WF2 strijdend naar 1 punt!   |    9 - mei - 2022

“Publiek de grote winnaar”

Voorbeschouwing Sinds vorige week weet Westfriezen 2 eindelijk weer wat winnen is. Uit in Den Helder pakten WF2 de broodnodige drie punten in hun strijd tegen degradatie. De achterstand op de veilige 11e plaats bedraagt zodoende nog ‘maar’ 4 punten. De komende twee wedstrijden treft Westfriezen echter de koploper en de nummer 2 van de ranglijst. Op voorhand zijn dat geen wedstrijden waar de punten voor het oprapen liggen. Aankomend weekend beginnen we met een uitwedstrijd tegen nummer 2, De Rijp. In eigen huis ging deze wedstrijd, geflatteerd, met 0-3 verloren na een snelle rode kaart. De Rijp is nog volop in de race voor het kampioenschap en wist uit de laatste 8 wedstrijden 19 punten te verzamelen, terwijl WF2 er in diezelfde periode slechts 5 wist te behalen. Kan WF2 één of meerdere punten behalen?

De Rijp, 8 mei 2022

De Rijp 2 – Westfriezen 2 De personele problemen bij WF2 blijven aanhouden. Peschier heeft slecht nieuws ontvangen en zal dit (en volgend) seizoen niet meer in actie komen. Berends en J. Hoogland lijken hun laatste wedstrijd dit seizoen ook al gespeeld te hebben en R. Hoogland had zijn voetbalschoenen alleen voor de sier meegenomen. Als dat nog niet genoeg was, moest De Putter op het laatste moment verstek laten gaan met rugklachten. Doordat, met alle respect, oudgediende Kok bereid was om ons uit de brand te helpen konden we toch nog met 12 fitte spelers op pad.

Het was alweer een perfecte voetbalzondag. Met een mooi complex, een heerlijk zonnetje, weinig wind en een goede scheidsrechter waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd. Het grote verschil op de ranglijst weerhield de thuisploeg er niet van om massaal in te zakken en de bal aan de geelwitte-machine te laten. Wij hadden ons lesje echter geleerd van de thuiswedstrijd en bouwde zorgvuldig op, om de tegenstander geen kans te geven in de omschakeling. WF2 was dan ook de betere in de openingsfase en kwam via vooral De Jager en Kramer tot prima aanvallen. Een van deze aanvallen leidde tot de dik verdiende 0-1. Een goede aanval vanuit achteruit kwam via Gieltjes bij Kramer, die op zijn beurt De Jager vond. Laatstgenoemde speelde zichzelf vrij en gaf een weergaloze assist op de weggeslopen Kok. Good-Old kok wist met dit buitenkansje wel raad en faalde uiteraard niet in de afronding. De thuisploeg leek even van slag en wist zich geen raad met de speelwijze van WF. Nog geen 3 minuten later kregen we de kans op de 0-2. Brandhoff vond met een goede crosspass de diepgaande Van Beek. De bal stuiterde echter niet zoals gewend op het stokoude kunstgras, waardoor onze Youngster niet tot een goede doelpoging wist te komen. Na deze kans raakte WF het initiatief kwijt en kwam de thuisploeg beter in haar spel. Zij kwamen echter niet verder dan mislukte voorzetten vanaf de zijkant, waardoor de rust redelijk ‘eenvoudig’ met een 0-1 stand werd bereikt.

Tijdens de extra zoete limonade werd vooral de werklust geroemd en werd de verwachting uitgesproken dat De Rijp de 2e helft meer uit haar schulp zou komen. Dat laatste was ook zeker het geval. De thuisploeg stond een stuk hoger op het veld en probeerde ons het opbouwen onmogelijk te maken. Dit had tot gevolg dat we veelal gedwongen werden om de lange bal te spelen en het balbezit vooral voor De Rijp was. Toch wisten we weinig kansen weg te geven al was dat niet genoeg om de voorsprong in tact te houden. 1 van de vele corners van de roodwitten kon niet goed worden verwerkt en viel ongelukkig binnen. Met nog 30 minuten te spelen was dit een hard gelag voor de mannen van Schaap. Enigszins van slag keken we 2 minuten later bijna tegen een achterstand aan. Waar het niet dat keeper Knol weergaloos redde in een 1 tegen 1 situatie. Beide ploegen hadden weinig aan een gelijk spel, maar wilde ook niet verliezen. Wat resulteerde in een heerlijk laatste half uur. Het spel golfde heen en weer en beide ploegen legde en ongezonde dosis werklust in de strijd. 20 minuten voor tijd kreeg WF2 een grote kans in de omschakeling. Van Beek kon na een lange rush uithalen vanaf de 16, maar had zijn vizier net niet op scherp staan. Niet veel later werd ons ook nog een strafschop ontnomen. Een handsbal werd door de goed fluitende leidsman (niet Gözübüyük) over het hoofd gezien, waardoor de bal niet op de stip eindigde. De laatste kans was voor de thuisploeg. Weer stond Knol in de weg, dit keer keerde hij een inzet van dichtbij met zijn voeten. Er werd niet meer gescoord en logischerwijs eindigde de wedstrijd in 1-1.

In de kleedkamer was er teleurstelling dat er niet gewonnen was, maar ook opluchting dat er niet verloren was. Een gelijk spel lijkt achteraf dan ook een terecht resultaat. Hierdoor verkleinen we de achterstand op plaat 11 tot 3 punten. Aankomende donderdag ontvangen we koploper De Zouaven. Makkelijk gaat dat zeker niet worden, maar met de instelling waarin WF2 vandaag heeft gevoetbald ga je het elke tegenstander moeilijk maken.

De Rijp - Westfriezen ‘17 0-1 Kok (De Jager) ’58 1-1