WF2 winnaar na doelpuntenfestijn!   |    4 - okt - 2023

“Hoogland, Hoogland, Hoogland en nog eens Hoogland”

Voorbeschouwing

Vorige week beleefde WF2 een valse start in de reserve 2e klasse. Uit bij WSV’30 werd er met 1-0 verloren en vooral op het eigen spel was er voldoende aan te merken. Gelukkig voor ons, kunnen we dit weekend alweer op voor revanche. Op ons eigen Krijt kruizen wij de degens met Hollandia T. Vorig seizoen troffen wij elkaar eenmaal. Toentertijd was WF2 een paar maatjes te groot, 8-1. Dit seizoen is de ploeg uit Tuitjenhorn goed begonnen met een 3-0 thuisoverwinning op HSV. Aan ons de taak om de punten in eigen huis te houden en van de hatelijke nul af te komen.

Zwaag, 1 oktober 2023

Westfriezen 2 – Hollandia T 2

We schrijven 1 oktober 2023, de weergoden zijn ons goed gezind en de technische staf heeft de beschikking over 17 fitte spelers! Wat een weelde! Ten opzichte van vorige week keerden Bregman en Brix terug bij de selectie. Na maandenlang afwezigheid mocht ook Kramer het heilige geel weer aantrekken en lijkt ook zijn rentree in aantocht. Spoiler, die zou deze zondag nog niet plaats gaan vinden.

Nadat de leidsman op karakteristieke wijze had uitgelegd wat de regels van de dag waren, begonnen we onder zomerachtige omstandigheden aan onze eerste echte thuiswedstrijd van het seizoen. Vanaf het fluitsignaal was het ook direct duidelijk wat de intenties van de thuisploeg waren. Het gehele team zette goed druk vooruit waardoor de bal continu snel veroverd werd. In balbezit waren we geduldig en lieten we bal veelvuldig van geel naar geel gaan. Weevers had zijn goede schoenen aan gedaan vandaag en strooide met heerlijke crossballen waardoor het spel net verplaatst kon worden. Daar hadden de gasten geen antwoord op en leidde al snel tot onze openingstreffer. Goevaers werd diep gestuurd, vond de achterlijn en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Hoogland. Die hoefde er, zoals gewoonlijk, alleen maar tegen aan te lopen om de handen in de lucht te mogen steken. Het spelbeeld veranderde nauwelijks in het restant van de eerste helft al lieten we een kleine 10 minuten de teugels wat vieren, waardoor de uitploeg iets langer in balbezit kon blijven. Nadat de teugels weer strak stonden was het Westfriezen dat de klok sloeg en was het aan slordigheden te wijten dat de score niet sneller werd opgevoerd. Ook al werd er voor rust nog 2 keer gescoord, in het goede doel. Eerst was het Hoogland die, met zijn ogen open, een perfecte corner van De Jager mocht binnen knikken en een paar minuten later mocht De Jager zelf afdrukken. In de tussentijd moest keeper Knol 1 keer handelend optreden na een kleine miscommunicatie achterin, ruststand 3-0!

Het spel was niet altijd evengoed, maar toch gingen we met een comfortabele voorsprong aan de thee. Veel viel er niet te bespreken, daar alleen de puntjes op de i moesten worden gezet. Waar wij na rust een ander Hollandia hadden verwacht, zochten zij gewoon weer de verdedigende stellingen. WF had 5 minuten lang de bal, maar moest toch een volledig onnodige tegentreffer incasseren. De gasten dachten aan een remontada te kunnen beginnen, maar daar dacht De Jager anders over. Met een onhoudbare afstandspegel schoot hij zijn 2e van de wedstrijd tegen de touwen. Het verzet was definitief gebroken en in het vervolg mocht de geelwitte-machine aanval na aanval opzetten. Dit leidde tot nog 3 goals in het goede netje en ook de gasten mochten nog 1 keer juichen. De 5-1 kwam van de voet van Hoogland, die zo voor een hattrick op ging. Echter was de assist van Brix vele malen mooier dan de goal zelf. Het hoogtepunt van de dag kwam van het hoofd van De Putter die na weer een piekfijne corner van De Jager mocht binnen koppen. Al probeerde Hoogland deze goal, als een echte spits, nog te claimen. Gelukkig waren daar de foto’s nog, zodat ook hondstrouwe supporter Carla de goal nog even kan terugzien. Het slotakkoord was aan Hoogland die zijn 4e lelijke goal van de dag mocht maken. Rechtsgreg Nonnekes bestreek het laatste half uur de rechterkant en zag 1 van zijn voorzetten gepromoveerd worden tot assist. Eindstand, 7-2!

Een welkome overwinning waardoor de punten op ’t Krijt bleven en het bier toch net iets lekkerder smaakte. Door deze overwinning stijgen wij een aantal plaatjes. Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen de buren uit Hoogwoud, Grasshoppers.

Wordt vervolgd!

WF – Hollandia T

`12 1-0 Hoogland (Goevaers)

`38 2-0 Hoogland (De Jager)

`45 3-0 De Jager (Brix)

`49 3-1

`54 4-1 De Jager (Berends)

`69 5-1 Hoogland (Brix)

`78 6-1 De Putter (De Jager)

`82 6-2

`88 Hoogland (Nonnekes)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend