WF2 verweert zich kranig!   |   14 - feb - 2022

“Gelijk spel uit bij de koploper!”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 was bezig aan een hele goede reeks totdat Corona (weer) roet in het eten gooide. Met 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden ging WF2 als nummer 5 de vervroegde en verlengde winterstop in. Uiteraard werd er waar mogelijk gewoon doorgetraind en toen de maatregelen het toestonden kon er ook weer geoefend worden. Thuis werd er met 4-0 verloren van ALC 1 en werd er met 4-3 gewonnen van Always Forward 2. Beide wedstrijden liet het spel te wensen over wat weinig perspectief bood voor de eerste competitiewedstrijd. De eerste wedstrijd na de winterstop is namelijk een uitwedstrijd richting koploper De Zouaven. In het verleden is dat meermaals een zware tegenstander gebleken. Weet de geelwitte-machine haar ongeslagen reeks in stand te houden?

Grootebroek, 13 februari 2022

De Zouaven 2 - Westfriezen 2

77 dagen na onze laatste competitiewedstrijd mogen we vandaag eindelijk weer de wei in. Gezien de overvolle bestuurskamer en het feit dat iedereen op tijd was, bleek dat men er zin in had. Nonnekes moest nog verstek laten gaan vanwege ziekte en Kramer en R. Hoogland waren nog niet helemaal fit, maar wel aanwezig. Van Beek sr. was zodoende bereid gevonden om ons te versterken vanuit het vlaggenschip. Waren we al niet gemotiveerd daar zorgde R. Hoogland voor extra scherpte door ons een middag oneindig gratis bier te beloven bij een driepunter.

Ondanks de lange winterstop bleek er niets veranderd te zijn. Het veld is slecht, het waait te hard, het is te koud, teamgenoten die naar bier stinken en de toss die gewoon weer gewonnen wordt. Om 11.00 uur begonnen we dan ook weer vertrouwd aan deze moeilijke uitwedstrijd. Het spelbeeld werd al snel duidelijk. De thuisploeg had de bal en WF2 verdedigde voor wat zij waard waren en probeerden in balbezit voetballend de weg naar voren te vinden. Al snel moest keeper Knol, hersteld na een zware blessure, zijn klasse etaleren. Van dichtbij mocht een rood-grijze inschieten, zijn inzet eindige echter op de voeten van onze sluitpost. Gedurende de eerste helft zou het spelbeeld niet meer wijzigen. WF2 verdedigde met het mes tussen het tanden en gaf vrijwel niets weg. Knol moest nog 1 keer gestrekt de hoek in en Peschier wist op de doellijn een goal te voorkomen. Aan de overkant kwamen wij niet verder dan een kansje voor J. Hoogland en een wanhoopspoging van grote afstand van onze spits Brandhoff.

De rust werd zodoende met een 0-0 stand bereikt. Van onze kant was het aan de bal niet sterk, maar verdedigend en qua inzet was het dik in orde. Het tweede bedrijf speelde wij tegen de wind in en leek het op voorhand eenrichtingsverkeer te gaan worden. Niets was echter minder waar. Nu wist WF tot beter voetbal te komen en zodoende zelf ook gevaarlijk te worden. Direct na rust kwam J. Hoogland vrij op de rand van de zestien, echter trof zijn poging geen doel. De thuisploeg had in de tweede helft veruit het meeste balbezit, maar wist nauwelijks tot kansen te komen. De grootste kans van de wedstrijd was voor Van Beek jr. De keeper van de thuisploeg kwam helaas als winnaar uit deze tweestrijd. Hielkema kwam ook nog in kansrijke positie, maar zijn inzet ging richting de cornervlag. De Zouaven raakte uit onmogelijke hoek nog de binnenkant van de paal voordat nogmaals Van Beek jr. vrij voor de keeper verscheen. Helaas kon hij zijn goede optreden niet bekronen met een doelpunt. Tot opluchting van R. Hoogland, zie zijn zakgeld van de komende jaren anders in één middag had zien verdwijnen.

De wedstrijd eindigde zoals het begon, 0-0. Een zwaarbevochten punt uit bij de koploper waarop wij zeker trots mogen zijn. Voetballend moesten wij het onderspit delven, maar met een gezonde dosis werklust gaven we vrijwel niets weg. De grootste kansen waren voor ons en na de wedstrijd waren we dan ook terecht tevreden. Dat er niets veranderd was bleek ook na de wedstrijd. Slechte muziek in de kleedkamer, nog slechtere grappen, belachelijk langs douchen om vervolgens de derde helft weer te winnen. Volgende week nemen we het thuis op tegen hekkensluiter FC Den Helder.