WF2 wint doelpuntenfestijn!   |    4 - okt - 2022

“Krachtverschil niet geuit in score”

Voorbeschouwing

WF2 komt dit jaar uit in de reserve 2e klasse, vanwege de degradatie vorig seizoen. De competitieopzet is vanaf dit seizoen gewijzigd, waardoor wij tot de winterstop strijden om een plaats in de promotiepoule. Een plek bij de bovenste 5 is daarvoor voldoende. Wat uiteraard ons eerste doel zal zijn. Net als elk seizoen begonnen wij met drie bekerwedstrijden en verwelkomen wij nieuwe spelers. De bekercampagne kan als succesvol worden bestempeld. Achtereenvolgens werden Purmerend (3-2), SEW (7-1) en IVV (3-0) verslagen. Waardoor wij de kortste weg richting Europa mogen vervolgen met een wedstrijd tegen hoofdklasser RKVV Velsen. Dat deden wij met onder andere 6 nieuwkomers. Vanuit de jeugd zijn Vloeiberghs en Van der Velden doorgeschoven; Hartnack is overgekomen uit 1 van de vele lagere elftallen; Korrel (Hauwert), Goevaers (AGSV) en Mak (Woudia) kwamen van buitenaf hun geluk beproeven bij de mooiste club van Nederland. Na weken van voorbereiding staat er dit weekend dan eindelijk een wedstrijd voor het ‘echie’ op het programma. Op ons eigen ’t Krijt ontvangen we Hollandia T, voor wie deze wedstrijd ook de seizoens-opening zal zijn. Kan WF2 de ongeslagen status in tact houden?

Zwaag, 2 oktober 2022

WF 2 – Hollandia T 2

Trainer/coach Schaap had voor vandaag besloten dat hij langer nodig had om ons het spelletje uit te leggen. Waardoor wij ons op het onwennige tijdstip van 10.15 mochten melden in de bestuurskamer. Goevaers stond met motorpech in Purmerend en good old Van Diepen mocht zich als heuse vedette wat later melden. Vloeijberghs, Van Beek medior en Korrel zijn weer terug uit de ziekenboeg. Terwijl Van Beek junior daar de komende weken plaats zal moeten nemen, Bregman voor even zijn kunsten vertoond in ons vlaggenschip en Hartnack genoot van een weekendje Londen. Zodoende zaten we met 13 spelers aan de koffie en hadden we de beschikking over 15 fitte spelers. 

Onder het genot van een heerlijk nazomers zonnetje en op een al gezellig sportpark ’t Krijt begonnen we als vanouds om 11.30 aan de wedstrijd. De laatkomers kwamen vandaag bedrogen uit. Nog voordat minuut 3 op het scorebord stond, had assistent trainer Peschier al 3 keer GOAL laten verschijnen op datzelfde scorebord. Eerst kwamen wij 0-1 achter vanuit een corner. Om vervolgens direct uit de aftrap de 1-1 afgekeurd te zien worden. Om amper een minuut later alsnog de gelijkmaker binnen te schieten. Na een knappe bal van achteruit wist Brandhoff met een goede harde voorzet de geheel vrijgelopen Mak te vinden. Die op zijn beurt als een echte spits de bal binnen schoot. Na deze gelijkmaker raakte de geelwitte-machine op stoom. Wat resulteerde in 25 minuten heel goed voetbal met drie doelpunten als gevolg. De 2-1 was by far het mooist. Brandhoff gaf een assist met oneindig veel liefde op de doorgelopen Kramer. Laatsgenoemde lepelde de bal fraai over de uitgekomen keeper. De 3-1 kwam vanaf de voet van Van Beek, die een vrije trap via de muur binnen zag vallen. Niet veel later verdiende De Putter een penalty, welke uiteraard door Deun werd binnen geschoten. Hierna vergaten we om door te drukken en kregen we uit een spaarzame tegenstoot ook nog een geheel onnodige tegengoal. Waardoor er tijdens de thee een 4-2 stand op het bord stond. 

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Westfriezen had veelvuldig de bal en was een maatje te groot voor de gasten. Het baltempo lag echter een stuk lager waardoor er minder kansen gecreëerd werden. Halverwege de 2e helft viel de beslissende 5e treffer alsnog. Weer was het Brandhoff die de bal, met zijn 3e assist van de wedstrijd, panklaar klaarlegde voor Hoogland. Hoogland was op zijn beurt onze 5e doelpuntenmaker van deze wedstrijd. In plaats van het krachtsverschil op het veld ook te uiten in een grotere score, moesten wij nog een tegentreffer incasseren. En ook deze goal mogen wij aan onszelf verwijten. Dit keer was het aanvoerder Berends die de bal cadeau deed aan de verkeerde kleur. Deze goal betekende direct de eindstand 5-3 terwijl de paal en lat nog wel werden geraakt.

WF2 won zodoende vrij eenvoudig haar eerste competitiewedstrijd en hield de punten in eigen huis. Later die middag volgde ons vlaggenschip ons goede voorbeeld. Waardoor het seizoen geopend kon worden met 6 punten op ’t Krijt. Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen JVC.

WF – Hollandia T

‘1 0-1

‘3 1-1 Mak (Brandhoff)

‘9 2-1 Kramer (Brandhoff)

’16 3-1 Van Beek

’24 4-1 Deun

’28 4-2

’67 5-2 Hoogland (Brandhoff)

’77 5-3

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend