WF2 weet weer wat verliezen is!   |    8 - mrt - 2022

“Met twee benen weer op de grond”

Voorbeschouwing

Na de overtuigende overwinning van Westfriezen 2 vorige week thuis tegen Den Helder zat de sfeer er goed in. De weg verder naar boven was ingeslagen. Deze week was het tijd voor een onderonsje tussen twee ploegen uit het linker rijtje. KFC uit Koog aan de Zaan mocht het gaan proberen op ’t altijd zonnige Krijt. Uit het verleden is KFC altijd een sterk voetballende ploeg gebleken. Veel jonge jongens en veel beweging die het Westfriezen in de afgelopen jaren vaak lastig hebben gemaakt. Weet McWestfriezen dit seizoen wel het jeugdige KFC de das om te doen?

Zwaag, 6 maart 2022

Westfriezen 2 – KFC 2

Deze wederom frisse zondagochtend begon in de bestuurskamer met de altijd scherpe wedstrijdbespreking. De omvang van het team deed echter eerder denken aan de voorbereiding voor een zaalvoetbalwedstrijd. Slechts 7 man waren op het afgesproken tijdstip ter plaatse. Aanvoerder Berends en reserve-aanvoerder Deun lieten deze wedstrijd verstek gaan voor belangrijkere zaken in het buitenland. Vanuit het vlaggenschip konden wij gelukkig dan ook wederom rekenen op de voetbalkunsten van Van Beek sr. Laatstgenoemde, kwam samen met Van Beek jr en Nonnekes om 10 uur ’s ochtends terug van vakantie. Toch liet een zware vakantie deze mannen niet stoppen en zo konden alle 3 de vakantiegangers anderhalf uur later aantreden bij de aftrap. Van trainer Schaap mochten ze wel iets later komen vandaag en zo zaten zij ook niet bij de bespreking. Bij de bespreking ontbrak ook Gieltjes. Die kon zijn scheenbeschermers niet vinden. Vaste keeper Knol mocht zijn kunsten vertonen in het vlaggenschip. Hij werd vervangen door de jeugdige Van der Velden. Om half 12 was het team gelukkig compleet en kon er gewoon met 11 spelers aan de wedstrijd begonnen worden.

Reserve reserve-aanvoerder Bregman heeft lang genoeg in de leer gezeten bij aanvoerder Berends en won keurig de toss. De eerste 25 minuten van de wedstrijd ging de pot gelijkwaardig op. Beide ploegen kwamen tot aanvallen, maar grote kansen bleven uit. Na een goede actie van Hielkema over links, volgde na een knappe voorzet een schot van Van Beek jr. vanaf de 16 meter. Deze schoot hij echter terug naar zijn vakantiebestemming. Naast een steekbal van Kramer op Van Beek sr, die laatstgenoemde net niet wist af te maken door goed verdedigend werk, waren er geen kansen voor de geel-witte machine. Na 25 minuten begon KFC het spel over te nemen. Veel beweging en een hoger tempo, drukte WF terug richting de eigen 16 meter. Keeper Van der Velden was een lichtpuntje in deze duistere periode tot rust. Zonder zijn knappe reddingen was KFC al met een voorsprong de rust in gegaan. Bij deze ruststand van 0-0 had WF nog kans om zich te herpakken in de 2de helft.

Na rust kwam dan toch vrij snel het moment waar heel Westfriezen voor vreesde. Na een aanval over links kon de bal simpel bij de 2de paal worden ingetikt door de aanvaller van KFC; 0-1. Deze tegenslag deed bij Westfriezen gelukkig niet de koppen naar beneden doen. Het grootste gedeelte van de 2de helft trachtte WF om de gelijkmaker te maken. Helaas was het spel slordig en konden de aanvallen keer op keer niet gevaarlijk worden. Van Beek jr. kapte binnen de vijandelijke 16 meter zijn directe tegenstander uit en zocht de verre hoek. De keeper van KFC kon helaas deze inzet tegenhouden. Naarmate de wedstrijd vorderde moest Westfriezen meer druk vooruit gaan geven en met meer mensen voor de bal gaan spelen om zo een gelijkmaker te forceren. Deze aanvallende stijl bracht echter ook gevaren met zich mee in de omschakeling. In de 80ste minuut kreeg Westfriezen dan ook de deksel op de neus. Na slordig balverlies van WF voorin kon KFC gemakkelijk hun spits vinden. Deze liet in een één tegen één duel Peschier geblesseerd achter en kreeg zo een vrije doortocht richting de goal. Van der Velden kon de inzet van dichtbij niet meer keren en de mokerslag was een feit; 0-2. Peschier moest het veld met een knieblessure verlaten. Aangezien alle wissels al gebruikt waren, stond Westfriezen de laatste 10 minuten met 10 man en kon er weinig geforceerd worden.

Zo eindigde de wedstrijd met een 0-2 stand op het scorebord en was de sfeer binnen de kleedkamer beduusd. KFC 2 had de ongeslagen reeks van WF weten te stoppen en daarmee alle spelers weer met twee benen op de grond gezet. Sterk als WF 2 is, werd de beduusde stemming al gauw weer omgezet in gezelligheid. De knop ging om en met hoop en strijdlust wordt er uitgekeken naar het affiche van volgende week. Dan komt VIOS-W 2 op bezoek op ’t Krijt. Wederom een spannende pot, waar zeker meer gevraagd gaat worden van WF om de 3 punten te veroveren.

Westfriezen – KFC ’47 0-1 ’80 0-2