WF2 toont karakter!   |   24 - apr - 2019

“Zwanenburg uit, nog nooit verloren!”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 heeft vorige week hele goede zaken gedaan door zelf te winnen van concurrent LSVV en door de andere concurrent, Zwanenburg, te zien verliezen van Bloemendaal. Hierdoor bezet WF2 de 10e plaats op de ranglijst. Voor dit weekend staan er weer twee cruciale wedstrijden op het programma, waar de onderste 4 ploegen tegen elkaar spelen. Bij ongunstige resultaten, verdwijnt WF weer onder de gevreesde streep. Voor WF2 staat een uitwedstrijd op het programma tegen Zwanenburg. De ploeg die vorig jaar in de finale van de nacompetitie verslagen werd en waar eerder dit seizoen, volledig tegen de verhouding in, van verloren werd met 0-1. Op doelsaldo houden we de tegenstander van vandaag achter ons, waardoor niet verliezen noodzaak is. Maar weet WF de voorsprong uit te breiden?

Zwanenburg, 22 april 2019

Zwanenburg 2 - Westfriezen 2

Vandaag niet op zondag, maar op maandag tweede paasdag. Misten we vorige week veel spelers, daar misten we er deze week nog een aantal meer. Steenman, Van Beek, Deun en Schotten moesten alle vier met ons Vlaggenschip mee. Smit en Buis waren nog steeds geblesseerd, waardoor Kuipers en Eldering weer aansloten bij WF2 en A-junior Heus voor het eerst zijn opwachting mocht maken. Toch konden we weer met 14 man sterk om 9.15 uur richting Zwanenburg.

Bij beide ploegen was het belang van de wedstrijd meer dan bekend, waardoor beide ploegen ruimschoots op tijd klaar stonden om aan deze kelderkraker te beginnen. De leidsman van vandaag had een APK keuring te veel overgeslagen en stond met pech langs de weg. Zodoende begon deze wedstrijd een half uur later dan gepland. De absolute beginfase was nog voor de gastheren, die iets feller begonnen maar niet gevaarlijk wisten te worden. Na een minuut of tien kwam de geelwitte-machine een beetje op gang en nam het, het initiatief over van de thuisploeg. Door zuiniger te zijn in balbezit en met veel diepgang aan beide flanken wist het vrij eenvoudig te domineren. Dit resulteerde in een aantal grote kansen. Aanvoerder Van der Laan opende het bal met een knappe volley die helaas voorlangs ging. Niet veel later miste Haarms een kans vanaf rechts, ook zijn schot ging voorlangs. De 0-1 kon niet uitblijven en deze leek ook te komen. Haarms gaf goed voor en Van der Laan kopte (ja kopte!) binnen. De vlaggrage grensrechter hield terecht zijn vlag omlaag, maar de scheidsrechter had zijn moment-of-fame nodig en keurde de treffer onbegrijpelijk af. Een aantal kleine kansen waren niet aan ons besteed en zo bereikte we de rust met een 0-0 stand. De verslaggever van de gastheren was duidelijk over het optreden van de thuisploeg: “Het tweede bakte er in de eerste helft niets van”.

In de rust hadden wij een déjà vu naar de thuiswedstrijd, ook daar waren we heer en meester maar verloren we uiteindelijk toch. Wij besloten dat dit deze keer niet ging gebeuren en trokken de tweede helft weer ten strijde. Ook nu voerden de geelhemden de boventoon, maar dit keer was de eerste halve kans meteen raak. Een verre inworp kwam na mistasten van hun sluitpost bij Haarms, die de bal bij Meester kreeg. Die, ik citeer: “Met een slappe en trage boog per ongeluk in het doel viel”. Slap en traag was de bal zeker, maar wij zijn er vrij zeker van dat Meester niet op de cornervlag mikte. Voor de thuisploeg zat er nu maar één ding op en dat was meer risico namen, wat ons veel ruimte bood in de omschakeling. Met het inbrengen van Eldering, Kuipers en debutant Heus, brachten wij veel snelheid in het veld om van deze ruimte gebruik te maken. De thuisploeg zette daar niet meer dan lange ballen tegenover, die door de hele solide laatste linie van WF alle onschadelijk werden gemaakt. Wat WF zichzelf mag verwijten is dat het de wedstrijd niet in het slot gooide. Eerst omspeelde Eldering de keeper, maar zag zijn inzet vlak voor de lijn stuitten. Niet veel later was het Heus, die na een goede actie zijn inzet op de paal zag eindigen. Zo werden de laatste tien minuten toch nog spannend, maar alle geelhemden streden voor wat zij waard waren en sleepte de overwinning dik verdiend over de streep.

Geheel verwacht, maar toch teleurstellend, wist LSVV ook te winnen van de hekkensluiter. Zo bezet WF2 nu de 10e plaats met 2 punten voorsprong op LSVV en 3 punten voorsprong op Zwanenburg. Met nog drie wedstrijden te gaan beloven dat nog spannende weken te worden. De komende twee weken krijgen wij weer verdiende rust om vervolgens de slotfase van de competitie te starten met een thuiswedstrijd tegen Geel-Wit.