WF3 gelijk   |   23 - apr - 2018

West Frisia 3 - S.v. Westfriezen 3 (0-0)

Veel strijd, voor weinig. Maar wel een lekker zonnetje.

Tja, wat moet je schrijven over een wedstrijd die eindigt zoals ie begon: 0-0. De afgelopen anderhalf jaar stonden wij 3x tegenover de rood-gelen uit Enkhuizen, met 1 overwinning, 1 gelijkspel en 1 nederlaag als resultaat. Kortom, op voorhand zijn we aan elkaar gewaagd. De N23 Westfrisiaweg was afgesloten, dus iedereen koos zijn favoriete route richting Immerhorn sportp. - West Frisia DP. Alle mooi-weer voetballers konden vanmiddag hun lol op, want het zonnetje scheen heerlijk. Alleen jammer dat de 22 voetballiefhebbers werden verwezen naar het hobbelige B-veld met echt gras (jaja, zelfs wij spelen daar bijna nooit meer op). Wij misten uiteraard vandaag weer een paar spelers, maar ook bij West Frisia ontbraken een paar ervaren jongens (Jaap Folsche, Cas Rood, Pim Fölsche).

In de openingsfase golfde het spel op en neer, maar nog zonder hele grote kansen. Na de ingelaste drinkpauze, halverwege de eerste helft, stichtte Westfriezen 3 het grootste gevaar. Uit een goede aanval over de rechterkant, met een lage voorzet van Jan Peerdeman, een overstap van David Kok, kwam de bal voor de voeten van onze topscorer. Zelfs de tegenstander was verbaasd dat Raymond deze kans voor open doel miste. Ook een kopbal van Christian Bekoe trof geen doel en Steve Verhoef dacht een penalty te verdienen… maar de bal werd door de (verder) prima leidende scheidsrechter buiten de 16 gelegd.

De tweede helft was WF3 duidelijk de bovenliggende partij, maar we moesten hard werken om echte kansen te creëren. Het was wel lekker dat Randy Keizer, Rob Spill, Jan en Danny de boel achterin pot dicht wisten te houden. Uiteindelijk kregen Steve, David en Raymond alledrie de mogelijkheid om vanaf de linkerpunt van de 16 alleen op de keeper af te gaan en de wedstrijd te beslissen. Echter wist de Enkhuizer inval-keeper telkens als winnaar uit deze duels te komen. Het verhaal gaat dat deze doelman normaal in de spits staat, misschien heeft hij zijn roeping gemist ;-)

Zo eindigde de wedstrijd, zoals hij begon. Met een 0-0 uitslag als resultaat. Dat betekent dat we nog steeds alles in eigen hand hebben om kampioen te worden, maar we nu wel 1 punt achter VVS 46 staan. De laatste 6 wedstrijden spelen we nog tegen Grasshoppers, Woudia, Voetbal Vereniging KGB, VVS’46, Voetbalvereniging Victoria-O en Sew Nibbixwoud. Om toch nog een lekkere zondag te hebben ging de BBQ aan, werd er een bezoek gebracht aan IJssalon Vivaldi, was het tijd om de tuin zomerklaar te maken, ploften we neer op het terras of werd uitgekeken naar de bekerfinale (Martijn Dekker had uit voorzorg vandaag maar 25 minuten gevoetbald, gelukkig kon hij toch nog juichen vandaag voor Feyenoord Rotterdam). Tot volgende week op ’t Krijt, geniet van Koningsdag allemaal.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend