WF3 stoomt door​   |    6 - nov - 2017

Het wordt steeds vroeger voor de mannen van Westfriezen 3. Om half 9 hadden Andre van der Molen en Marcel Vlaar van Breedijk Transport bij Westfriezen de koffie al klaar staan. Zo begon de dag goed voor Randy Keizer, Frits van der Molen, Erik Snip, Tom van ’t Hoff en sportief directeur Harry Dekker. De rest van WF 3 ging rechtstreeks naar Wognum. Donny Putman haalde in Hauwert Jan Peerdeman op, Rob van der Molen pikte Frenkie Vellinga bij Station Hoorn op, Rob Spil kwam op de fiets vanuit Zwaagdijk, Raymond Bakker was al vroeg vertrokken vanuit Monnickendam, vanuit Amsterdam kwam Leon Spil aan gescheurd en tot slot melden David Kok, Andrei de Vries, Steve Verhoef en Jordie Putman zich op het complex van Spartanen. Wat een selectie! En dan te bedenken dat Tim Klijnman, Christiaan Bekoe en Martijn Dekker er vandaag niet bij konden zijn. Zij verkozen Wembley (Tottenham Hotspur - Crystal Palace) boven Sportpark Spartanen.

Bij tegenstander Spartanen veel bekenden op het veld zoals Peter Rijkhof, Emiel Kamp, Rick van Velsen en vele anderen. Net als bij WF 3 allemaal een dagje ouder, hier en daar een tikkeltje zwaarder maar nog altijd technisch en tactisch begaafd.

Na de succesvolle start van de competitie lijkt er wat gemakzucht in het team van WF3 te sluipen. De warming-up wordt iedere week korter en de tactische bespreking wordt niet meer gedaan. Jan Peerdeman moest na de aftrap nog even informeren waar hij stond en had pas na 10 minuten (en de zoveelste lange bal) door dat Raymond Bakker op de bank zat.

We kwamen er in de eerste helft goed mee weg, want WF 3 was heer en meester. Niet altijd even zuiver aan de bal, maar de organisatie stond goed en veel duels en 2e ballen werden gewonnen. Dat kan ook niet anders met een druk coachende Peter de Geus langs de lijn. Na een kwartiertje werd het overwicht ook in de eerste treffer omgezet. Jan Peerdeman bediende met een mooie voorzet Randy Keizer, die de bal keurig in de verre hoek tegen de touwen kopte. De oerkreet die volgde moet zijn Sanne Keizer-Dekker in Eindhoven (weekendje weg met de Crazy Girls) hebben gehoord. De blijdschap bij Randy ‘over de knie’ Keizer was echter van korte duur. Een paar minuten later stond hij te kokhalzen naast het veld en moest vervangen worden door Raymond ‘opa’ Bakker. Volgens Randy had het niets met zaterdagavond te maken. We geloven hem maar...

Koud in het veld maakte Raymond de 0-2 voor WF 3. David Kok slalomde zich langs 3 spelers van Spartanen en trok de bal mooi terug op Raymond die de bal binnen kopte. Voor rust nog enkele kansen, maar geen doelpunten. In de rust werden Rob van der Molen en Tom van ’t Hoff, die beiden heel veel moeite hadden om de bal naar iemand in het geel te spelen, gewisseld voor de gebroeders Putman. WF 3 vloog uit de startblokken en creëerde al snel twee enorme kansen. Helaas waren deze niet aan Raymond besteedt. Bij de eerste kans (na een mooie aanval met Jan Peerdeman en David Kok) stuitte hij op de keeper van Spartanen. Niet veel later was het doel leeg, lag Raymond spartelend op de grond en presteerde hij het om de bal net langs de verkeerde kant van de paal te punteren.

Daarna was het beste eraf bij WF3 en groeide Erik Snip uit tot de man van de wedstrijd (niet naast je schoenen gaan lopen nu Snip!). Met een aantal goede reddingen hield hij WF3 op de been en hield hij opnieuw zijn doel schoon. Zo werd de vijfde overwinning op rij! veilig gesteld. WF 3 heeft nog altijd geen punt verloren en staat fier bovenaan in de reserve 4e klasse.

Tot slot werd ook de 3e helft ruimschoots gewonnen van Spartanen. De mannen uit Wognum kwamen niet verder dan wat fristi en chocomel. Terwijl de mannen van WF 3 onder het genot van een klein pilsje door Frenkie Vellinga werden vermaakt met mooie verhalen en anekdotes.

Volgende week opnieuw een uitwedstijd. Om 11:30u trappen we in Spanbroek af tegen VVS’46 2.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend