WF3 trekt overwinning over de streep   |    5 - mrt - 2017

WF3 TREKT OVERWINNING OVER DE STREEP

Westfriezen 3 - West Frisia 3 (1-0)

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen onze Enkhuizer buren op het programma, met als inzet ‘wie blijft in het spoor van de koploper’. De wedstrijdcoordinator van Westfriezen had een mooi wedstrijdschema uit zijn hoge hoed getoverd voor deze zonnige zondag: 09.45 uur WF3, 11.30 uur WF2 en 14.00 uur WF1. Met wederom 5 wissels waren de wit-gelen op volle oorlogssterkte om te bewijzen dat de nederlaag tegen Spartanen een collectieve vergissing was.

De eerste schietkans van de wedstrijd was voor West Frisia, maar daarna nam Westfriezen al snel de regie over. Ondanks dat wij bij vlagen lekker combineerden liep de aanvallen veelal stuk rondom de 16. Tim was nog het dichtst bij een treffer in het eerste half uur toen hij een matige uittrap van de keeper van grote afstand net naast het verlaten doel trapte. Jordie liet de 1e helft zien dat wekelijks trainen echt iets oplevert, hij wist de hele linkerkant te bestrijken en enkele gevaarlijke voorzetten af te geven… donderdag alleen nog even oefenen met schieten! Ook Christian maakte een sterke indruk, hij won veel duels, was niet van de bal te krijgen en als targetman dook hij een aantal keer gevaarlijk op voor het doel. Helaas kreeg Chris de bal met zijn voorhoofd net niet tussen de palen toen de keeper van West Frisia verkeerd timede bij een voorzet van Tom. West Frisia loerde met hun snelle buitenspelers vooral op de ruimte voor een gevaarlijke counter, maar Donnie en Rob Spil hielden de boel stevig dicht. De aanvoerder van West Frisia liet zich vlak voor rust nog van zijn slechte kant zien door ietwat gefrustreerd zijn collega-aanvoerder omver te schoffelen, hij mocht daarvoor 10 minuutjes naar de kant. Ondanks dat dit een omsingeling opleverde van de Enkhuizer 16 leverde dit geen goal op, vandaar dat we met de welbekende brilstand aan de thee mochten.

Leon gaf in de rust toe dat een echte wedstrijd als spits staan wel iets anders is dan balletjes wachten op de training. Vandaar dat hij de 2e helft als linksback mocht opereren. Wanneer je in de 2e helft vervolgens Raymond, Frenk en Martijn nog kan inbrengen, dan weet je dat het met de breedte van de selectie wel goed zit! Andrei en Wouter besloten om vandaag hun trainingspak aan te houden, zij verklaarden zichzelf niet fit genoeg voor dit potje.

De tweede helft startte uiteraard met een lange bal van Martijn. Steve werd voorin herenigd met zijn kompaan Raymond en Frenk kwam in het veld voor Rob om de aanval van wat gevoelige passjes te voorzien. Omdat Tim na een onhandige overtreding, ja Derwin dat soort dingen worden netjes vermeld, ook terecht naar de kant werd gestuurd moest Westfriezen even de verdedigende stellingen innemen. Maar met zoveel routine in het team en het loopvermogen van Frits op het middenveld leidde dit niet tot noemenswaardig gevaar van de rood-gelen. Nee, het werd zelfs nog mooier. In ondertal stuurde Frenk met een lepe bal onze topscorer richting het vijandelijke doel, en zo een kans mist Raymond zelden: 1-0. In het restant van de wedstrijd kreeg Steve de grootste kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn schot werd gepareerd door de goalie. Aan de andere kant werd onze vlagger eenmaal genegeerd door de prima leidende Raimon de Rooi, waarna de kopbal op de paal belandde. Zo viel het voor Erik vandaag gelukkig mee hoe vaak hij echt handelend moest optreden, want hij stapte vanmorgen met kleine oogjes de kantine in na een avondje Tribute to The Cats. West Frisia was mening dat de scheidsrechter iets te vroeg floot voor het eindsignaal, maar volgens het horloge van Leon had hij in de 2e helft in 47 (!) minuten 3.27 km afgelegd.

Omdat ook Andijk zijn wedstrijd vandaag met minimale cijfers wist te winnen zijn wij nu ‘the best of the rest’ met 6 punten achterstand op de koploper. Er vallen nog 30 punten te halen…we komen Andijk zelf nog 1x tegen en we moeten dus hopen dat ze net als Feyenoord vandaag ergens zelf nog een misstap begaan. De oude mannen hadden vandaag alles gegeven, waardoor niemand in staat was om nog aan te sluiten bij het 2e. Gelukkig wisten zij ook de 3 punten op ’t Krijt te houden zonder hulp van WF3. Nu is het nog aan WF1 om er een 9-punter van te maken vandaag! Aanstaande zondag spelen we ouderwets om 11.45 uur, thuis tegen ALC. Ik geef de pen weer door aan Tom, want de mountains are calling komende week.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend