WF2 weer baas in eigen huis!   |    1 - nov - 2021

“Westfriezen 2 wint enerverend duel”

Voorbeschouwing

Na de wanprestatie van vorige week is WF2 deze week gebrand op revanche. Kermis Zwaag is gelukkig vorig weekend afgesloten, waardoor iedereen weer fit zal zijn op de zondag. Dit weekend wacht ons een thuiswedstrijd tegen LSVV. De ploeg uit Noord-Scharwoude heeft al 9 punten bij elkaar gespeeld uit de eerste 5 wedstrijden. Hierdoor zijn zij de huidige (gedeelde) nummer 3. WF bezet met 5 punten minder de 12e plaats. De afgelopen seizoenen zijn de teams echter aan elkaar gewaagd gebleken en dus moet een resultaat haalbaar zijn. Weet Westfriezen de punten in eigen huis te houden?

Zwaag, 31 oktober 2021

Westfriezen 2 – LSVV 2

Waar wij vorige week de beschikking hadden over 11 eigen spelers, daar hebben we vandaag de beschikking over 12 tweede elftalspelers. O. Van Beek sluit echter aan vanuit ons Vlaggenschip, waardoor wij met 13 man sterk de strijd aan konden gaan. Overduidelijker fitter dan vorige week en met een iets gewijzigde basisopstelling ging de thuisploeg spelend in het blauw op zoek naar de overwinning.

De toss werd verloren waardoor wij de eerste helft tegen de sterk aanwezig wind in gevoetbald mocht worden. LSVV trachtte met hoge druk onze opbouw te verstoren, waardoor wij genoodzaakt waren snel te kiezen voor de lange bal. Doordat veel tweede ballen voor de uitploeg waren kregen zij licht het overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Zonder zelf ook maar een kans gecreëerd te hebben kwamen wij toch op een 1-0 voorsprong. De laatste man van LSVV schoot de bal hard tegen zijn medespeler, via wie de bal in het eigen doel rolde. Spits Hoogland was er als de kippen bij op het doelpunt te claimen, maar die vlieger gaat niet op. Enkele minuten later stond diezelfde Hoogland wel op het scoreformulier. Een goede aanval over links eindigde via Kramer en een tegenspeler voor de voeten van Hoogland. Die op zijn beurt koelbloedig binnen schoot. Zo zat WF2 vanuit het niets op een zetel. Dit gaf ons enig vertrouwen waardoor wij nog een paar keer gevaarlijk doorkwamen, maar telkens kon de voorzet niet worden binnen gewerkt. Onze tweede goal had een enorme lucht van buitenspel. Waarop de leidsman besloot de uitploeg een penalty cadeau te doen. Knol zat er nog aan, maar deze werd binnen geschoten. Dit gaf de uitploeg weer frisse moed wat resulteerde in de gelijkmaker. Van buiten de 16 werd met een hard schot over de grond knap gescoord. Een harde maar eerlijke eerste helft eindigde zo in 2-2, met het publiek als de grote winnaar.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Met de wind in onze rug kwamen we nu echter makkelijker van onze eigen helft en door hoger druk te geven had de uitploeg nu meer last van de wind. Een kwartier ging het gelijk op totdat een speler van LSVV ongelukkig in botsing kwam met zijn eigen keeper. De ambulance moest eraan te pas komen, maar gelukkig hebben wij mogen vernemen dat het onderhand weer goed met de betreffende speler gaat. Nadat het spel ruim 30 minuten had stilgelegen besloot LSVV dat zij toch door wilden spelen. Na de hervatting nam WF2 het heft in handen en gingen we op zoek naar de winnende treffer. Achterin hadden we de zaakjes nu aardig onder controle waardoor de uitploeg nauwelijks meer gevaarlijk werd. De op dat moment terechte 3-2 kwam er dan ook. Hielkema gaf een goede voorzet op Hoogland, die zijn tweede goal van de middag binnen werkte. Vlak voor tijd mocht ook Hielkema nog een duit in het zakje doen al zag de keeper er niet goed uit. Eindstand 4-2

Zo wist WF2 haar tweede thuiswedstrijd op een rij winnend af te sluiten. De 3 punten brengen ons weer iets hoger op de ranglijst en de achterstand op plaats 3 bedraagt slechts 2 punten. Goed voorbeeld doet goed volgen, want na ons verpulverde ons Vlaggenschip Con Zelo met 7-1. Waardoor het nog lang gezellig bleef in de kantine. Volgende week spelen we uit tegen ZAP.

Westfriezen - LSVV

‘16 1-0

’21 2-0 J. Hoogland (Kramer)

’34 2-1

’38 2-2

’84 3-2 J. Hoogland (Hielkema)

’89 4-2 Hielkema (Krikke)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend