WF3 trekt winst over de streep   |    1 - okt - 2018

S.v. Westfriezen 3 - SVW’27 2 (3-2)

Op deze zomerse zondag in september mocht Westfriezen 3 aantreden tegen de reserves van de 2e Klasser uit Heerhugowaard. Zoals wel vaker het geval is bij WF3 vielen ook deze week diverse (wissel)spelers tussen donderdagavond en zondagochtend nog af. Gelukkig reageerde inval-Danny positief op onze last minute oproep toen hij zondagochtend de zon door de gordijnen zag schijnen, zodat we toch nog wat mankracht op de bank konden zetten. De elftalfoto die voor de wedstrijd werd gemaakt is dus wederom een schrale afspiegeling van het spelerspotentieel dat WF3 in principe heeft.

Zonder Andrei Kyrill De Vries, David Kok, Donnie Putman, Frenk Vellinga, Jan Peerdeman, Mark van der Gulik, Tom Van ‘t Hoff en Ton Steltenpool lukte het nog steeds om een knappe basiself op de been te brengen. Zodat onze krasse scheids stipt om 12 uur floot voor het beginsignaal en direct nam WF3 het heft in handen. Met aardig combinatiespel en diepgang voorin was geel-wit de gevaarlijkste partij. Uiteindelijk was er wel een standaardsituatie voor nodig om de score te openen, uit een corner viel de bal namelijk voor de voeten van Christian Bekoe en hij schoot het leer tegen het net, 1-0. Een klein kwartier later was het aanvoerder Tim Klijnman die met een bekeken schot van buiten de 16 de 2-0 op het scorebord schoot. En nee, hij was niet zo mooi als die goal van Daniel Sturridge gister bij Chelsea Football Club - Liverpool FC. Eigenlijk was er weinig aan te merken op het spel van onze vedettes in de eerste 45 minuten. Achterin hielden Niels, Rob Spil, Randy Keizer en Jordie de gelederen keurig gesloten, waardoor inval-goalie Jip Thijs amper in actie hoefde te komen. De ballen die hij kreeg waren doeltrappen, die Jip keurig op de niet te missen borstkas van Chris wist te leggen. Op het middenveld veroverden Leön en Rob van der Molen de nodige ballen, maakte Steve Verhoef veel meters over de rechterflank en kon Raymond doen waar hij goed in is. Juist, lekker achter de bal aan rennen. Eigenlijk vergaten we alleen de wedstrijd in het slot te gooien.

In de rust kregen we een prachtig optreden van Jaimy, hij zingt de sterren van de hemel en doet binnenkort auditie voor het Junior Eurovision Song Contest. Alleen mist hij nog wel de dansmoves van zijn vader, maar dat komt vast goed zodra hij ook Bacardi-cola gaat drinken. Langs de lijn was het vanmiddag sowieso weer een waar kinderfeest, alle moeders, opa’s en oma’s waren blij met het zonnetje. Nu hoefden ze niet naar Ballorig Hoorn of Monkey Town Purmerend, maar konden ze gewoon langs de lijn staan van hun manlief of zoonlief.

De 2e helft leverde direct een heel ander spelbeeld op. Ondanks de inbreng van Frits van der Molen als gelegenheidsrechtsback en KaRo BV-Danny links op het middenveld kwamen we niet meer aan ons voetbal toe. Toen ook Randy geblesseerd moest worden vervangen door Martijn Dekker en Chris geen stap meer kon verzetten kwamen we aardig onder druk te staan. SVW’27 had na rust wat extra voetbal in de ploeg gebracht en het duurde dan ook niet lang voordat zij de terechte aansluitingstreffer wisten te produceren. Jordie en Martijn zijn het er trouwens nog steeds niet over eens wiens fout het nou was. WF3 koos er voor (of werd gedwongen) om het 2e bedrijf verder vanuit een gesloten organisatie te spelen om met snelle tegenaanvallen gevaarlijk te worden. Dit lukte aardig. Uit een van deze counters hield WF3 namelijk een corner over, waarbij SVW dacht het gevaar verijdeld te hebben totdat Jordie (Messi) de bal in 1x teruglepelde in de 16 en de geheel vrijstaande Bakker de bal pardoes kon inschieten, 1-3. Dat gaf lucht. Althans, heel kort. Want nog geen 100 tellen later lag de bal in ons mandje, 2-3. Gedurende het alles of niets-offensief van de Waarders wist Jip met een katachtige reflex de gelijkmaker te voorkomen, daar tegenover schoot Raymond 2x in kansrijke positie over en kopte Chris de lat bijkans door midden. Eind goed, al goed. Bij het laatste fluitsignaal noteerde de scheids een 3-2 thuisoverwinning in zijn notitieboekje. Waardoor we met 2 gespeeld en 6 punten mede-koploper zijn.

Vandaag was het leeftijdsverschil trouwens wel weer erg groot met onze tegenstander, waar hun oudste spelers slechts 21 lentes telden... daar houden wij het maar op oud-selectiespelers aan onze kant (onze oudste speler is inmiddels 45!). Ook WF2 en WF1 wisten trouwens hun wedstrijd te winnen vandaag, waardoor er sprake was van een ouderwetse 9-punter op ‘T Krijt S.V. Westfriezen. Met barman Erik Snip, ja die oud-keeper van ons, weet je dat de tap daarna lekker blijft lopen om de zondag in stijl met Max Verstappen en Robin van Persie af te sluiten. Volgende week weer een thuiswedstrijd op het programma, dit keer tegen onze Zwaagse buren van HSV Sport 1889. We zien jullie dan weer graag langs de lijn!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend