WF3 koploper   |   23 - okt - 2017

S.v. Westfriezen 3 - Sporting Andijk 2 (2-0)

Wedstrijd van goed voetbal en de gemiste kansen.

Wederom vroeg op vandaag! Klokslag 10 uur de kick off van de inhaalwedstrijd tegen de reserves van Andijk. Vorig seizoen liep deze ploeg op de laatste speeldag het kampioenschap mis, dus op papier een leuk potje. Zonder Erik Snip, Rob Spil, Martijn Dekker, Randy Keizer, Andrei Kyrill De Vries, Frits van der Molen én met een bank vol net-niet fitte spelers stond de basiself van de PartyTop Entertainment-brigade donderdagavond weer snel op papier. Maar zondagochtend vroeg haakt Frenk Vellinga alsnog af met een Amsterdam Dance Event-griepje en moeten we vlak voor de aftrap alsnog improviseren.

Hier raken de ervaren mannen echter niet door van de wijs. Vanaf de start laat Westfriezen 3 de bal van voet tot voet gaan en komen de wit-blauw-groen hemden er eigenlijk niet aan te pas. Uiteindelijk is het na een kwartier spelen een aanval door het midden die de terechte openingsgoal oplevert, Christian Bekoe speelt David Kok aan en hij zet met een eenvoudige voetbeweging Raymond alleen voor de keeper, 1-0. WF3 blijft lekker ballen, maar we vergeten de genadeklap te geven, zodoende gaan we ondanks het veldoverwicht met slechts 1-0 de kleedkamer in.

In verband met de niet fitte wissels starten we de 2e helft met dezelfde spelers. Het (neutrale) publiek wordt ook nu bij vlagen getrakteerd op attractief voetbal. Al moet gezegd worden dat Yardo vandaag een waardig vervanger is van Erik, met een paar eenvoudige reddingen en prima spelhervattingen. De as van het elftal wordt vanochtend gevormd door Jan Peerdeman, Rob van der Molen, Tim Klijnman en David, daar zou menig Vlaggenschip in de 3e Klasse voor tekenen! Tel daarbij op dat onze backs Jor en Tom Van ‘t Hoff wekelijks een puike wedstrijd op de mat leggen, Chris niet kon sprinten maar ook niet van de bal was te krijgen, Leön vandaag fysieke duels won, strak passte en zijn tegenstander fraai door de benen speelde en we op de flanken continu dreigend zijn met Raymond en Steve Verhoef. Dat voetbalt wel heel lekker. Echter vergaten onze spitsen vandaag om het team (en zichzelf) te belonen met een ruime overwinning, de ene na de andere kans wordt gemist. Een kwartier voor tijd is het David die met een solo de wedstrijd in het slot gooit, 2-0. Inmiddels zijn Don en Peter de Geus ingevallen voor de nodige duelkracht. Bij een kleine schouderduw van Geussie belandde zijn directe tegenstander bijna op het A-veld. Op verzoek van grensrechter Martijn fluit Johan Jong na 2 minuten blessuretijd voor het einde.

WF3 behoudt zijn ongeslagen status en gaat fier aan kop na de eerste maand voetballen. Nadeel van zo vroeg spelen is dat de meeste mannen na de wedstrijd door hun vrouw gauw weer thuis worden verwacht om nog even bij de schoonfamilie langs te gaan, te klussen of op verjaardag te gaan. Dus De 3e helft was vandaag matig. Gelukkig hebben we in Tom en Rob evengoed een mooie afvaardiging voor de poortloterij, er zijn nog nooit zoveel lootjes verkocht! De Zwaagse voetballiefhebber kon vandaag zijn lol op, want na WF3 wonnen ook WF2 (van Rkvv Velsen) en WF1 (de derby van vv de Blokkers) hun wedstrijden, dus ouderwets 9 punten op ‘t Krijt. Thuis voor de buis zien we AFC Ajax winnen van Feyenoord Rotterdam, zorgt Arsenal misschien wel voor het ontslag van Ronald Koeman en is Tottenham Hotspur - Liverpool FC nog een leuk potje, voordat het echte toetje om 20.25 uur begint met de grande finale van Heel Holland Bakt en ook Max Verstappen nog een paar rondjes gaat rijden in Verenigde Staten.

Volgende week zijn we vrij, dus we kunnen 14 dagen naar de ranglijst staren. Hou onze Facebook-pagina in de gaten, want John F. Dugdiggydig De Kok Jr. heeft weer de nodige foto’s geschoten voordat hij aan het werk moest bij MediaMarkt NL.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend