WF3 pratend ten onder   |   19 - feb - 2017

WF3: Pratend ten onder

SPARTANEN 3 - WESTFRIEZEN 3 (5-3)

Iedereen kent wel de stereotype mooi-weer-voetballer, regen-rijder in de Formule 1 of die hard-hitters op de tennisbaan. Vandaag hadden wij te maken met het stereotype ‘de ochtendmens’. 09.30 uur spelen betekent voor velen een iets ander begin van de zondag! Martijn opende om 08.15 uur al de poort van ’t Krijt om een pot koffie te zetten, Frenk had de nachttrein vanuit Amsterdam gepakt om op tijd te zijn en Frits moest wakker gebeld worden na het dirty thirty-birthday feestje van Hilde. Desondanks togen wij met 17 spelers (!) richting het Wognumse, om een balletje te trappen tegen de vergeten vedettes aldaar. Omdat het spelersformulier slechts 16 spelers toelaat, moest de licht geblesseerde Leon genoegen nemen met een bijrol vandaag.

Om 09.30 uur floot de scheidsrechter voor de aftrap en na een eerste fase van aftasten bleek WF3 al snel de bovenliggende partij. Er werd bij vlagen aardig gevoetbald, soms wat te snel de diepte gezocht, maar het was vooral goed om te zien dat er weinig werd weggegeven. Wie anders dan Raymond zette de 1-0 op het scorebord, een hoge voorzet van Tom werd vanaf de achterlijn door Steve terugkopt, waarna Bakker het leer tegen de touwen joeg. Uit een van de spaarzame uitbraken van Spartanen wist de rechtsbuiten de bal laag en strak voor te geven, waarna de Wognummer spits zijn grote teen gebruikte om de bal in de verre hoek te deponeren; 1-1. Westfriezen wist de rug te rechten en toch met een verdiende voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Tim draaide op het middenveld weg van zijn tegenstander en wist met een steekpass door de benen van de tegenstander Raymond vrij voor de keeper te zetten. En dan is het een ABC-tje; 1-2.

De 15 minuten rust kwam ons deze keer goed uit, want er moesten maar liefst 5 wissels worden doorgevoerd. Kortom, het halve elftal werd overhoop gehaald. Ondanks deze uiterst secure operatie kwamen we er na 3 minuten in de 2e helft achter dat we met 10 man aan het voetballen waren, waarna ook Chris snel zijn opwachting maakte. Helaas hadden de vele wisselingen geen positief impact op het vertoonde spel, voorin konden we geen vuist meer maken en achterin werden de ruimtes groter. Ongelukkig balverlies leidde zodoende 2-2 van Spartanen in, maar vooral daarna stortte het kaartenhuis van WF3 volledig ineen. Op het moment dat de man in het paars vanaf de middenlijn besloot om een penalty te geven aan zijn dorpsgenoten was het hek van de dam. Volgens de leidsman kreeg Wouter de bal namelijk tegen zijn arm. Ook al is dat volgens de regel van de wet geen penalty, de hand moet namelijk naar de bal, het is nooit verstandig om daarover in niet mis te verstane woorden in discussie te gaan met de scheidsrechter. Dit resulteerde niet alleen in een pingel, maar ook in het wegsturen van onze rechtsback. Op het kelderklasse-niveau waar wij voetballen betekent dit normaliter een tijdstraf van 5 minuten, maar -ondanks de geste van Spartanen om een andere geel-witte in te brengen- deze meneer vond het nodig om ons de overige 30 minuten met een man minder te laten voetballen. De ruimtes werden nog groter, de frustraties liepen op, de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van onze grens en WF3 vergat vooral zelf te voetballen. 10 minuten later stond de 5-2 op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. Uit een voorzet van onze linksback Martijn ‘Jethro Willems’ Dekker zette Christian met een snoeiharde kopbal de eindstand op het bord: 5-3.

Wijze lessen van vandaag: Vroeg opstaan is alleen voor jonge vaders een makkie op zondagochtend, met praten tegen de scheids win je geen wedstrijden, het beste voetbal overwint niet altijd, teveel wissels leidt tot keuzestress, vroeg beginnen is voor 12.00 uur aan het bier, de titel is voorlopig uit het zicht, komend weekend is het Carnaval en zijn wij vrij. Wil je de mannen van WF3 toch aan het werk zien, vrijdagavond kunnen jullie een biertje met ze komen drinken in JP!

Geniet allen van de zondag, want die duurt nog uren, Ajax, FA Cup, Feyenoord, Barcelona en voor de mannen onder de plak Boer zoekt vrouw.

1-0 Raymond (Steve)

2-1 Raymond (Tim)

5-3 Chris (Martijn)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend