WF2 wint in het Hoge Noorden!   |   21 - sep - 2020

“Eerste competitiewedstrijd levert drie punten op”

Voorbeschouwing Eindelijk! Eindelijk mogen we weer, na maanden zonder competitievoetbal mogen we dit weekend eindelijk weer aantreden voor het ‘echie’. Gedurende de coronastop hebben we uiteraard niet stilgezeten, maar de reserve eerste klasse hebben we toch gemist. We hebben in de tussentijd spelers uitgezwaaid, nieuwe spelers welkom geheten, eenmaal geoefend en drie wedstrijden gebekerd. Wegens uiteenlopende redenen hebben Heus, Meester, Schotten Jr., Schotten Sr., Schuurman, Thijs en Vredenduin besloten hun voetbalcarrière te beëindigen of anders voort te zetten. Daarentegen is Kramer ons vanuit het vlaggenschip komen versterken en zijn vanuit de jeugd Gieltjes, Hoogland, Kamstra en Kraijer doorgestroomd naar de selectie. Na een heel jaar vol met blessureleed is ook Heerschap, in de volksmond beter bekend als TikTok-Ty, weer van de partij. Zoals gezegd hebben we al vier wedstrijden in de benen. Onze enige oefenwedstrijd ging met 12-2 gewonnen tegen onze dorpsgenoten HSV Sport. In de beker wisten we twee keer met 2-2 gelijk te spelen, eerst tegen AGB en vervolgens tegen AVV Swift. De laatste bekerwedstrijd leverde een 3-0 overwinning op tegen Limmen, met als resultaat dat WF2 de koker in gaat voor nog een bekerwedstrijd. Nu rest nog 1 vraag: Weet WF2 haar ongeslagen status te behouden?

Den Helder, 20 september 2020

FC Den Helder 2 - Westfriezen 2 Uiteraard stond iedereen vandaag te popelen om weer te mogen voetballen, hierdoor waren alle 14 beschikbare spelers vandaag ruim op tijd aanwezig. Bregman en De Putter moesten beide wegens een blessure verstek laten gaan. Na een ouderwets veel te sterk bakkie koffie en de wedstrijdbespreking te hebben aangehoord mochten we opweg naar onze verste uitwedstrijd van het seizoen richting het altijd winderige Den Helder.

Sommige dingen veranderen gelukkig nooit, ook vandaag wist aanvoerder Van der Laan de toss weer niet te winnen. Waardoor we om half 12 stipt, met de wind tegen en de zon in ons gezicht begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. De eerste minuten hadden we nog wat last van de wind en het stroeve veld, maar gelukkig voor ons leverde dit geen averij op. De plaatselijke FC liet ons rustig opbouwen en speelde in balbezit in een te laag tempo om gevaar te stichten. WF2 creëerde op haar beurt ook nog weinig, wist moeilijk de vrije man te vinden en zocht veelal de ruimte achter de verdediging. Toch hadden we het gevoel de wedstrijd onder controle te hebben, dit gevoel werd alleen maar sterker toen we op een 0-1 voorsprong kwamen. Een kort genomen corner werd voorgeslingerd door Van der Laan. De bal kwam bij de volledig vrijstaande Haarms, die niet nadacht en deze onberispelijk hard in het dak van het doel schoot. Deze voorsprong werd eenvoudig vastgehouden tot en met het rustsignaal.

Na de limonade begon Westfriezen prima aan de tweede helft en met de wind in de rug waren we nu ook ietwat dreigender. Kansen voor de gastheren werden er niet weggeven en de 0-2 hing in de lucht. Deze kwam er dan ook en dit keer was het Kramer die de bal goed binnenschoot na een heerlijk balletje van Brandhoff, ondanks een wanhoopspoging van de grensrechter ging dit doelpunt gewoon door. De thuisploeg leek geknakt en het had er alle schijn van dit dit een makkelijke overwinning ging worden. Van der laan met een schot net naast, Kamstra met een bal op de paal en nogmaals Kamstra met een afgekeurd doelpunten waren dichtbij de 0-3. Een grotere voorsprong bleef echter uit en de 1-2, uit de eerste echte kans, en het uitvallen van Haarms leidde een peniebele slotfase in. Doordat wij al onze wissels al gebruikt hadden, moesten we verder met 10 man. Hierdoor beperkte wij ons tot tegenhouden en probeerde we op de counter nog gevaarlijk te worden. Het overtal ten spijt, maar verder dan twee afstandshoten kwam de thuisploeg niet. Na ruim 90 minuten blies de warrig fluitende leidsman af bij een 1-2 stand, waardoor de punten verdiend meegingen naar Zwaag.

De terugreis werd met een overwinning op zak een stuk aangenamer en eenmaal thuis in Zwaag bleken wij ook de derde helft niet verleerd te zijn. Later op de middag wist ook ons Vlaggenschip te winnen, waardoor het een heerlijke 6 punten zondag is geworden. Volgend weekend wacht voor ons een thuiswedstrijd tegen De Zouaven. Tot dan!

Westfriezen – FC Den Helder ’29  0-1 Haarms (Van der Laan) ‘58  0-2 Kramer (Brandhoff) ’74  1-2

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend