WF3 stoomt door   |   30 - apr - 2018

S.v. Westfriezen 3 - Grasshoppers 3 (3-1)

“Clichématige overwinning, maar wel koploper”

Met Koningsnacht/Koningsdag was er zoveel gedronken dat de meeste mannen gisteravond op tijd in bed lagen. Dus iedereen was “fris in ’t koppie”, al betaalde dat zich niet uit in een sprankelend voetbal. Het voordeel (“ieder nadeel heb zijn voordeel”) van een ervaren team is dat we allemaal heel goed (denken te) weten hoe het wel moet, en iedereen dan ook graag zijn zegje doet. Daarom een samenvatting van veelgehoorde clichés ipv een wedstrijdverslag vandaag.

Erik Snip had het erg druk met het coachen van zijn medespelers, maar die hoorden hem meestal niet. Vervelend was dat hij wel 3x uitstekend luisterde naar zijn eigen “lossssen”. Gelukkig leverde deze hachelijke situaties geen tegengoals op, al zag onze keeper er bij de tegengoal ook niet helemaal foutloos uit.

We roemen onze verdediging vaak, omdat deze “staat als een huis”. Ook vandaag wist Grasshoppers zelden gevaarlijk te worden, want Tom Van ‘t Hoff “zat er kort op”, Rob Spil en Jan Peerdeman “wisten hun duels te winnen” en Martijn Dekker zorgde ervoor dat “alle neuzen dezelfde kant op wijzen (leuke opmerking voor een Feyenoord Kampioen-supporter he Roel Alders).

WF3 kon vandaag een middenveld op de been brengen “om je vingers bij af te likken”, met meer dan 1000 wedstrijden in WF1: Tim Klijnman, David Kok, Frenk Vellinga en Rob van der Molen. Ondanks al deze kwaliteit was de conclusie “We vergaten te voetballen vandaag”

Voorin “konden we geen echte vuist maken”, ondanks dat dit juist de kwaliteit is van Randy Keizer. Raymond Bakker bewees wel weer eens dat hij “een neusje voor de goal heeft”.

In de 2e helft hadden we natuurlijk nog “de nodige troeven achter de hand”, waarmee “we de wedstrijd definitief naar onze hand konden zetten”. Steve Verhoef kwam er in en bij hem geldt altijd “je moet schieten, anders kun je niet scoren”. Aan het schieten lag het niet vandaag, maar een doelpunt zat er niet in. Frits van der Molen moest na de rust nog heel even op zoek naar zijn wondersloffen, maar toen die waren gevonden “gooide hij de wedstrijd direct in het slot”. Later ging hij trouwens rugdekking geven aan onze meest betrouwbare verdediger… In de loop van de wedstrijd kwam onze tweeling ook weer eens binnen de lijnen. Jordie probeerde een paar keer “met zijn neusje voor de goal” de 16 van de tegenstander binnen te sluipen, maar daar werd hij steeds overgeslagen door zijn teamgenoten. Donnie kwam na de wedstrijd tot de conclusie dat hij nog niet helemaal fit is, maar “voetballen verleer je niet”.

Ondanks het matige spel vandaag staat “de positie van Harry Dekker uiteraard niet ter discussie”. Wel wordt er “aan de stoelpoten van Roy Vriend gezaagd”. En als “klap op de vuurpijl”: “We spelen nu nog 5 finales” in de race naar het kampioenschap. Over race gesproken, binnen no time zat iedereen in de kantine om de start van de Formule 1 in Azerbeidzjan te kijken.

Voor wie toch nog wat meer over de wedstrijd wil weten: Frenk stuurde na 20 minuten Raymond de diepte in die de bal keurig over de keeper heen lobte: 1-0. Daarna was het wederom Frenk die aan de basis stond van de 2-0. Een afgeslagen corner werd de 16 in geslingerd door hem, waarbij Rob Spil dichtbij een kopgoal was… echter eindigde de bal via de keeper en een tegenstander in het doel. Frits besliste de wedstrijd toen hij zijn voorzet tot zijn eigen verbazing in 1x in het doel zag belanden; 3-0. Via een kopgoal deed Grasshoppers nog wel iets terug, maar ondanks de voorwaartse intenties van de Hoogwouders werd het nooit meer echt spannend. Volgende week staan wij tegenover de Witte Leeuwen uit Westwoud. Zie jullie daar!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend