WF2 verovert koppositie!   |   14 - nov - 2022

“Geel-witte machine op volle toeren”

Voorbeschouwing

Tot nog toe speelde WF2 4 beker- en 4 competitie wedstrijden. In de beker werd alles gewonnen en in de 2e klasse werd alleen uit in Julianadorp niet gewonnen. Vorig weekend kregen wij een zondag vrij, omdat de KNVB is ons goed gezind was en ons niet tijdens de regen wilde laten voetballen. Op de overige velden werd er wel gevoetbald. Zodoende gaan we de aankomende wedstrijd tegemoet als nummer 2, met 9 punten uit 4 wedstrijden. Op ons eigen Krijt ontvangen we de nog ongeslagen koploper, Schagen United. Westfriezen 2 heeft echter al haar 5 thuiswedstrijden gewonnen, dus aan 1 van deze 2 reeksen gaat een einde komen.

Zwaag, 13 november 2022

WF 2 – Schagen United 2

De ziekenboeg in de selectie begint langzaamaan leeg te lopen, zodat wij met maar liefst 17 spelers op het wedstrijdformulier stonden. Overtoom kwam vanuit het Vlaggenschip over om speelminuten te maken, Knol was bereid om als reservekeeper op de bank plaats te nemen en alleen R. Hoogland en R. van Beek zijn nog niet fit genoeg. Hierdoor kon WF2 in een ijzersterke basiself aantreden, maar had het minstens een net zo sterke bank.

Met een nieuwe regenboogband om de arm werd de toss weer gewonnen, scheen de zon weer, lag het veld er weer fantastisch bij, waren er weer voldoende mensen bereid om naar ons te kijken en hadden we er vooral weer zin in. Aan alles merkte je dat er een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 op het programma stond. De openingsfase was voor, nummer 1, Schagen United. In de eerste 5 minuten hadden zij voornamelijk de bal en kwamen zij tot 1 grote kans. Deze eindigde op de binnenkant van de paal, maar niet in de goal. Hierna nam WF2 de regie volledig over. Voetballend van achteruit of via de lange bal was de bal vrijwel altijd in het bezit van een geelhemd. Via de balvaste balvirtuoos Overtoom op links of de snelle Goevaers op rechts wisten we tot veel aanvallen te komen. Laatstgenoemde had na een goede voorzet de 1-0 op de slof, maar had meer tijd nodig dan hij kreeg. De uitploeg probeerde ook tot aanvallen te komen, maar kwam er voetballend niet aan te pas en verloor vrijwel elke “2e bal”. Achterin stond het ook weer als een huis tot grote frustraties van hunnies voorhoede. Die weinig sympathiek het voorzien hadden op onze enkels. Geheel volgens het spelbeeld kwam dan ook de 1-0 op het scorebord. Kramer werd knap gevonden vanuit achteruit vond vervolgens de achterlijn en zag zijn voorzet via de handen van de keeper voor de voeten van Brandhoff belanden. Brandhoff wist raad met dit buitenkansje en rondde uiteraard af. In het vervolg van de eerste helft had WF2 de voorsprong moeten uitbreiden, maar er werd slecht gebruik gemaakt van de geboden ruimte of de grensrechter stak er een stokje voor. Goevaers stond een kleine 4 meter geen buitenspel, maar werd toch resoluut afgevlagd. Hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van Overtoom. Eerst ontving hij nog een hele lelijke panna, maar hij nam ruimschoots revanche door diezelfde speler te kijk te zetten met een nog veel viezere bal door de benen. 

Zeer tevreden over het vertoonde spel gingen wij met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in. De sfeer was uiteraard prima en met goede moed gingen we de 2e helft tegemoet. De gasten hadden hun spelplan gewijzigd en probeerde met lange ballen van achteruit en met veel druk ons van de wijs te brengen. De eerder geprezen achterhoede gaf echter weer geen krimp, waardoor keeper Van der Velden nauwelijks in actie hoefde te komen. Ook nu werd vrijwel elke tweede bal gewonnen op het middenveld door een keihard werkende De Jager en voorin leken we over 4 longen te beschikken. Een kwartier lang waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar vanaf toen betaalde de kracht van onze goede bank zich uit. Elke speler die erin kwam was van meerwaarde waardoor we de regie weer volledig in handen kregen. Koud in het veld verdubbelde Mak de voorsprong door na een bewuste assist van Deun alleen richting de keeper te gaan en uiteraard niet te falen in de afronding. Het verzet bij de gasten was direct gebroken, waardoor wij voorin vrij spel hadden. Mak bekroonde zijn goede invalbeurt met een assist op mede invaller Korrel, Hoogland bewees een echte spits te zijn door een bal af te pakken van zijn teamgenoot in buitenspelpositie en Deun bepaalde de eindstand door vanaf 11 meter binnen te schieten. In de tussentijd verhief De Putter tijdrekken tot een kunst en schoot Deun hun trainer bijna de dug-out uit. Na precies 90 minuten floot de strenge leidsman af en bleven de punten weer in Zwaag.

Westfriezen 2 is zodoende de trotse koploper in de 2e klasse A en werd ook de 6e thuiswedstrijd winnend afgesloten. Dit was misschien wel het beste optreden zo ver en vol goede moed gaan we volgende week richting mededegradant FC Den Helder. Den Helder gaat het een niveau lager een stuk minder af gezien hun 8ste plaats op de ranglijst. 

WF – Schagen United

`23 1-0 Brandhoff (Kramer)

`62 2-0 Mak (Deun)

`74 3-0 Korrel (Mak)

`86 4-0 Deun

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend