WF2 verliest eerste competitiewedstrijd!   |   27 - sep - 2021

“Spartanen 2 de gelukkige winnaar”

Voorbeschouwing Na bijna een heel jaar zonder competitievoetbal, gaat het dit weekend eindelijk weer los. De laatste wedstrijd van WF2 om “het echie” dateert van 4 oktober 2020, wanneer er met 4-1 verloren werd van Meervogels ’31. Na deze tijd werd er uiteraard nog wel getraind, maar het seizoen ging toch uit als een nachtkaars. Het huidige seizoen zijn we dan ook vol goede moed begonnen. We hebben afscheid genomen van een aantal oudgediende en hebben een aantal jonge honden welkom geheten. Van Beek (jr. jr.), Hielkema, Hoogland, De Jager en Krikke zijn vanuit de jeugd doorgestroomd naar de grote mannen. Zoals elk seizoen bestond ook dit jaar de voorbereiding uit een aantal oefen- en bekerwedstrijden. Van Spartanen 2 (4-1) en ALC 1 (2-1) werden beiden oefenpotjes gewonnen. In de beker werd er gewonnen van SV Ouderkerk (1-0) en KGB (1-0). Doordat er werd verloren van HBC (1-3) eindigde WF2 als nummer 2 in de poule en zullen wij ook volgend jaar niet actief zijn in Europa. Na 7 weken training en 5 wedstrijden mogen we dit weekend dan eindelijk weer voetballen in onze geliefde reserve eerste klasse. Het betreft direct een derby tegen Spartanen in Wognum. Weet WF2 de drie punten mee naar Zwaag te nemen?

Wognum, 26 september 2021

Spartanen 2 - Westfriezen 2 Op De Putter na hadden we vandaag de beschikking over een complete selectie. Al moet gezegd worden dat Hoogland, J. en Peschier nog niet volledig fit zijn. Iedereen was ongebruikelijk op tijd in de bestuurskamer en na het gebruikelijke woordje van de trainer vertrokken wij vol goede moed richting Wognum.

Om 11.30 uur stipt begonnen we onder de stralende zon en onder het toeziend oog van een gezellig aantal toeschouwers aan onze eerste competitiewedstrijd. Net zoals tijdens de oefenwedstrijd nam ook nu Spartanen het heft in handen. Westfriezen 2 stond dit ook toe en liet het balbezit aan de thuisploeg. Vrij eenvoudig bleven wij overeind, maar in balbezit liet het te wensen over. Het balbezit werd continu snel verloren en veelvuldig ging daar een slordigheid aan vooraf. Naarmate de eerste helft vorderde werd WF2 zorgvuldiger en werd er minder gehaast opgebouwd. Dit leidde er tot dat WF de eerste kansjes kreeg. Eerst kwam Hielkema goed door over rechts, maar zijn voorzet was net te scherp. Niet veel later kwam WF door over links, maar met een groot overtal in de zestien kwamen wij niet tot scoren. De grootste kans was echter voor de thuisploeg. Vlak voor rust kwam hun rechtsbuiten vrij voor keeper Knol, maar zijn inzet ging naast.

Na de pauze kwamen Krikke en Van Beek binnen de lijnen om onze voorhoede te voorzien van iets meer snelheid. Waar verwacht werd dat WF2 gebruik zou kunnen maken van de grote ruimtes achter de verdediging van Spartanen, daar kwamen wij bedrogen uit. WF2 was de gehele tweede helft veel te slordig om tot kansen te komen en moest zich beperken tot tegen houden. Ook in het tweede bedrijf bleef WF echter vrij gemakkelijk overeind. Naarmate het eindsignaal naderde had WF2 wel steeds meer moeite om de linies kort op elkaar te houden wat ervoor zorgde dat Spartanen meer ruimte kreeg op onze helft. De gevreesde 1-0 viel dan ook vlak voor tijd. Een voorzet vanaf links, was voor de verdediging te machtig en werd knap binnengeschoten. WF2 had nog 5 minuten de tijd om de gelijkmaker te forceren, maar moest al snel verder met 10 man. Keeper Knol maakte hands buiten de zestien en voorkwam daarmee de 2-0. Logisch gevolg was echter wel dat hij met rood het vroegtijdig douchen traject in werd gestuurd. Tot de gelijkmaker kwam het daarna niet meer en zo ging de eerste wedstrijd met 1-0 verloren.

Een wedstrijd waarin het publiek niet bepaald verwend is, maar waarin de thuisploeg wel de terechte winnaar was. Voetballend was het vandaag niet goed genoeg, maar gelukkig kunnen we ons daarin volgende week alweer verbeteren. Dan ontvangen we om 11/30 uur in eigen huis nieuwkomer De Rijp 2.

Spartanen – Westfriezen ‘84 1-0

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend