WF2 wint opnieuw Derby!   |   11 - dec - 2019

“Spartanen delft het onderspit”

Voorbeschouwing

Dit weekend staat de laatste thuiswedstrijd van 2019 op het programma. Op het programma staat een clash tussen Zwaag en Wognum, SV Spartanen 2 komt op bezoek naar ’t Krijt. Het elftal uit Wognum is net zoals wij voor het derde seizoen op rij actief in de reserve eerste klasse. Waar het voor ons de vorige twee seizoenen overleven was, daar deden zij beide seizoenen mee in de bovenste regionen. Dit jaar lijken de rollen enigszins omgedraaid. De tegenstander van dit weekend begon nog voortvarend met tien punten uit de eerste vier wedstrijden, maar zijn de laatste weken minder op dreef (2 uit 6). Doorgaans staat deze derby garant voor spektakel, gezien de voorgaande edities, en valt er moeilijk te voorspellen wie er aan het langste eind gaat trekken. Blijft de Geelwitte-machine ook na dit weekend meedoen in de top?

Zwaag, 8 december 2019

Westfriezen 2 – Sv Spartanen 2

Deze week eindelijk weer een enigszins volledige selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Meester en Heerschap zijn niet van de partij. Beide lijken na de winterstop weer hun rentree te gaan maken. Zodoende hadden we wel de beschikking over 15 man sterk en was er keuze genoeg voor de technische staf. Om half 11 gaf iedereen acte de presence en een ieder had er zin om de burenruzie in ons voordeel te beslissen. 

De toss werd traditiegetrouw verloren door onze aanvoerder Van der Laan en zodoende mochten de gasten aftrappen. Hier bleken zij dusdanig veel plezier in te hebben, dat zij dit binnen een minuut nog een keer mochten doen. Schotten Sr. had de bal na drieëntwintig tellen namelijk al achter hun sluitpost weten te werken. Goed druk zetten in combinatie met slordig opbouwen, leverde WF de kans om de  bal te ontfutselen en Schotten Sr. schoot op zijn beurt kiezelhard binnen. Een heuse droomstart voor de mannen van Bakker en deze zelfde mannen gaven deze start en passend gevolg. Binnen no time stond er een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord. Uit een goede corner van onze aanvoerder wist Schotten Jr. knap binnen te koppen en zodoende zijn eerste goal te maken bij het grote mannenvoetbal. De derde goal van vandaag was werkelijk waar een beauty. Nonnekes wist na knap doorzetten, Brandhoff vrij voor de keeper te zetten. Brandhoff dacht niet na en stiftte vanaf 20 meter de bal over hun keeper heen. Zo bleek zijn eerdere stift (Geel-Wit thuis) toch geen gelukstreffer. De uitploeg wist niet wat hen overkwam en had tot deze goal niets in te brengen. WF2 hielp ze echter in het zadel door de teugels te laten vieren. Twee lange ballen van achteruit later stond er ineens 3-2 op het scorebord en beide goals leken wel een kopie van elkaar. In plaats van een zekere overwinning bij rust, was het ineens weer een echte wedstrijd. Ruststand 3-2 en het publiek als grote winnaar.

Na de pauze pakte WF2 de draad weer op en ging zij opzoek naar een grotere voorsprong. Het publiek zag nu een meer gelijk opgaande strijd, met een thuisploeg die nauwelijks in de problemen kwam. De 4-2 was een logisch gevolg en was een knappe goal van Heus, die steeds vaker zijn stempel weet te drukken. Schotten Sr. stuurde Heus met een mooie bal de diepte en laatstgenoemde ronde na een lange rush keurig af in de benedenhoek. De grensrechter van de uitploeg liet zijn reputatie weer gelden, maar de scheidsrechter trapte niet in zijn capriolen. Deze goal bleek een doodsteek voor de gasten en er zou dan ook niet meer gescoord gaan worden. Eindstand 4-2.

Zo is ook deze derby beslist in het voordeel van Zwaag. De overige uitslagen waren ons gunstig gezind, waardoor wij nu een gedeelde tweede plaats bezetten op slechts 1 punt van de koploper. Volgende week vindt onze laatste wedstrijd van het jaar plaats en dat beloofd een lange reis te worden, uit naar Bloemendaal. Hier gaan wij weer proberen om punten toe te voegen aan ons totaal.

Westfriezen - Spartanen

`1   1-0 Schotten Sr. (Brandhoff)

`11 2-0 Schotten Jr. (Van der Laan)

`20 3-0 Brandhoff (Nonnekes)

`28 3-1

`35 3-2

`62 4-2 Heus (Schotten Sr.)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend