WF3 pakt weer de punten   |    9 - okt - 2017

S.v. Westfriezen 3 - Voetbal Vereniging KGB 3 (4-2)

Zomeravondvoetbal op een zonnige herfstdag!

Onze matadoren treden vandaag op het middaguur aan tegen de ervaren spelers van KGB 3. Want de roodhemden met traditionele witte V op het shirt brengen nog meer ervaring binnen de lijnen dan Westfriezen 3. Vandaag moeten we het dan ook niet hebben van ons voetbalgogme, maar van onze snelheid, fitheid en voetballend vermogen! Zonder onze whiskey-zwagers Rob van der Molen en David Kok, weekendjewegliefhebber Frenk Vellinga en de blessures van Martijn Dekker en Donnie hielden we slechts 2 wissels over, dus inval-Danny werd tijdens de koffie in de kantine alvast gevraagd of hij zijn bardienst eventueel wilde inruilen voor helftje voetballen.

Stipt om 12.00 uur fluit Andre Van Der Molen voor de aftrap van een gezapig potje voetbal op het B-veld. Westfriezen 3 grossiert in balbezit, maar speelt de leren knikker in een veel te langzaam tempo rond op de helft van de tegenstander. Zij vinden dat eigenlijk wel best (en kunnen misschien ook niet beter met de manschappen die ze op het wedstrijdformulier hebben gekregen). Ondanks dat de bal moeizaam van voet tot voet gaat weet WF3 de welbekende Chelsea Football Club-bus die voor de 16 staat geparkeerd een paar keer aan het wankelen te brengen, maar de oplossing wordt teveel over de grond door het midden gezocht (de welbekende trechter). Juist de aanvallen via de zijkant leveren de goals op, Jan Peerdeman opent met een crossbal op rechts, Andrei Kyrill De Vries geeft voor en Raymond knikt binnen. Daarna is de linkerkant aan de beurt, Leön zet voor en wederom is het Raymond die keurig binnen volleert met links. Echter heeft de enige tegenaanval van KGB tussendoor de gelijkmaker opgeleverd. Nog typerender voor het matige spel van de geel-witten is dat de Bovenkarspelers via een penalty, na een ongelukkige handsbal van oud-keeper Tom Van ‘t Hoff, met 2-2 de rust in gaan.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, WF met 80% balbezit en KGB dat vooral tegenhoudt. En hoe langer de goal dan uitblijft hoe meer KGB gaat geloven in een resultaat. Maar ook vandaag wijst één van onze topaankopen ons de weg. Nadat Raymond een bal in de 16 niet onder controle krijgt schiet Randy Keizer namelijk met rechts (!) de bal onhoudbaar tegen de touwen. WF3 heeft voldoende ervaring om zich niet 3x aan dezelfde steen te stoten en blijft het restant van de wedstrijd dan ook gecontroleerd combineren. KGB ontbeert stootkracht voorin en is dan ook niet bij machte om er een slotoffensief uit te persen. Het is uiteindelijk Raymond die de wedstrijd met zijn hattrick in het slot gooit, na doorkoppen van Randy gaat hij alleen op de keeper af en scoort zijn 3e van de dag: 4-2.

Wijze lessen van vandaag zijn dat we allemaal heel goed weten hoe het moet, maar dat de uitvoering weleens achter blijft. Als je echter de allerslechtste wedstrijden ook wint, dan kan het weleens een mooi seizoen worden. Teammanager Roy Vriend probeert zijn manschappen 2 overwinningen al te motiveren voor een kampioenschappen door te beloven dat hij, net als zijn voorbeeld Jantje W, bij promotie ook een WF3-tattoo laat zetten. Als de KNVB een dringend tekort aan scheidsrechters blijft houden dan kunnen ze misschien eens bij onze tegenstander van vandaag informeren, want een aantal spelers had op elke actie van Christian Bekoe of Randy commentaar en ook de leidsman kon bij elke beslissing op de nodige feedback rekenen.

Op het moment dat de laatste mannen onder de douche vandaan komen en aan de 3e helft willen beginnen staat Leön al met een broodje hete kip van @Snackbar ‘t Valkje in de kantine. Hoe doet lazy Leön dat zo snel? De rest analyseert de wedstrijd ouderwets met een broodje bal en vooral een paar biertjes, waarbij de conclusie is dat we het in vergelijking met OnsOranje niet eens zo slecht hadden gedaan. Na de eerste speelrondes zijn wij als enige ploeg in de competitie namelijk nog ongeslagen. Volgende week zondag mogen we weer vroeg op pad, om 10.00 uur wacht nieuwkomer Grasshoppers op ons. Tot dan in Hoogwoud!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend