WF2 tuint er weer in!   |   12 - okt - 2021

“Wedstrijd duurt 10 secondes te lang”

Voorbeschouwing

Na twee wedstrijden staat de Geelwitte-Machine nog steeds op de hatelijke nul. Achtereenvolgens werd er verloren van Spartanen en De Rijp. Dit weekend is WF het aan haar stand verplicht om de eerste punten te verzamelen, wanneer zij het mogen opnemen tegen VVW uit Wervershoof. VVW2 en Westfriezen 2 komen al jaren samen uit in de reserve eerste klasse en vechten vaak gelijkwaardige duels uit. De laatste onderlinge wedstrijd ging vorig seizoen in eigen huis met 0-1 verloren al mocht dat een wonder genoemd worden. De mannen uit Zwaag hebben dus nog wat recht te zetten. Slaagt WF2 erin om de eerste punten te verzamelen?

Wervershoof, 10 oktober 2021

VVW 2 - Westfriezen 2

Zoals bij vrijwel al onze uitwedstrijden mochten wij ons vandaag in alle vroegte verzamelen. Deun senior had als vanzelfsprekend de koffie en thee al klaar staan en om 9.30 uur precies zat iedereen in de bestuurskamer. Hielkema (schorsing), De Jager (blessure) en Krikke (verhinderd) ontbreken vandaag op het wedstrijdformulier waardoor we met 13 man sterk richting Wervershoof trokken.

Met de juiste bedoelingen en goede instelling begonnen we om 11.00 uur aan de wedstrijd. Toch konden deze goede bedoelingen niet worden omgezet in goed voetbal. VVW trok zoals verwacht twee verdediging linies op en gunde WF de bal. Westfriezen was aan de bal echter dusdanig slordig dat de thuisploeg zonder enige moeite overeind kon blijven. Het was zelfs de thuisploeg die tot twee keer toe gevaarlijk werd. Beide keren wist keeper Knol te redden, waarbij vooral de tweede redding erg fraai was. Uit het niets en zonder echt een kans te creëren kwam WF2 wel op een 0-1 voorsprong en hoe? Brandhoff ontving de bal rond de middenlijn en besloot deze op de volley te nemen. Met uiterste precisie viel de bal zonder te stuiteren in het vijandige doel. Deze goal bleek het zetje wat we nodig hadden, want in het vervolg verbeterde het spel zich enigszins. Nu kon WF de bal wel in de ploeg houden en werd de rust eenvoudig gehaald.

De tweede helft begonnen we met dezelfde intenties als 1 uur eerder. Het eerste gevaar kwam nog nadat Gieltjes goed doorkwam over rechts, maar in het vervolg kwam er weinig van terecht. De geelhemden lieten zich terugdringen op eigen helft en kwamen er voetballend nog maar sporadisch uit. Wel moet gezegd worden dat er lange tijd ook geen kansen werden weggegeven. Van Beek had nog een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, na een goede loopactie zag hij zijn lob echter gekeerd worden. Niet veel later kwam Nonnekes nog goed door over rechts, maar zijn voorzet kon niet worden binnengeschoten. Naarmate de tweede helft vorderde nam het balbezit van de thuisploeg alleen maar toe en was het vrouwen en kinderen eerst voor Westfriezen. VVW kreeg veel corners én vrije trappen rondom het zestienmetergebied, maar de 0-1 bleef op het scorebord. Lange tijd leek het er ook op dat WF als winnaar van het veld zou stappen. Helemaal toen weer Knol fantastisch redde en de tijd verstreken leek. Echter diep in blessuretijd viel de (terechte) gelijkmaker alsnog. Waardoor wij genoegen moesten nemen met 1 punt en teleurgesteld huiswaarts keerden.

Zo laat Westfriezen al voor de tweede keer dit seizoen kostbare punten liggen in de slotfase en staat de teller na drie wedstrijden op 1 punt. Volgende week ontvangen we in eigen huis SC Spirit 30 en zullen wij er alles aan doen om ons totaal op 4 te brengen.