WF2 wint   |   15 - okt - 2017

Westfriezen houdt de driepunten in eigen huis!

“Slechte wedstrijden moet je ook winnen”

Voorbeschouwing

Het debuutseizoen van WF2 is tot op een heden een redelijk succes. Met 6 punten uit de eerste drie wedstrijden, draaien we keurig mee in de middenmoot en hebben we al een redelijk voorsprong op de gevreesde onderste 4 plaatsen. Voor vandaag stond de geel-witte derby op de planning. De geel-wittemachine ontvangt Geel-Wit uit Haarlem. De tegenstander van vandaag heeft de eerste drie wedstrijd allemaal verloren en zijn dan ook de trotse hekkensluiter. Kan Westfriezen, Geel-Wit op nul punten houden?

Zwaag, 15 oktober 2017

Westfriezen 2 – Geel Wit 2

Doordat trainer Knijn het naaktstrand op Texel verkoos, boven het leiden van zijn team mocht trainer Van Baar zijn rentree maken als coach. Mevrouw Van Baar had van de gelegenheid gebruik gemaakt en heerlijk gevulde koeken voor ons gebakken. Wanneer begeleider Wagemaker en manager Meester de blauwe uitshirts ook weer keurig hebben klaar gelagen, kan het aan de voorbereiding niet meer liggen.

De uitmuntende voorbereiding ging vloeiend over in een goed begin van de wedstrijd. De eerste tien minuten zat WF er kort op en werden veel duels gewonnen. Uit één van deze gewonnen duels, kwam Kuipers vrij voor de keeper. Uit een moeilijke hoek wist hij de bal met zijn chocoladebeen knap over de keeper te lepelen. Helaas was dit het startsein van een heel matig vervolg van de eerste helft. Duels werden in veelvoud verloren, druk zetten ging niet gegroepeerd en verdedigen gebeurde op een meter of 3.Dit resulteerde in een hele rommelige eerste helft met de verdiende gelijkmaker als gevolg. Man off the Match Knol was kansloos toen hun linksbuiten vrij voor hem opdook. 1-1 was de ruststand en dat was geen stand waar wij tevreden over mochten zijn.

In de rust waren we gelukkig eensgezind dat het echt beter moest. Voetballend werd de tweede helft niet beter, maar qua werklust scoorden we weer een dikke voldoende. We mogen keeper Knol wel op onze blote knietjes bedanken dat het bij die ene tegengoal is gebleven, met een aantal katachtige reddingen hield hij ons op de been. Gedurende de tweede helft vorderde kregen wij toch het gevoel dat de drie punten binnen hand bereik lagen. Wanneer een geelhemd dan besluit om de bal te vangen op randje zestien, besluiten Berends en Apreda te discussiëren wie die buitenkansje gaat benutten. Voor Van Beek duurde dit allemaal te lang en hij schoot de bal heerlijk in de verre hoek. Met nog tien minuten te spelen werd het uiteraard vrouwen en kinderen eerst en werden alle zeilen bijgezet om de drie punten in Zwaag in te houden. Apreda had de beslissende treffer op zijn slof, maar kwam niet als winnaar uit de strijd 1 op 1 met de keeper. De beslissing viel alsnog, een lange bal van Knol werd verkeerd ingeschat door hun laatste man en Eldering zette koeltjes de 3-1 eindstand op het bord.

De derde overwinning op een rij was zodoende een feit. Met 9 punten uit 4 bezetten wij een hele knappe 5e stek. Het had nog heel anders kunnen aflopen toen aanvoerder Van der Laan zich vlak voor tijd vergiste en een geelhemd alleen voor de keeper zette. We bedanken Van Baar voor verdiensten en gaan op naar volgende week.

Westfriezen – Geel-Wit

‘8 1-0 Kuipers (Berends)

’33 1-1

’79 2-1 Van Beek

’90 3-1 Eldering (Knol)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend