WF2 verliest in eigen huis!   |   28 - sep - 2020

“De Zouaven neemt punten mee naar Grootebroek”

Voorbeschouwing Vorige week wisten we onze eerste competitiewedstrijd sinds maart winnend af te sluiten in en tegen Den Helder. Door doelpunten van Haarms en Kramer gingen de punten verdiend mee terug naar Zwaag. Voor deze zondag staat er een thuiswedstrijd tegen de Zouaven op het programma. Een tegenstander waar wij het altijd moeilijk tegen hebben en tegen wie wij onze laatste pre-corona wedstrijd hebben afgewerkt. Deze wedstrijd ging Vorig seizoen kansloos met 0-6 verloren. Kan WF2 dit keer de punten wel in eigen huis houden?

Zwaag, 27 september 2020

Westfriezen 2 – De Zouaven 2 Helaas hadden we deze wedstrijd ook weer te maken met blessures. Haarms en hoogland voegden zich bij Bregman in de ziekenboeg. Dit gaf Hielkema de kans om vanuit de jeugd zijn debuut te maken bij de ‘grote’ mannen. De koffie was uiteraard weer veel te sterk en Kamstra was vanzelfsprekend weer precies op tijd, waardoor hij voor het eerst mocht starten in de basis.

Aan de aftrap stonden weer veel bekende gezichten aan de overkant van het veld in het roodgrijs. Zoals we van hen gewend zijn waren ze ook dit keer zorgvuldig in balbezit en gingen zij voorzichtig op zoek naar een doelpunt. De bal was dan ook veelvuldig in het bezit van de uitploeg, maar Westfriezen hield de deur achterin gemakkelijk dicht. Naarmate de eerste helft vorderde wist WF2 beter in haar spel te komen, waardoor er een gelijkopgaande wedstrijd afspeelde waarbij kansen schaars waren. De eerste echte kans zat er wel direct in en deze was voor ons niet in het goede doel. Hunnies spits mocht binnen de zestien vrij inschieten, waarbij twee geelhemden wel opzichtig het bos in gingen. Aan het spelbeeld veranderde hierna weinig en het was aan ons om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Deze gelijkmaker kwam, na een goede voorzet van Nonnekes, van het hoofd van Kramer. Van onze kant was dit de eerste echte kans, maar toch gingen we met een verdiend gelijkspel de rust in.

Direct na rust had de geelwitte-machine haar meest gevaarlijke fase. Eerst was het Kramer die de 2-1 bijna op zijn hoofd had. Vlak daarna leek Brandhoff, met rugnummer 20, de voorsprong binnen te kunnen glijden maar hij werd knap van scoren afgehouden. Hierna nam De Zouaven het heft weer in handen en wisten zij wel de 1-2 op het scorebord te krijgen. Met nog een half uur op de klok, voldoende tijd om een punt uit het vuur te slepen. De grootste kans hierop werd ons ontnomen door de leidsman. Een goede aanval over links eindigde met een overduidelijke overtreding op Kamstra, de enige man die dit echter niet zag was de man met de fluit en zodoende volgde er geen strafschop. Een strafschop die er aan de andere kant wel kwam en wat tot de 1-3 leidde. Dit zal ook de eindstand worden.

Een gelijkspel had in het verschiet gezeten, maar de uitploeg was de verdiende winnaar. Positief punt na deze wedstrijd is dat de Westfriezen bij vlagen prima voetbal op de mat wisten te leggen en dat Hielkema zijn seniorendebuut wist te maken. Volgende week krijgen wij de kans om 3 punten aan ons totaal toe te voegen als we een lastige uitwedstrijd tegen Meervogels mogen spelen. De aankomende weken eventjes zonder publiek, maar die zien wij graag weer terug als dat weer verantwoord is!

Westfriezen – De Zouaven ’19  0-1 ‘36  1-1 Kramer (Nonnekes) ’62  1-2 ’87  1-3

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend