WF2 start 2023 in mineur!    |   24 - jan - 2023

“Wedstrijd met 2 gezichten”

Voorbeschouwing 

 Na een welverdiende winterstop mogen we dit weekend eindelijk weer opdraven. Tijdens deze pauze werd er nog geoefend tegen Woudia 1 (4-1 winst) en werden we op onze route richting Vaduz gekoppeld aan Spartanen in de 1/8ste finale van de beker. Het grote doel dit seizoen is uiteraard promotie naar de 1ste klasse en dat avontuur begint deze zondag voor het echie. Voor de winterstop hebben wij een plekje weten te bemachtigen in de promotiepoule. In een groep van 8 teams, promoveert de kampioen naar een niveau hoger. Onze eerste tegenstander is AFC 34 uit Alkmaar. Zij komen op bezoek op het vooralsnog onneembare Krijt. Kan WF2 haar ongeslagen thuisstatus voortzetten in het nieuwe jaar.

Zwaag, 22 januari 2023

WF 2 – AFC ’34 2

Deze zondag misten we 3 spelers, waardoor we de beschikking hadden over 15 man sterk. Vloeijberghs verlengde vrijwillig zijn winterstop met 2 weken, Mak had een te hoog promillage om te mogen voetballen en Weevers zou aansluiten vanuit het Vlaggenschip, maar moest verstek laten gaan vanwege een blessure.

Onder schitterende winterse omstandigheden traden wij op het vertrouwde tijdstip van 11.30 in het onwennig groen aan tegen de gasten uit Alkmaar. De openingsfase was duidelijk voor de uitploeg zonder dat zij gevaarlijk werden. Wel was meteen duidelijk dat het een goed voetballende ploeg betrof die zuinig was in balbezit. WF2 had een aantal minuten nodig om in de wedstrijd te geraken, maar na een minuut of 15 speelde zich een gelijk opgaande strijd af. De groenwitte-machine legde een ongezonde dosis werklust in de strijd en speelde bij vlagen prima positiespel. De eerste grote kans was dan ook voor ons. Uit een verre inworp raakte Brandhoff eerst de lat om vervolgens zijn tweede inzet net naast het doel te zien eindigen. Dit bleek wel het startsein van een sterke fase van Westfriezen kant. Wat leidde tot een op dat moment terechte voorsprong. Brandhoff gooide slim een bal snel en ver in en zette Goevaers vrij voor de keeper. Laatstgenoemde rondde koelbloedig af. Niet veel later was er een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een aanval over vele schijven trok Goevaers goed voor vanaf de achterlijn. Daar vond hij de volledige vrijstaande Van Beek. Zijn inzet kon helaas net gestopt worden door hun sluitpost. De laatste 10 minuten voor rust moesten alle zijlen nog bijgezet worden om de voorsprong in stand te houden. Maar een weergaloze tackel van Gieltjes en een slimme overtreding van Hoogland zorgde ervoor dat we tevreden en met een minimale voorsprong aan de thee mochten.

In de kleedkamer heerste een hosanna stemming met lofzang alom. Achteraf gezien is er te weinig tijd besteed aan het strijdplan van de 2e helft en dat bleek een harde leerschool. De Alkmaarders kwamen namelijk anders uit de kleedkamer dan het eerste bedrijf. Met meer energie en hoge druk maakte zij ons het voetballen enorm lastig. WF2 had daar op haar beurt geen antwoord op en binnen 10 minuten keken we al tegen een 1-2 achterstand aan. Over het vervolg kunnen we dan ook kort zijn. Het kastje en de muur werd veelal gezien en het was aan een aantal uitstekende reddingen van keeper Knol te danken dat de score tot ‘slechts’ 1-4 op liep.

Zo liepen wij tegen onze eerste thuisnederlaag aan en beginnen wij de promotiegroep niet zoals gehoopt. Een hele goede eerste helft bleek niet genoeg voor een resultaat. Voetballend was de tweede helft een stuk minder, maar aan de getoonde werklust lag het niet. Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen JVC, waar wij nog een appeltje mee te schillen hebben. Eerder dit seizoen keerden wij daar na een wanvertoning puntloos richting Zwaag.

WF – AFC 34 ’22 1-0 Goevaers (Brandhoff) ’49 1-1 ’54 1-2 ’68 1-3 ’84 1-4

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend