervolgd!

VV Egmond – WF

`8 0-1 Hoogland (Peschier)

`17 1-1

`31 1-2 Deun (Gieltjes)

`42 2-2

`45 2-3 Kramer (De Jager)

`54 2-4 Nonnekes (Goevaers)

`81 3-4

`88 4-4

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend