WF2 ziet droom in duigen vallen!   |   14 - nov - 2018

“Vliegtickets geannuleerd”

Voorbeschouwing

Donderdag na de training ging het in de kleedkamer over niets anders dan ons bekeravontuur. De rekenwonders hadden uitgerekend dat er nog maar 25 bekerwedstrijden op een rij gewonnen moesten worden om in seizoen ‘21/’22 Europa in te gaan. WF2 zit in deze schitterende uitgangspositie doordat zij de groepsfase als nummer1 hebben afgesloten. SDO, Zaanlandia en Always Forward werden achter ons gelaten. Aanstaande zondag moet de volgende horde genomen worden in Koog aan de Zaan, tegen KFC. KFC is een oude bekende van ons. Vorig seizoen verloren we in competitieverband tweemaal ruim van deze tegenstander. Door achtereenvolgens te winnen van onder andere ADO’20, Westlandia, FC Lisse, Feyenoord, VVSB en RKC staan we zondag 16 mei 2021 in De Kuip tegenover FC Emmen om vervolgens naar Astana af te reizen voor de derde voorronde van de Europa League. Aanvoerder Van der Laan beloofde, ter extra motivatie, dat als dit scenario uit zou komen hij zijn schoenen aan de wilgen zou hangen. Kan WF zondag horde 1 van de 25 nemen?

Koog aan de Zaan, 11 november 2018

KFC 2 – Westfriezen 2

Gisternacht begon dan eindelijk weer het carnavalsseizoen. In de Witte Valk zagen vele spelers van WF2 dat onze voorzitter, Patrick Besseling, dit jaar de scepter zwaait over heel Zwaag. Een logisch gevolg is dan ook dat op zondagochtend de bestuurskamer nog naar drank ruikt en de oogjes erg klein zijn. Van Peschier waren de oogjes niet alleen klein, maar ook nog nat. Waar hij zijn vriendin, kersverse hofdame, niet meer kon vertrouwen. Met de, ietwat gewijzigde, opstelling in ons hoofd geprent gingen wij vol goede moed richting de cacaofabriek. Waar wij aangekomen verbijsterd waren van het nog steeds niet gerenoveerde sportcomplex van KFC. Onze trouwste supporters waren zo verplicht om te staan door de afwezigheid van een tribune. Waar ze in Zwaag in staat zijn om een volledig complex te renoveren in slechts een paar luttele weken, daar gaat dan in de Zaanstreek een stuk trager. Het te betreden veld deed niet onder voor het complex en had veel weg van een stenen vloer wat Steenman en Vredenduin deed besluiten om tijdens de warming-up te fungeren als reservekeepers. 

Er moest vandaag ook nog gevoetbald worden en dat ging de geelhemden helemaal niet slecht af. De linies stonden kort op elkaar en er werd hard voor elkaar gewerkt. Dit leidde ertoe dat, het toch hoger ingeschatte, KFC in de eerste helft tot slechts 1 kans wist te komen. Keeper Thijs kwam goed uit en keek de bal naast, na een 1 tegen 1. Westfriezen wist op haar beurt een aantal keer gevaarlijk te worden, maar een tweetal kansen voor Deun en een kiezelharde vrije trap van Schotten eindigden niet in de goal. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam echter op naam van Putter, zijn viertal schitterende aannames binnen slechts 3 seconden eindigden helaas naast de zijlijn. Bij Putter werd na de wedstrijd wel nog hun razendsnelle rechtsbuiten in zijn kontzak gevonden. Ruststand, 0-0.

Ook in de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Toch stond er snel, na een mooie kopbal een 1-0 achterstand op het scorebord. Westfriezen leek vervolgens op weg naar de gelijkmaker. Direct na de aftrap stuurde Van der Laan, Vredenduin diep. Zijn schot met zijn chocolade been ging helaas net naast. Niet veel later zag Nonnekes een schot geblokt worden, Steenman dacht de rebound in het lege doel te schieten. Hun verdediging amputeerde echter Steenman zijn enkel en voorkwam zodoende een tegengoal. Halverwege de tweede helft viel de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 2-0.

Horde 1/25 bleek zodoende al een te hoge horde. Hierdoor kunnen de vliegtickets naar Astana worden omgeboekt naar 2022 en kan onze aanvoerder nog een jaartje langer door. De focus kan nu volledig op de competitie. Volgende week wacht ons alweer een pittige kluif als koploper De Zouaven bij ons op bezoek komt.

KFC  - Westfriezen

`49 1-0

`71 2-0

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend