WF2 veerkrachtig!   |   14 - mei - 2019

“Vroege achterstand weggewerkt”

Voorbeschouwing

Na een welverdiende voorjaarsstop van drie weken mogen dit weekend de voetbalschoenen weer uit de tas. De afgelopen 4 wedstrijden, wist WF2 negen punten toe te voegen aan het totaal. Den Helder, LSVV en Zwanenburg werden allen aan de zegekar gebonden waardoor wij voor nu eventjes verlost zijn van de degradatiestress. Onze voorsprong op de concurrentie is echter miniem, dus een goed resultaat tegen nummer 2 Geel-Wit zou enorm welkom zijn. De uitwedstrijd tegen deze hoogvlieger ging met 1-3 gewonnen en bleek achteraf 1 van onze beste wedstrijden dit seizoen. De tegenstander is nog volop in de race voor nacompetitie voetbal dus zal ons de punten niet cadeau doen. Kan WF2 goede zaken doen in hun strijd tegen degradatie?

Zwaag, 12 mei 2019

Westfriezen 2 – Geel-Wit 2

De voorjaarsstop had onze ziekenboeg goed gedaan, waardoor wij deze week wel konden beschikken over Deun, Schotten en Buis. Na de tactische bespreking een flinke dosis slechte grappen en de gebruikelijke kleedkamertaferelen stonden we onder goede weersomstandigheden om half 12 stipt klaar in ons blauwe uittenue. 

Van de uitploeg is bekend dat zij vooral aan de bal erg goed zijn en graag gebruik maken van de ruimte achter de verdediging. Hier hadden wij in de openingsfase dan ook redelijk wat moeite mee. Gaandeweg de minuten verstreken kwam de Geelwitte-machine echter steeds beter in haar spel en wist zij de schade te beperken. Maar juist wanneer wij denken de controle over te nemen, tonen de gasten hun kwaliteit en kijken wij tegen een 0-1 achterstand aan. Binnen het elftal was dit geen reden tot paniek, want het gevoel heerste dat er wat te halen viel vandaag. De gelijkmaker leek niet lang op zich te laten wachten, waar het niet dat een inzet van Haarms werd gekeerd door hun sluitpost. Luttele minuten later werd onze achterstand verdubbeld en gaf het scorebord een 0-2 stand aan. Dit bleek het startsein van een vermakelijke wedstrijd en voor WF2 om er nog een tandje bij te doen. Dit resulteerde in een snelle aansluitingstreffer van Haarms. Hij ontving de bal van Meester, deed een paar stappen en haalde verwoestend uit. Direct daarna leek dezelfde Haarms de gelijkmaker binnen te schieten, maar op deze inzet had hun sluitpost wel een antwoord. WF2 ging door opzoek naar de gelijkmaker, zag Bregman geblesseerd uitvallen en moest tot de thee nog een keer met de billen bij elkaar toen een inzet voorlangs de goal van onze sluitpost ging. Met een 1-2 achterstand gingen wij rusten en vooralsnog was vooral het publiek de winnaar.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. WF2 had een licht veldoverwicht, maar de gasten waren gevaarlijk in de omschakeling. De achterste linie van WF was veelal op zijn hoede, waardoor wij vaak in een vroeg stadium de bal wisten te veroveren. Op het middenveld kregen wij voldoende ruimte om te voetballen en zo hing de gelijkmaker in de lucht. Eerst zette Haarms, Berends vrij voor de keeper maar die had zijn vizier niet op scherp. Vervolgens was het de eerstgenoemde die goed doorzette en zodoende een penalty verdiende. Voor klusjes vanaf 11 meter hebben wij een specialist in de vorm van Deun in de ploeg en die wist uiteraard dit buitenkansje te benutten. Zo had WF2 een vroege achterstand weten weg te werken en konden wij op zoek naar meer. De voorsprong leek ook snel te komen. Na een goede aanval mocht aanvoerder Van der Laan voor een leeg doel vanaf een meter of 2 vrij binnen schieten, zijn inzet ging echter naast de goal. Of dat al niet erg genoeg was, moesten wij ook nog een tegentreffer incasseren. Een onoplettendheidje achterin werd koelbloedig afgestraft en zodoende moesten wij weer in de achtervolging. De thuisploeg bleek over een goede dosis werklust te beschikken en wist ook deze achterstand weg te werken. Weer was het Deun die scoorde, dit keer met een kopbal. Geel-Wit leek uitgeblust en rijp voor de sloop, maar een winnende treffer was ons niet gegund. Eindstand 3-3.

De 6 doelpunten vandaag werden eerlijk verdeeld en zodoende hielden wij aan een leuke wedstrijd 1 punt over. Een zeer welkom punt, omdat onze beide concurrenten hun wedstrijd verloren. Hierdoor kan handhaving volgende week uit bij Bloemendaal al vroegtijdig gerealiseerd worden. Bij winst is WF2 verzekert van minstens nog 1 jaar eerste klasse bij een ander resultaat zijn wij afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Westfriezen – Geel-Wit

`17 0-1 

`24 0-2

`34 1-2 Haarms (Meester)

`58 2-2 Deun

`66 2-3

`70 3-3 Deun (Berends)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend