WF3 gaat los   |    8 - mei - 2018

Woudia 2 - S.v. Westfriezen 3 (0-8)

TotaalVoetbal is terug in Nederland!

Op een zonnige zondag in Westwoud is het totaalvoetbal opnieuw geïntroduceerd op de Nederlandse velden. In de jaren ’70 wist AFC Ajax onder leiding van Rinus Michels met haar totaalvoetbal 3x de Europa Cup 1 te bemachtigen, ook maakte het Nederlands Elftal op het WK 1974 grote indruk met haar speelstijl. Midden jaren ’90 lukte het Louis Van Gaal om met een jeugdig Afc Ajax zowel fantastisch voetbal te spelen als prijzen te pakken. Daarna is de Nederlandse liefhebber weinig verwend en moesten wij het doen met FC Barcelona of Manchester City onder leiding van Josep Pep Guardiola. Tot vandaag, 11.30 uur dus. De wederopstanding van de Nederlandse School.

De spelers van Westfriezen 3 wisselden voortdurend van positie: verdedigers doken op in de aanval, aanvallers verrichtten verdedigende taken. Ondertussen ging de bal snel van voet-tot-voet, waardoor Woudia nergens op het veld haar uitgedachte tactiek kon uitvoeren (druk zetten op de bal en achterin stevige mandekking). De spelers in het geel waren continu aanspeelbaar en maakten ook nog eens de juiste keuzes in balbezit. Doordat de (meeste) spelers van WF3 over een prima techniek beschikken was zelfs het hobbelige hoofdveld van Woudia (echt gras) geen belemmering. De meegereisde supporters, voetbalvaders (Andre Van Der Molen, Hein Spil, Ton Klijnman, voetbalvrouwen Marlies Koelemeijer en voetbalkenners uit Westwoud (zoals Peter -vader van Lex- Boekweit en Kees Broers) konden vandaag genieten van de zon, het aantrekkelijke spel van WF3 en het allerbelangrijkste doelpunten! Want die vielen in grote getale.

Na 5 minuten schiet de mee opgekomen rechtsback Tom Van ‘t Hoff de openingstreffer via de onderkant van de lat op het digitale scorebord. Een flitsende aanval waarbij diverse spelers de bal maar 1x raken leidt de 2-0 in van Raymond. De 3-0 wordt gemaakt door David Kok. En dan zijn we nog maar een kwartier onderweg! Voor Jordie het moment om een wissel aan te vragen, het klussen is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Woudia weet niet waar ze het moeten zoeken. Na een half uur spelen staat het al 5-0, nogmaals David en Tim Klijnman zijn de doelpuntenmakers. WF3 moet zelf ook even bijkomen van dit voetbalgeweld, dus met een 5-0 tussenstand gaan wij aan de limonade.

Teammanager Harry is altijd kritisch, dus ook vandaag stelt hij zijn eisen in de rust; minimaal dubbele cijfers. De gebroeders Putman hebben hun inleg voor de pot bij goals van David onlangs verdubbeld, dus zij manen hem tot kalmte voor het tweede bedrijf. Logischerwijs was het allemaal niet meer zo sprankelend als in het eerste half uur van de wedstrijd, maar onze spitsen wisten, ondanks enkele missers, het net gewoon weer te vinden. Raymond, David en weer Raymond tilden de eindstand zodoende naar 0-8. De grootste overwinning dit seizoen van WF3!

Vandaag zat Jan Peerdeman lekker met Marlies Does en kids op Sardinie (al was het hier warmer dan in Italië), Frits van der Molen nam de vlag ter hand, Erik Snip hield eenvoudig de 0, Rob Spil kwam na zijn wisselbeurt terug op het middenveld en bekroonde dit met een assist en een bijna lob-goal, Randy Keizer won al zijn duels en anders ging er gewoon iemand over de knie (verder was hij ook lekker aan ‘het zeiken’ op onze spitsen), Rob van der Molen speelt zijn wedstrijden alsof hij nooit is weggeweest (of niet tot laat in Cafe Jp Coen of De Klinker stond), Steve Verhoef stapt vanavond op het vliegtuig met een paar assists in zijn koffer, Frenk Vellinga liet verstek gaan door een kies (geen lies) blessure (en Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen?), waardoor Andrei Kyrill De Vries kon starten in de basis. Martijn Dekker komt langzaam in vorm (voetballend dan, er mag nog wel een paar kilo af ;-), hij denderde als een soort Marcelo M12 langs die linkerzijlijn (en uiteraard zette hij met een crosspass Raymond vrij voor de keeper), Leon durfde het ook weer aan om minuten te maken (al ontweek hij de duels nog een beetje), Chris viel als 3e wissel al voor de rust in, alleen Donnie wordt langzaam gebracht na zijn blessure (dus vandaag een half uurtje).

Nog 4 wedstrijden. Onze concurrent VVS 46 won vandaag met 6-5 (!) van SV Always Forward 3, dus er verandert niets aan kop van de stand. Wel zijn wij zeer nieuwsgierig naar het wedstrijdverslag van deze pot ;-) Woensdagavond gaan wij op bezoek bij rode lantaarn-drager Voetbal Vereniging KGB en dan staat zondag ‘de topper’ tegen VVS ’46 op het programma. We zien jullie graag langs de lijn!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend