WF3 flitst   |    8 - okt - 2018

S.v. Westfriezen 3 - HSV Sport 1889 2 (5-3)

Op deze zonnige zondag in oktober vloog Westfriezen 3 nog sneller uit de startblokken dan Max Verstappen tijdens de F1 Japanese Grand Prix 2018. In de groene Masita.com-shirts van Van der Laan leidde onze geel-witte brigade na 12 minuten en 43 seconden namelijk al met 3-0! Wat een heerlijke start, met ouderwets combinatievoetbal, inschuivende backs en continue dreiging naar voren. HSV Sport, zonder hun vedette Mads Bruynesteyn, wist niet waar ze het moesten zoeken. Bij de 1-0 bracht Tom Van ‘t Hoff met een lange bal Raymond in stelling, die passeerde een verdediger en hij wist ook de keeper te omspelen, 1-0. Bij de 2-0 stuurde Tim Klijnman Leon weg over de linkerflank en zijn panklare voorzet werd door Raymond binnengelokt, 2-0. De bal ging van voet-tot-voet, Martijn Dekker schoof langzaam door vanuit de laatste linie, Donnie had niks te doen in de mandekking, Rob verdeelde het spel van links naar rechts, terwijl Frits van der Molen en Frenk Vellinga van hun vrijheid op het middenveld genoten. Na een een-tweetje over de rechterkant schoof Tom de bal strak over de grond in de voeten van David Kok, die op kenmerkende wijze weg draaide bij zijn tegenstander. De sliding die volgde raakte alleen het standbeen van onze spits, die de hele ochtend als een ware Lonny bezig was geweest met het bereiden van een Indische rijsttafel (Conimex eat your heart out!), dus een penalty. Raymond tekende vanaf elf meter voor zijn hattrick, dus weer een DERBYSTAR voor onze goalgetter. Na de 3-0 liet WF3 de teugels wat vieren en konden onze Risdammer buren wat op adem komen en de schade opmaken. Onze spelers begonnen bijna te denken dat we FC Barcelona waren, het publiek genoot in het zonnetje van panna’s, steekpasses, crossballen, hakjes en het spelplezier van de helden van weleer. Frits was nog het dichtst bij een treffer, zijn inzet stuiterde via een tegenstander en de paal het veld weer in. Keeper Ton Steltenpool stond te genieten tussen de palen, hij vroeg zich af waarom het massaal opgekomen publiek eigenlijk geen entree moest betalen om dit vermaak te mogen aanschouwen!

In de 2e helft namen Rob Spil en Niels Godfriedt de plekken over van Donnie en Rob. Laatstgenoemde kwam na een verfrissende douchebeurt zonder shirt en op slippers langs de lijn staan, alsof het hoogzomer was. Na een minuut of 10 kwamen Mark van der Gulik, die een uitstekende vlagbeurt voor zijn rekening nam, en Jordie Putman binnen de lijnen voor Tom en David (die vlak daarvoor een enorme kans mistte op de 4-0). Of het de vermoeidheid was bij de mid-dertigers of dat HSV Sport eindelijk het medicijn had gevonden tegen de geel-witte aanvallen, na een uur begon de machine wat te haperen. Uit een afgeslagen vrije trap wist de Sport-aanvoerder met een fijne knal de 3-1 te maken. Van zo’n tegengoal raakt WF3 met al zijn ervaring natuurlijk niet van de leg, daarom werd de marge van 3 snel weer hersteld. Ondanks de vrijstaande Frenk en Frits knalde Raymond de bal gewoon zelf in het dak van het doel, 1-4. De coach van onze tegenstander bracht de KNVB-scheidsrechter nog in verlegenheid door een speler die in de 1e helft reeds was gewisseld weer terug in het veld te brengen. Op het moment dat onze aanvoerder verhaal ging halen, omdat doorwisselen in deze klasse niet is toegestaan, liet de scheids weten dat hij dacht dat er voor deze regel dispensatie was gegeven... De twijfel in zijn stem zei genoeg, maar ach wij zijn de moeilijksten niet. Het enige minpuntje van vandaag is dat het enorme klasseverschil tussen beide ploegen uiteindelijk niet in de eindstand was terug te zien. Na slap verdedigen bij een voorzet lag namelijk eerst de 4-2 in het net, waarna Frenk onze topscorer nog een keer diep stuurde en Raymond zijn 5e (!!) goal maakte van vanmiddag. Het slotakkoord was voor HSV, waardoor we met een 5-3 overwinning en wederom 3 punten van het B-veld stapten.

Na 3 wedstrijden hebben we nog steeds de volle buit en staan wij samen met West Frisia 2 ongeslagen bovenaan. Komende week onze verste uitwedstrijd, namelijk een ritje naar de kop van Noord-Holland voor een potje tegen Voetbal Vereniging JVC Julianadorp. Tot daar!

Opstelling HSV Sport: Romano Hoorn, @Pascal Appelman, @Jim Versluijs, Gerald Oosterwolde, Vincent Vossems, @Nadir Arroun, Frank Hoogcarspel, Nick Dekker (nee, niet Nick Dekker van Cafe Jp Coen), Jeroen van der Linde, Maurice Hoogcarspel, Wilfried Kra, Mario de Boer, Jesse Sloots, Ricky Dol

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend