WF2 wint in Wervershoof!   |   23 - okt - 2019

“Goed voorbeeld doet volgen”

Voorbeschouwing

Na een drietal moeizame wedstrijden waarin slechts één punt is verzameld en het veldspel niet altijd goed was, wacht ons deze zondag een heuse derby tegen VVW uit Wervershoof. De tegenstander van dit weekeind heeft vooralsnog één punt meer verzameld dan wij, vijf. Al lijkt op papier hun programma een stuk eenvoudiger te zijn geweest. Vorig seizoen verloren wij deze uitwedstrijd geheel onterecht met 2-1. We hebben dus nog een appeltje te schillen. Weet Westfriezen 2 deze derby in Zwaags voordeel te beslissen?

Wervershoof, 20 oktober 2019

VVW 2 – Westfriezen 2

We hopen niet dat het een patroon wordt, maar de bestuurskamer zit met de week minder vol. Vandaag ‘slechts’ 14 spelers op het formulier waarvan 12 volledig fit. Vandaag missen we: Buis (geschorst), Berends (geblesseerd), Schotten (afwezig) en Peschier (weer bij ons vlaggenschip). Daarentegen mocht Meester deze zondag weer mee doen nadat hij de vorige twee wedstrijden vanaf het strafbankje had moeten toekijken. 

Ondanks de vele wijzigingen in de startopstelling schoot WF uit de startblokken. Of dat te maken heeft het Oktoberfest waar de thuisploeg nog wat last van had of dat WF heel goed voetbal op de mat legde doet er niet toe. Feit is dat er binnen 22 minuten een onoverbrugbare 0-4 stand op het scorebord stond, in ons voordeel wel te verstaan. Eerst was het aanvoerder Van der Laan die met een hoge steekpass Schotten Sr. vond, die na mistasten van hun sluitpost eenvoudig kon afronden. Niet veel later was het Haarms die weifelend optreden van dezelfde sluitpost genadig afstrafte en na eigen zeggen onhoudbaar binnen schoot. En nog niet veel later lag ook onze derde treffer er in. Schotten zette met een mooie steekpass Schuurman vrij voor de keeper, die op zijn beurt de keeper omspeelde en alweer zijn derde goal van dit seizoen maakte. De 0-4 kwam voort uit een schitterende assist van Heus die, met een diagonale bal, Schotten vrij speelde en die schoot zijn tweede van de wedstrijd binnen. Hierna ging de storm even liggen en wisten de gastheren ook op onze helft te komen. Onze achterhoede gaf echter geen krimp en wanneer de thuisploeg een gaatje wist te vinden, dan stond keeper Thijs op zijn post. WF kreeg nog kansen te over om de score verder uit te breiden, maar de echte scherpte ontbrak.

Na de rust was WF2 een kwartier lang weer heer en meester. Vele kansen ten spijt, verscheen de vijfde treffer maar niet op het scorebord. Keeper Thijs leek tot twee keer toe een assist te mogen bijschrijven, maar eerst mistte Schotten en vervolgens ging ook Brandhoff zijn poging net naast. De 0-5 kwam er toch en betekende een heuse hattrick voor Schotten, na goed werk van Nonnekes kwam de bal bij eerstgenoemde en die rondde weer goed af. In het vervolg golfde het spel op en neer maar was het de uitploeg die kansen kreeg. Wij wisten helaas niet meer te scoren en ook de heilige nul was ons niet gegund. Eindstand 1-5.

Een goed optreden van WF2, dat met deze driepunter op plaats 6 staat. Volgende week wacht ons een thuiswedstrijd tegen nummer 5 en nieuwkomer Meervogels. Goed voorbeeld deed deze middag ook goed volgen. Ons vlaggenschip (met drie WF2 spelers) speelde later op de middag ook tegen VVW en zij wisten met 1-4 te winnen, met bij vlagen sprankelend voetbal. Het “VVW ik dacht het niet” was vandaag dan ook een graag gehoorde leus. Volgend weekend gaan we voor 6 punten op ’t Krijt.

VVW – Westfriezen

‘4 0-1 Schotten (Van der Laan)

‘9 0-2 Haarms

’18 0-3 Schuurman (Schotten)

’22 0-4 Schotten (Heus)

’66 0-5 Schotten (Nonnekes)

’88 1-5

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend