WF2 verlengt verblijf!   |   29 - mei - 2019

“Seizoensafsluiting in stijl”

Voorbeschouwing

Dit weekend staat onze laatste competitiewedstrijd, en waarschijnlijk ook de laatste wedstrijd van het seizoen, op het programma. Door onze nederlaag en de uitslagen op de andere velden is er nog een theoretische kans dat WF2 de nacompetitie in moet. Wanneer wij zelf verliezen en zowel LSVV en Zwanenburg weten te winnen, waarbij laatstgenoemde met minimaal 8 goals verschil, dan rest voor ons een onsmakelijk toetje. Voor de geelwitte-machine geldt dan ook maar 1 ding, zelf “gewoon” winnen en volgend jaar weer een seizoen in de eerste klasse. De ploeg waarvan gewonnen moet worden is Hillegom, waartegen de uitwedstrijd met 2-1 verloren ging. Deze wedstrijd ging gelijk op en stond bol van de wereldgoals. Kan WF2 het seizoen afsluiten in stijl?

Zwaag, 26 mei 2019

Westfriezen 2 – Hillegom 2

Het lange seizoen begint toch zijn tol te eisen en zodoende hebben wij de laatste wedstrijd van de competitie de beschikking over “slechts” 13 spelers. Met onder deze 13 geen bijzondere aan- of afwezigen. Ondanks onze riante uitgangspositie werd ons toch op het hart gedrukt om vol voor de winst te gaan en zodoende op eigen kracht handhaving te bewerkstelligen.

Deze boodschap hoef je de mannen van WF2 eigenlijk niet mee te geven, waar hard werken hoog in ons vaandel staat. Vanaf de aftrap stond er dan ook een team dat wilden winnen. Alle goede bedoelingen ten spijt, keken we al snel tegen een achterstand aan. Na een knappe assist wist hun spits, keeper Thijs te passeren. Westfriezen raakte niet van haar stuk, nam het initiatief in handen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam al snel en werd minstens net zo snel opgevolgd door een tweede en derde goal. De gelijkmaker kwam van het chocoladebeen van Berends die, na een goede actie van Schotten, de bovenhoek vond. WF nam geen genoegen met een gelijkspel, denderde door en scoorde nog 2 keer. Beide keren was Schotten het eindstation. Eerst was het Haarms die Schotten in stelling bracht om te scoren en vervolgens was het De Putter. Vooral aan de 3-1 ging een mooie aanval over vele schijven vooraf. De wervelwind ging even liggen en de voorsprong leek al even snel gehalveerd te gaan worden. Een discutabel gegeven penalty werd echter werelds gestopt door keeper Thijs, die in het vervolg van de wedstrijd onpasseerbaar bleek te zijn. 

Waar de eerste helft nog enigszins gelijk op ging, was de tweede helft volledig voor de geelwitte-machine. Met hoge druk werden de gasten op eigen helft gehouden, in balbezit werd er rustig op los gecombineerd en vanuit achteruit werd er zorgvuldig opgebouwd. De 4-1 was een logisch gevolg hiervan. Invaller Brandhoff vond met een mooie voorzet de vrijstaande Haarms. Haarms schoot op zijn beurt de baal op de paal, maar was er als de kippen bij om de rebound zelf binnen te schieten. Diezelfde Brandhoff schoot even later de 5-1 binnen na een geblokt schot van aanvoerder Van der Laan. In het vervolg had de score nog hoger op kunnen lopen, maar verder leed bleef de gasten bespaard.

Zo heeft het tot de laatste wedstrijd moeten duren, maar verzekert WF2 zich met deze overwinning van minstens nog 1 seizoen reserve eerste klasse. Gezien het vorige seizoen is dit een groot compliment waard en gezien het huidige seizoen dik terecht. WF2 heeft laten zien zich met elke tegenstander te kunnen meten en een waardig eersteklasser te zijn. Slechts van 3 teams werd twee keer verloren en met een doelsaldo van -5 slaan we zeker geen modderfiguur. Met 5 punten boven de gevreesde streep en een 10e plaats wordt het seizoen 2018/2019 afgesloten. Een seizoen dat goed begon met een eerste plaats in de bekerpoule en met 9 punten uit de eerste 5 competitiewedstrijden. Vervolgens een moeizaam middenstuk had, met (verwacht) bekeruitschakeling en slechts 4 punten in de daaropvolgende 12 competitiewedstrijden waarin vooral de doelpuntenproductie bleek te stokken. Wanneer het erom ging in de laatste 7 wedstrijden, werden er 13 punten bij elkaar gevoetbald met vooral knappe overwinningen op rechtstreekse concurrenten. Al met al een mooie teamprestatie die in stijl is afgesloten met eerst drie punten en vervolgens een gezonde dosis goudgele-rakkers. 

Westfriezen - Hillegom

`6   0-1

`12 1-1 Berends (Schotten)

`18 2-1 Schotten (Haarms)

`23 3-1 Schotten (De Putter)

`58 4-1 Haarms (Haarms)

`67 5-1 Brandhoff (Van der Laan)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend